BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24057 przez Renia2108
Ja wszystkie miałam za darmo, moze dlatego tak mało mam zroobionych bo mi lekarz nie zalecil nawet jakie mam zrobic :/ No masakra. Musze sie poupominac nawet jakbym miala placic, zdrowie maluszka najwazniejsze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24058 przez monami
mi tez dokucza ból nadgarstków..szczególnie prawy mnie bardzo boli...noszę opaskę elastyczną dla sportowców..i moczę sobie od czasu do czasu nadgarstki w roztworze soli z morza martwego. chyba pomaga..tak mi się wydaje..

14 lata 6 miesiąc temu #24061 przez iwkaa
hej dziewczyny ale zrobilyscie lekture od wczoraj nie mam sily nawet czytac bo czytania na egzaminy mam tyle ze sobie dzisisj forum odpuszcze ale pochwale sei wam bo wlasnie wrocilam od lekarza ze moja Maja wazy 2800g juz jest taka duuuzzza jak ja urodze takiego kloca hehe juz na nastepna wizyte sie nie umawialam bo doktor mi powiedzial ze zobaczymy sie w szpitalu mam dzwonic do niego jak bedzie sie cos dziac i pewnie przyjedzi mnie obsluzyc heh bylo by dobrze bo moja polozna idzie na urlop za tydzien i do konca lipca jej nie bedzie :dry: no i KTG mam robic 19lipca bo moj pierwszy termin to 20lipiec ojeje juz tak blisko az starch sie bac ;)

14 lata 6 miesiąc temu #24067 przez paulinkaaa2202
To Iwka gratuluję :) widzę że te nasze dzieciaczki wszystkie są takie duże :) ale wiesz do końca nie sugeruj się tą wagą bo może się wahać +/- 360g
No to dbaj o siebie i wyścig pora zacząć która szybciej urodzi, chyba będą mamusie lipcowe nawet :)

14 lata 6 miesiąc temu #24070 przez martela89
Właśnie skończyłam wszystko czytać,ale miałam zaległości :)

Co do badań to ja mam za darmo bo chodzę prywatnie do lekarza, USG na każdej wizycie i obowiązkowo zdjęcie mam ich już chyba 6 czy 7 pierwsze z 3ciego tygodnia :)
KTG to nic fajnego leżysz, na brzuchu masz jakieś pasy bolą cie plecy bo przez 30 min(ja akurat tak miałam) w jednej pozycji.

A jak czytam co to z waszymi chłopami się dzieje to az nie mogę uwierzyć,mój to jak by mógł to na rękach by mnie nosił,a czułości to najchętniej cały czas by chciał ale niestety mam zakaz uprawiania sexu przez to rozwarcie i skurcze i on biedaczek poszkodowany jest :)

Basiku,a Ty się nie denerwuj tylko powiedz swojemu wóz albo przewóz,a decyzja należy do niego .

14 lata 6 miesiąc temu #24073 przez martela89
A jutro mam koniec remontu dziecinnego pokoju :lol:
W sobotę wnosimy komodę,łóżeczko i resztę pierdółek od dzidzi :kiss:
Ale się cieszę :)

14 lata 6 miesiąc temu #24075 przez basik_twins
Nie hemoglobina Paulinko
Hemoglobina brzmi tak samo po angielsku wiec bym zrozumiała
to cos z grupy tych rzeczy co się robi na anemie

a teraz mnie tak łęb napierdala ze polkłam paracetamol 500 a łykałam cała ciaze wogole tylko jak miałam goraczke co miałam ospe wiec naprawde jest zle

ruszac sie nie moge porobilam oklady ale zmeczylo nie co chwilowe wstawanie bo az mnie skorcze zaczely lapac i bole w podbrzuszu
nie ma nawet kto mi picia podawac musze se siegac za kadym razem wstawac tez znaczy

zyc mi sie kurwa juz nie chce!

14 lata 6 miesiąc temu #24076 przez paulinkaaa2202
No to nie wiem o co chodzi mogę spytać jutro mamy jak chcesz
Basik domyślam się że masz wszystkiego dosyć, te bóle, skurcze, wycieńczenie i do tego siedzisz sama jest mi strasznie przykro, kurcze jakbyś mieszkała w moim mieście centralnie przyjechałabym do ciebie i ci pomogła :)

Pomyśl że jeszcze trochę i to wszystko minie tydzień, dwa a może trzy i finish nastąpi :)

Wtedy małe będą juz u ciebie w ramionach tez będzie ciężko ale na pewno troszkę mniej niż teraz chociaż nie będziesz sama całymi dniami :)

14 lata 6 miesiąc temu #24078 przez sylwcia
martela89 to dziwne ze chodzisz prywatnie i nie płacisz za badania bo z tego co wiem wszystko co prywatne to płatne :dry: a z a wizytę ile płacisz??

14 lata 6 miesiąc temu #24081 przez martela89
Za wizytę 70 zł . Lekarz mi wypisuje skierowania i nic nie płace od samego początku.

Zobaczcie co znalazłam do pokoju dla małej :)
allegro.pl/item1123299504_firanka_do_dzi..._kubus_puchatek.html

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24082 przez Gosia
Paulinko dzięki za komplement, ale trzeba dbać o męża skoro on dba o mnie :laugh:
A jeśli chodzi o placki to sorki, że tak Ci smaka narobiłam. Mi też nie przeszło, ale na jutro mnie teściowa zaprosiła i mi zrobi :laugh:

Ja wszystkie badania robię na NFZ i za morfologię, mocz, glukozę nie płacę nic, ale za toksoplazmozę 40zł. a wymaz 20zł. Toksoplazmozę miałam tylko w 12 tc robioną i cytologię też jakoś tak. Teraz ten wymaz ale to pod koniec ciąży może na następnej wizycie.
Miałam jeszcze na żółtaczkę jakieś badanie chyba ALAT się nazywało.

Dziś u lekarza OK - USG nie miałam (miałam do tej pory 4). Powiedział, że główka jest już na dole i mam się oszczędzać i nie robić za dużo, nie przemęczać się bo mała wyjdzie za wcześnie.

Paulinko ja też biorę żelazo praktycznie od 22 tygodnia ciąży.

14 lata 6 miesiąc temu #24084 przez MoNiaaa
iwka to moja coreczka jest wieksza 2900 wazy :) :):):)
ja tez biore zelazo juzod dawna:P
basik nie daj sie juz tyle wytrzymalas wes tego faceta za fraki i niech ci powie co i jak!!!! jakbysmy mieszkaly w jednym miescie to jaka ekupka bysmy chodzily na spacerki :lol: super by bylo :silly: ja chodze prywatnie ale badania do tej pory robilam na NFZ ale ostatnio poszlam prywatnie mocz i morfologie i ok 12 zl zaplacilam a wymaz 32zl bo dzis dzwonilam pytac :P

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24088 przez paulinkaaa2202
to już by nie były spacery tylko jakiś pochód matek z wózkami ale by komicznie wyglądało :D mnie mój też wkurza o wszystkim muszę pamiętać i powtarzam 5 razy zanim coś zrobi o wszystkim zapomina a mnie szlak trafia yyyyy
dla mnie faceci to są jeszcze duże dzieci, albo ja jestem wyrośnieta. Ale przez ciąże bardzo dojrzałam psychicznie a czemu oni nie
mogą tak dojrzeć

Kurcze wam też tak czas szybko leci zobaczcie niedługo będzie już połowa lipca i się zacznie :D

Gosia lekarz ci powiedział że masz się oszczędzać a szyjka ci się już skraca albo masz jakieś rozwarcie czy na razie jeszcze nic?

14 lata 6 miesiąc temu #24091 przez Gosia
Dzień dobry!
Dziś ja jestem pierwsza :) Nie mogę spać. Męża wyszykowałam i pojechał i już trudno mi zasnąć. Pewnie popołudniu się zdrzemnę.
Musiałam iść do innego lekarza (w tej samej przychodni) bo mój jest na urlopie i ten mnie tak wczoraj wkurzył że szok. Mruczał coś pod nosem i mruczał. Nic konkretnego mi nie powiedział oprócz tego że mam odpoczywać.Pytam go: "Panie doktorze czy wszystko jest oki?" a on na to proszę odpoczywać, więc pytam drugi raz to on mi na to proszę się nie przemęczać. Kur...a już miałam 100 na piecu. Pytam o szyjkę to on mi na to odpowiedział odpoczywać, nic nie dźwigać! No i być tu człowieku mądry i pisz wiersze. Pytam czy mam powody do zmartwień to znów mnie spławił jakąś głupią odpowiedzią. I kurna nic nie wiem. Przepisał mi jakieś tabletki dopochwowe, które mam brać co 3 dzień po jednej. Pytam na co one są!!! Powiedział, że na to aby pod koniec ciąży nie wdała się żadna infekcja i to są takie zapobiegawcze tabletki. I teraz niewiem czy mam je wykupić czy zostawić i poczekać aż mój lekarz wróci. Te tabletki to Natamycyna czy jakoś tak. Dziewczyny miała też któraś z Was to brać???
Następna wizyta 26 lipiec i będzie już mój lekarz. Już nie mogę się doczekać przez tego idiotę!!!!
Potem poszłam do pracy zanieść chorobowe no i dziewczyny mnie trochę pocieszyły, bo na dzień dobry usłyszałam: "Cześć Gosia. Ale Ty rośniesz:) Ale musimy Ci powiedzieć, że ciąża Ci służy". Połaziłam potem trochę po sklepach i wieczorem myślałam, że mi nogi rozerwie tak mnie bolały.
Może trochę zagmatwanie to napisałam, ale myślę że da się zrozumieć :P

14 lata 6 miesiąc temu #24092 przez Gosia
Acha jeszcze kazał mi brać magnez Slow-Mag 3 razy dziennie. Pytał czy mam skurcze - mówię że nie mam, że czasem mi brzuszek twardnieje, ale tylko czasem nie zdarza się to często.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka