- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
- sloneczko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
p.s porodu nie da sie przespac.
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dokuczają mi strasznie bóle w dole brzuch (w nocy i nad ranem) ból w dole kręgosłupa i w miednicy. I te puchnące stopy, ręce, bóle nadgarstków
- martela89
- Autor
- Gość
Byłam dzisiaj u lekarza,robił mi USG moja mała waży 2500g
Kazał mi odstawić leki podtrzymujące i jak się nic nie będzie działo do tygodnia to już ich nie będę brała
Przepisał mi no-spe,dolomit i dopochwowo luteinę
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobrze wyżywione dziewuchy będą
To Martela jak odstawisz leki możesz szybciej urodzić ;> ?
- martela89
- Autor
- Gość
Opowiedział mi jakie ostatnio przeprowadzono badania w jednym z polskich szpitali-
Na jednej sali leżało 15 kobiet z zagrożoną ciążą i na drugiej sali też leżało 15 kobiet z zagrożoną ciążą jednym podawano tabletki typu te co ja brałam, a drugim witaminę c i efekty po podawaniu tych różnych leków BYŁY TAKIE SAME
Także nigdy nic nie wiadomo
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Wczoraj mnie tak ta głowa bolała ze się zwijałam z bólu paracetamol nie pomógł i zaczełam żygać jak kot w ogóle az mnie w srodku w brzuchu zabolało.
Zadzwoniłam do szpitala przed 21 zapytać się co mam zrobic ewentalnie ile paracetamolu moge naraz wziaść ale kazali mi przyjechać.
Ciśnienie troszke za wysokie 140/85 czy jakos tak, ktg ładne , to co mi spadło we krwi to trombocyty czyli tzw płytki krwi chyba o ile dobrze kojarze.
Usg zrobione krew pobrana mocz oddany i trzeba czekać.
Po półtorej godz przyszedł lekarz powiedziec że zostaje na noc bo mam białko w moczu i że bede od tej chwili przez nastepne 12 h kolekcjonowac mocz tzn sikac i zlewac do takiej duzej butli kazde jedno siusiu i zobaczymy co bedzie.
Miała przyjść pielegniarka przeniesc mnie na druga strone bloku ale zanim musiała mi zmierzyc cisnienie a tu 170/110
Dostałam cos ala mathyldopa czy jakos tak 500mg 3x na dobe silny lek obnizajacy cisnienie i zostalam w pojedynczej sali bo przez cała noc mi co pol godz musiała chodzic ta pielegniarka i miezyc cisnienie, ktore skakało jak porabane
Ale rano po drugiej dawce leku spadło i jest idealnie 140/80
Pózniej przyszły wyniki i sie okazało ze sa niezbyt tzn ze zły wynik to by był ze jest 0,3 białka w moczu a ja miałam 0,28 czyli prawie 0.3 :/
Poniewaz reaguje ładnie na leki i cisnienie ok to mogłam wrocic do domu z tym ze jutro w nocy od 7-7 znów kolekcjonuje siki i jade znow na badania w pon z samego rana.
Podobno juz nie mam szans na porod naturalny.... miło kurde
Mój przykechał tylko raz na pol h przywisc mi rzeczy jakies rano i w piz du
teraz pojechał pic z 2 h temu zadzwoniłam sie zapytac o ktoprej bedzie i czy w ogole ma zamiar wracac a on ze jeszcze nie wie to mu powiedziałam że to niech nie wraca ja jak sie wyjebie na łopatki to bedzie fajnie ze ledwo ze szpitala wyszłam z zatrudicem ciążowym a on mnie zostawił i sie rozłączyłam
a wczesniej pytałam co znami to sie zaczoł zachowywac jak dziecko byle by zmienic temat i huja wyciagniesz od niego. Jedyne co potrafił powiedziec to ze on czeka na dzieci i ni ema nic wiecej do powiedzienia.
A mnie sie babka w szpitalu pytała czy przechodze jakies stresy czy cos moze jest spowodowane ja ze nie ze sie chyba raczej nie stresuje.
A ja od 2 tyg chodze roztelepana i zaryczana zapierdalam w domu bo nie ma kto inny i mi poszło nie
Troche jestem zła na siebie ze prze zhuja daje sie tak wykonczyc.
W pon jak bedzie cos nie tak z wynikami to do domu nie wroce i jak sie przez weekend cos stanie to tez pojade ale jakby co jak wroce zawsze postaram sie napisac musze jak najwiecej odpoczywac wiec bede sie tylko meldowac zem jeszcze w truj paku jakby co
Buzka
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jesteśmy z Toba
buźka :*
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
a moj maz zrobil mi wczoraj niespodzianke przyjechal na weekend cos przeczuwalam ale bylam w szkoku jak go zobaczylam dzis kupil mi wiatrak na te upaly i krem na te moje rozstepy moze cos pomoze a napewno nie zaszkodzi
cos mi sie wydaje ze czasem mnie dol brzucha pobolewa moze cos jak na miesiaczke ale dosc slabo az sobie przypomnialam jak to jest miec okres;/
mala sie wczoraj strasznie ruszala brzuch mialam skopany jak worek treningowy:P ciekawe kiedy przyjdzie ten czas chcialabym przed terminem bo juz zmeczona chyba jestem troche tym ciezarem
pozdrawiam wszystkie mamusie i udadnego weekendu
- Renia2108
- Wylogowany
- gadatliwa
- ♥ Natalka 22.08.2010r. ♥
Butelka ze smoczkiem 300ml NUK
butelka ze smoczkiem 120ml NUK i AVENT
okrycie kapielowe z kapturkiem
pieluchy flanelowe 5szt.
pieluchy tetrowe 10 szt
smoczki na butelki 4szt
smoczek uspokajajacy NUK 1
szczotka do mycia smoczków i butelek
termometr do mierzenia temp
termometr kapielowy
wanienka
chusteczki nawilżane Pampers
chusteczki Dzidziuś
Krem do twarzy i ciała NIVEA
Krem przeciw odparzeniom NIVEA
Żel do mycia NIVEA
Oliwka NIVEA
Szampon NIVEA
Proszek do prania Dzidziuś
Dziewczyny co jeszcze musze kupić ? Najpotrzebniejszego na poczatek ?
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
Wiemy już na 100%, że będzie dziewczynka ( poprosiliśmy o potwierdzenie poprzedniej "diagnozy" w kwestii płci )
Zuzia rośnie zdrowo Waży teraz wg USG 2051 g więc zalicza się raczej do tych mniejszych dzieciaczków, ale rozwija się prawidłowo i powinna urodzić się w terminie
Pani doktor, która robiła USG stwierdziła, że już dawno nie widziała tak ruchliwego dziecka Mała calutki czas się kręciła :)machała łapkami - świetnie to wyglądało.
Pod koniec badania odwróciła się pleckami --> chyba na znak protestu..i to był koniec "przedstawienia"
Szczęśliwi jesteśmy baaaardzo
załączam fotki
oto nasza mała Zuzia:
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia ja mam tez bóle podbrzusza ale bardzo silne
Całą noc mnie strasznie ból bolał i cały dzień myslałam że nie wyrobie pół dnia leżałam plackiem i płakałam z bólu a jakąś godzinę temu miałam dwa silne skurcze takie 20sek boże to było straszne
Boję się chce urodzić tak za tydzień albo dwa ale z drugiej strony ten ból jest nie do wytrzymania przypominają mi się moje bardzo bolesne miesiączki
Ja Renia jeszcze kupowałam takiego misia- gąbkę do kąpieli ale to nie jest obowiązkowe i oprócz proszku kupiłam płyn zmiękczający JELP fajnie po tym ciuszki są
A sprawdzałaś czy ten żel do kąpieli jest od pierwszych dni życia? bo często są dopiero od 1 miesiąca. Wiesz na razie mi nic innego nie przychodzi do głowy
Ja też życzę udanego weekendu i oby te upały przeszły bo mam dość