BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24093 przez paulinkaaa2202
ja Gosia nie znam tych tabletek może poczytaj na necie dokładnie o nich albo spytaj w aptece. Nie mam pojęcia czy pod koniec ciąży bierze się jakieś tabletki zapobiegawczo, ale troszkę to dziwne jak dla mnie. Ja tez biorę magnez 3 razy dziennie i prenatal cały czas.

Ja dzisiaj w nocy wstawałam co 2 godziny myślałam że coś mnie trzaśnie :angry: sikałam jak głupia chyba już tak dzidzia uciska teraz wstałam zjadłam śniadanie, ból miednicy i pleców mnie obudził i chyba potem się zdrzemnę. A na dworze już gorąco, a w weekend jeszcze większe skwary :( Gosia znam ten ból chodzenia po zakupach ja po 2 godzinach wysiadam nóg nie czuję, spuchnięte i w ogóle. Musimy odpoczywać nie ma lipy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24095 przez Gosia
Znalazłam coś takiego na temat tego leku.

Ciąża
Przed zastosowaniem leku należy poradzić się lekarza.
Tabletki dopochwowe zawierające natamycynę można stosować w leczeniu drożdżycy pochwy u kobiet w okresie ciąży. Stosowanie takiego leczenia w okresie ciąży zmniejsza częstość występowania uogólnionych zakażeń Candida u noworodków.

Trochę mnie to dziwi bo nie mam ani żadnego zapalenia ani swędzenia ani nic. Ja brałam magnez ale raz dziennie no i biorę cały czas Feminatal N no i to żelazo.

14 lata 6 miesiąc temu #24099 przez Renia2108
Paulina mowisz o zakupach, aż sie boje co bedzie jak pojedziemy na wielkie zakupy dla małej, masakra. Jeszcze te skwary w weekend...
Dziś w nocy wstawałam chyba tez z 10 razy jak nie siku to ząb mnie bolał i brzuch ? Niewiem czemu, ledwo z łóżka wstałam, niewiem co sie stało ale teraz juz wszystko wporzadku, może mała sie ulozyla jakos dziwnie i uciskała. A siku to tez mi sie co chwile juz chce, chyba sobie nocnik bede brac do pokoju hehe bo musze na dół latac co chwile.

14 lata 6 miesiąc temu #24101 przez martela89
Ja też mam masakrę z sikaniem :)
Wczoraj byłam na zakupach i trochę mnie brzuch potem bolał,a ja już mam świra na tym punkcie bo do szpitala przed porodem już nie pójdę :ohmy:

14 lata 6 miesiąc temu #24102 przez sylwcia
Gosia ja też dostałam tabletki tylko nystatynę i też zapobiegawczo widocznie lekarz stwierdził że istnieje u Ciebie prawdopodobieństwo wystąpienia infekcji a dzidziuś nie może przychodzic na świat przez zainfekowany "kanał" (słowa mojego lekarza) też biorę co 3 dzień mam nadzieję że wszystko bedzie ok. Ja tak samo jak Ty miałam wątpliwości bo nie miałam zadnych dolegliwości nawet napisałam na tym forum taki wątek i tam dziewczyny pisały że jak one to brały to wogóle zakaz seksu itp a mi lekarz powiedział że jak najbardziej jest wskzany bo tyle możemy się nim nacieszyc teraz :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu #24105 przez paulinkaaa2202
No oby Renia u Ciebie z zakupami było inaczej. Musisz sobie robić przerwy, odpoczywać a nie np. przez pełne 2 godziny chodzić bo będzie ciężko. Mi właśnie od upałów zaczęły puchnąć nogi i ręce.

No to ciekawe jak to jest z tymi globułkami i seksem ciekawe.
Ale zawsze jak się stosowało jakieś dopochwowe to był zakaz współżycia żeby się wyleczyć i nie nabawić kolejnej bakterii.

Ja idę do lekarza za tydzień w piątek mam dwa wymazy jestem ciekawa czy też coś dostanę może rzeczywiście przed porodem tak się robi

14 lata 6 miesiąc temu #24106 przez MoNiaaa
oj ja tez dzis mialam ciezko noc od 2 budzilam sie prawie co godzine na siusiu az sobie pomyslalam jak to bedzie do malej wstawac ciagle w nocy..:P potem szef zadzwonil i od rana mnie zdenerwowal bo ze niby ja mu jakies papiery pogubilam..;/ i ze przeze mnie bedzie musial dodatkowa osobe zatrudnic i jej zaplacic zeby mu papiery powypelniala niby tu spoko rozumiem ze mozesz sie zle czuc a zaraz ze same problemy ma przeze mnie a nie wiem czy jak nowej laski nie wezmie na staz czy mi nie przerwa i strace kase..;/ az sie poryczalam.poszlam sprzatac kuchnie i moj maz probowal sie dodzwonic a ja tel zostawilam przy lozku i po mojej siostrze wydzwanial i w koncu na domowy zadzwonil troche zdenerwowany i mi mowi ze mam miec przy sobie tel bo sie chyba zaczal martwic mialam 6 pol nieodebranych :P

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24107 przez paulinkaaa2202
Monia to z jednej strony dobrze że się mąż martwi :)
A ten twoj szef to ma tupet jest bezszczelny, nie martw się olej go. No mam nadzieję że chociaż kasy nie stracisz.

Coś mamy z tym sikaniem może taka noc dzisiaj była :D

14 lata 6 miesiąc temu #24116 przez paulinkaaa2202
Basik znalazłam przykładowy jadłospis dla matek karmiących (kiedyś o tym gadałyśmy) jest 8 obiadów.

14 lata 6 miesiąc temu #24117 przez paulinkaaa2202
Basik znalazłam przykładowy jadłospis dla matek karmiących (kiedyś o tym gadałyśmy) jest 8 obiadów.
Zeskanuję ale chyba lepiej jak ci to na maila prześle bo tutaj za bardzo naśmiecę bo trochę tych stron będzie

14 lata 6 miesiąc temu #24128 przez MoNiaaa
paulinka zamiesc go tutaj ja tez bardzo chetnie sie zapoznam :P
ja tez mam nadzieje ze nie strace kasy za te 2 ostatnie miesiace bo to jednak troche jest... ja sie tylko przez niego denerwuje a po porodzie i tak juz nie odstane kasy za ostatni miesiac bo jestem niezdolna do pracy i mi skroca staz. bez sensu te przepisy sa bo przeciez na stazu takie same sie ma obowiazki jak w pracy a traktuja cie jak nikogo zadnych praw nie mam..:(

czemu tu takie pustki ostatnio??basik co z toba tak malo sie pokazujesz?
jak tam z twoim cos sie wyjasnilo??jak sie czujesz??

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24134 przez paulinkaaa2202
ja jestem Monia cały czas :P
Ok jak wstanę z łóżka to zeskanuje bo skaner mam w innym pokoju to napewno zamieszczę mam nadzieję że mnie za to z forum nie wywalą :D ten skwar mnie wykończy tak mi niedobrze bleee

14 lata 6 miesiąc temu #24142 przez MoNiaaa
ja ide na obiadek. zajrze wieczorem moze jak sie chlodniej zrobi to ktos jesczze tu zagladnie :P pozdrawiam :*

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24144 przez Kathi
Witam,
tak jak napisała jedna z koleżanek lekarz przepisał natamycyne zapobiegawczo, żeby pod koniec ciązy nic sie nie przyplątało, bo może później na dzidziusia przejść jak będzie podróżował przez drogi rodne.

14 lata 6 miesiąc temu #24174 przez MoNiaaa
wlasnie zauwazylam ze brzuch mi sie obnizyl juz sama nie wiem czy mi sie tylko wydaje ale jakos tak nisko jest i moja siostra tez mowi ze jakos inaczej wyglada...az sie przestraszylam ze to juz moze byc blisko ale nie mam innych objawow.boje sie strasznie ja chyba nie dam rady urodzic :(

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka