BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24182 przez Gosia
Monia co też to za głupoty gadasz!!! Jak nie dasz rady!!! Pewnie że dasz!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24184 przez paulinkaaa2202
Monia nie panikuj ja mam cały czas nisko brzuch. Jak mnie położna zobaczyła powiedziała: "o widzę że już brzuszek opadł" To znaczy że się przygotowujesz do porodu ale to tak szybko nie nastąpi, dzidzia musi wejść główką w kanał rodny. To są etapy wszystkie po kolei tak odrazu nie urodzisz nie martw się!!!

14 lata 6 miesiąc temu #24185 przez sloneczko
monia moj brzuszek opadl juz w 34 tc i do konca co kilka dni opadal jeszcze nizej. Ale tak jak paulina pisze ze to trwa zanom baby z glowka znajdzie sie kanale rodnym.

p.s porodu nie da sie przespac.

14 lata 6 miesiąc temu #24189 przez paulinkaaa2202
Ja już bym chciała urodzić za 2 tygodnie mam już dość tego wszystkiego i tych upałów, no ale na razie nic się nie zapowiada.
Dokuczają mi strasznie bóle w dole brzuch (w nocy i nad ranem) ból w dole kręgosłupa i w miednicy. I te puchnące stopy, ręce, bóle nadgarstków

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24191 przez martela89
Hej dziewczyny :)

Byłam dzisiaj u lekarza,robił mi USG moja mała waży 2500g :)
Kazał mi odstawić leki podtrzymujące i jak się nic nie będzie działo do tygodnia to już ich nie będę brała :lol:
Przepisał mi no-spe,dolomit i dopochwowo luteinę :)

14 lata 6 miesiąc temu #24192 przez paulinkaaa2202
Moja w 33 tygodniu ważyła 2468g to prawie jak twoja niunia :)
dobrze wyżywione dziewuchy będą :)

To Martela jak odstawisz leki możesz szybciej urodzić ;> ?

14 lata 6 miesiąc temu #24194 przez martela89
Lekarz powiedział,że nie koniecznie,że mogę donosić ciążę do końca :)

Opowiedział mi jakie ostatnio przeprowadzono badania w jednym z polskich szpitali-
Na jednej sali leżało 15 kobiet z zagrożoną ciążą i na drugiej sali też leżało 15 kobiet z zagrożoną ciążą jednym podawano tabletki typu te co ja brałam, a drugim witaminę c i efekty po podawaniu tych różnych leków BYŁY TAKIE SAME :lol:

Także nigdy nic nie wiadomo :)

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24205 przez basik_twins
Ja dziś popołudniu wyszłam ze szpitala.

Wczoraj mnie tak ta głowa bolała ze się zwijałam z bólu paracetamol nie pomógł i zaczełam żygać jak kot w ogóle az mnie w srodku w brzuchu zabolało.
Zadzwoniłam do szpitala przed 21 zapytać się co mam zrobic ewentalnie ile paracetamolu moge naraz wziaść ale kazali mi przyjechać.

Ciśnienie troszke za wysokie 140/85 czy jakos tak, ktg ładne , to co mi spadło we krwi to trombocyty czyli tzw płytki krwi chyba o ile dobrze kojarze.
Usg zrobione krew pobrana mocz oddany i trzeba czekać.

Po półtorej godz przyszedł lekarz powiedziec że zostaje na noc bo mam białko w moczu i że bede od tej chwili przez nastepne 12 h kolekcjonowac mocz tzn sikac i zlewac do takiej duzej butli kazde jedno siusiu i zobaczymy co bedzie.

Miała przyjść pielegniarka przeniesc mnie na druga strone bloku ale zanim musiała mi zmierzyc cisnienie a tu 170/110

Dostałam cos ala mathyldopa czy jakos tak 500mg 3x na dobe silny lek obnizajacy cisnienie i zostalam w pojedynczej sali bo przez cała noc mi co pol godz musiała chodzic ta pielegniarka i miezyc cisnienie, ktore skakało jak porabane

Ale rano po drugiej dawce leku spadło i jest idealnie 140/80

Pózniej przyszły wyniki i sie okazało ze sa niezbyt tzn ze zły wynik to by był ze jest 0,3 białka w moczu a ja miałam 0,28 czyli prawie 0.3 :/

Poniewaz reaguje ładnie na leki i cisnienie ok to mogłam wrocic do domu z tym ze jutro w nocy od 7-7 znów kolekcjonuje siki i jade znow na badania w pon z samego rana.

Podobno juz nie mam szans na porod naturalny.... miło kurde

Mój przykechał tylko raz na pol h przywisc mi rzeczy jakies rano i w piz du
teraz pojechał pic z 2 h temu zadzwoniłam sie zapytac o ktoprej bedzie i czy w ogole ma zamiar wracac a on ze jeszcze nie wie to mu powiedziałam że to niech nie wraca ja jak sie wyjebie na łopatki to bedzie fajnie ze ledwo ze szpitala wyszłam z zatrudicem ciążowym a on mnie zostawił i sie rozłączyłam

a wczesniej pytałam co znami to sie zaczoł zachowywac jak dziecko byle by zmienic temat i huja wyciagniesz od niego. Jedyne co potrafił powiedziec to ze on czeka na dzieci i ni ema nic wiecej do powiedzienia.

A mnie sie babka w szpitalu pytała czy przechodze jakies stresy czy cos moze jest spowodowane ja ze nie ze sie chyba raczej nie stresuje.
A ja od 2 tyg chodze roztelepana i zaryczana zapierdalam w domu bo nie ma kto inny i mi poszło nie

Troche jestem zła na siebie ze prze zhuja daje sie tak wykonczyc.
W pon jak bedzie cos nie tak z wynikami to do domu nie wroce i jak sie przez weekend cos stanie to tez pojade ale jakby co jak wroce zawsze postaram sie napisac musze jak najwiecej odpoczywac wiec bede sie tylko meldowac zem jeszcze w truj paku jakby co
Buzka

14 lata 6 miesiąc temu #24208 przez _aga86_
Kochana melduj sie koniecznie. No brak mi slow na tego TYPA (przepraszam wkoncu to ojciec Twoich dzieci) ale inaczej nie ppotrafie tego skomentowac!!! Jak mogl Cie tak zostawic w takiej sytuacji?! Biedulka- pamietaj, ze jestesmy z Toba... buziaki trzymaj sie cieplutko

14 lata 6 miesiąc temu #24211 przez paulinkaaa2202
No Basik, przyłączam się do Agi że jesteśmy z Tobą nic więcej nie możemy zrobić a szkoda :( 3 maj się mocno spróbuj olać tego chuja (za przeproszeniem) bo nie jest wart twoich nerwów Ty i dziewczynki są teraz najważniejsze pamiętaj o tym !
jesteśmy z Toba :)
buźka :* :kiss:

14 lata 6 miesiąc temu #24239 przez MoNiaaa
no dokladnie basik wszytskie jestesmy z toba. a tak sie zastanawialam czemu cie nie ma na forum ty zawsze taka aktywna:P 3maj sie i staraj nie denerwowac zeby sobie nie zaszkodzic.dziewczynki cie potrzebuja i to jest teraz najwazniejsze!!!! mam nadzieje ze sie u ciebie wszystko ustabilizuje moze [po porodzie a jak nie to moze wrocisz do polski choc na jakis zcas pobedziesz z bliskimi zebys sama nie byla?

a moj maz zrobil mi wczoraj niespodzianke :):) przyjechal na weekend cos przeczuwalam ale bylam w szkoku jak go zobaczylam :P dzis kupil mi wiatrak na te upaly :silly: i krem na te moje rozstepy moze cos pomoze a napewno nie zaszkodzi :P

cos mi sie wydaje ze czasem mnie dol brzucha pobolewa moze cos jak na miesiaczke ale dosc slabo az sobie przypomnialam jak to jest miec okres;/

mala sie wczoraj strasznie ruszala brzuch mialam skopany jak worek treningowy:P ciekawe kiedy przyjdzie ten czas chcialabym przed terminem bo juz zmeczona chyba jestem troche tym ciezarem :P

pozdrawiam wszystkie mamusie i udadnego weekendu :)

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24249 przez Renia2108
Ja dziś z meżem bylam na zakupach :D Kupiliśmy:

Butelka ze smoczkiem 300ml NUK
butelka ze smoczkiem 120ml NUK i AVENT
okrycie kapielowe z kapturkiem
pieluchy flanelowe 5szt.
pieluchy tetrowe 10 szt
smoczki na butelki 4szt
smoczek uspokajajacy NUK 1
szczotka do mycia smoczków i butelek
termometr do mierzenia temp
termometr kapielowy
wanienka
chusteczki nawilżane Pampers
chusteczki Dzidziuś
Krem do twarzy i ciała NIVEA
Krem przeciw odparzeniom NIVEA
Żel do mycia NIVEA
Oliwka NIVEA
Szampon NIVEA
Proszek do prania Dzidziuś

Dziewczyny co jeszcze musze kupić ? Najpotrzebniejszego na poczatek ?

14 lata 6 miesiąc temu #24257 przez monami
Basik - mocno trzymamy kciuki i jesteśmy wszystkie myślami z Tobą! Głowa do góry!

14 lata 6 miesiąc temu #24258 przez monami
Ja byłam dziś na wizycie i miałam robione USG 3D/4D
Wiemy już na 100%, że będzie dziewczynka ( poprosiliśmy o potwierdzenie poprzedniej "diagnozy" w kwestii płci )

Zuzia rośnie zdrowo :) Waży teraz wg USG 2051 g więc zalicza się raczej do tych mniejszych dzieciaczków, ale rozwija się prawidłowo i powinna urodzić się w terminie :)
Pani doktor, która robiła USG stwierdziła, że już dawno nie widziała tak ruchliwego dziecka :P Mała calutki czas się kręciła :)machała łapkami :)- świetnie to wyglądało.
Pod koniec badania odwróciła się pleckami :) --> chyba na znak protestu..i to był koniec "przedstawienia"

Szczęśliwi jesteśmy baaaardzo :)
załączam fotki :)
oto nasza mała Zuzia:
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #24269 przez paulinkaaa2202
No Monami super zdjątka :) no rzeczywiście mała istotka będzie ale najważniejsze że jest zdrowa i dobrze się rozwija.

Monia ja mam tez bóle podbrzusza ale bardzo silne :(
Całą noc mnie strasznie ból bolał i cały dzień :( myslałam że nie wyrobie pół dnia leżałam plackiem i płakałam z bólu a jakąś godzinę temu miałam dwa silne skurcze takie 20sek boże to było straszne :(

Boję się chce urodzić tak za tydzień albo dwa ale z drugiej strony ten ból jest nie do wytrzymania przypominają mi się moje bardzo bolesne miesiączki

Ja Renia jeszcze kupowałam takiego misia- gąbkę do kąpieli ale to nie jest obowiązkowe i oprócz proszku kupiłam płyn zmiękczający JELP fajnie po tym ciuszki są :)
A sprawdzałaś czy ten żel do kąpieli jest od pierwszych dni życia? bo często są dopiero od 1 miesiąca. Wiesz na razie mi nic innego nie przychodzi do głowy

Ja też życzę udanego weekendu i oby te upały przeszły bo mam dość

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka