BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24397 przez Renia2108
Martela ani nie gadaj, mi ostatnio tyle kasy poszło że daj spokoj, a nie mam jeszcze nawet łóżeczka! Czekam na sypialnie potem od razu lozeczko :D Kurcze tylko boje sie bo moja mała ma same dziewczece ciuszki a duzo osob mi mowi że nie wygladam na dziewczynke :D Chyba ze ma urode po tatusiu :D Oby tak bylo. Bo inaczej chlopczyk bedzie latał w sukieneczkach.

Dziewczyny ktore mialy juz jakies skurcze, jak to wygląda ? Jestem ciekawa, czasem brzuszek mnie pobolewa przez chwilke, odwracac sie w lozku nie umiem :( Czuje sie jak male słoniątko :P

Wogole boje sie tego szpitalu, niewiem czego mam sie spodziewac , musze sie gina wypytac dokladnie co i jak bo kurde zielona jestem ! Potem przyjade na porodówke i znajac siebie zapomne czegoś i bedzie kapa, albo dostane ochrzan :( strasznie sie poloznych boje że cos zrobie nie tak przy malutkiej po porodzie i beda krzyczec albo cos :/ Normalnie masakra.

A wogole tak goraco jest że ze mnie sie leje, juz niewiem gdzie mam wejsc zeby bylo troche chlodniej ani co ze soba zrobic :(:(:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24398 przez martela89
Renia po pierwsze położne nie mają prawa na Ciebie krzyczeć od tego są żeby Ci wytłumaczyć jak co masz zrobić. Od początku pokaż,że sobie nie dasz na głowę nasrać za przeproszeniem :silly:
A do do skurczy to ja miałam i zrobiło mi się rozwarcie na 2cm,ból brzucha jak na miesiączkę,tydzień w szpitalu byłam potem 2 tyg leki na podtrzymanie,a teraz leżenie :(
Nic przyjemnego ale moja mała jest zdrowa waży 2,5 kg i mam nadzieję,że posiedzi w brzuszku jeszcze ze 4 tyg do powrotu taty :)

14 lata 6 miesiąc temu #24400 przez Renia2108
Czasami bolał mnie brzuch jak na miesiaczke, ale to moze z dwa razy. To tylko taki ból ? Przed chwila strasznie bolał mnie brzuch.. Napewno wytrzyma 4 tygodnie :D Ja mam nadzieje że moja mała nie przyjdzie na świat wczesniej bo tu dla niej dużo rzeczy jeszcze nie ma :P Niech sobie tam w brzuszku siedzi :)

I kurde nogi mi puchną okropnie i dłonie już tez od tego ciepła pewnie, masakra.

Wiem że nie moge sie dać i sie nie dam ;] Akurat taka jestem że nie dam sobie nikomu wejść na głowe :laugh: ale i tak sie boje i tak, wiadomo sa położne i położne... Boje sie że trafie na jakies wredne, paskudne małpy :/

14 lata 6 miesiąc temu #24402 przez martela89
Ja też się obawiałam takich wrednych małp ale jak byłam na podtrzymaniu to były bardzo miłe ku mojemu zdziwieniu :) Za to ordynator to taki cham,że szok,ale usłyszał 2 słowa i się zamknął :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #24403 przez iwkaa
hej dziewczyny Renia jesli chodzi o te skurcze to ja czulam nie tylko lekki bol brzucha ale tez tak mnie ciagnelo od pepka w dol a w niektorych momentach mam wrazen ie jak by dzidzia miala mi wyleciec o tak sobie ale to ponoc normalne im blizej tym bardziej sie tak odczuwa jak pierwszy dzien mnie tak ciagnelo to sie przestraszylam a teraz juz wiem ze to nic strasznego ze tak ma byc bo te bil porodowe sa o wiele mocniejsze a te da sie wytrzymac i trawja chwilke
jaki plyn do kapieli kupujecie bo ja chyb kupie oilatum

14 lata 6 miesiąc temu #24404 przez Renia2108
Martela i dobrze zrobiłaś :D Ja tez sie napewno nie dam. Mąż zawsze sie smieje że on taka "cicilala" bo by każdemu ustapił i nie walczył o swoje a ja znowu całkiem odwrotnie, nie dam sie komuś robić w balona ani nie popuszcze :D Wiec niech sie pilnuja w tym szpitalu bo popamiętaja :D hehe a w ktorym tygodniu przewaznie moga zaczac sie skurcze ? Wiem wiem to dla kazdej w innym moze byc ale tak teoretycznie, w ktorym u Was sie zaczelo tygodniu ?

14 lata 6 miesiąc temu #24405 przez martela89
U mnie w 32 tyg ale ja miałam zagrożenie przedwczesnym porodem.

14 lata 6 miesiąc temu #24407 przez monami
Hej dziewczyny :) Wszystkie Was witam i życzę miłego i na miarę możliwości chłodnego dnia :P

Iwka - ja kupiłam Oilatum.
Sama kiedyś go używałam, bo jestem alergikiem i muszę uważać na kosmetyki. Fajne są też balneum i emolium :)

14 lata 6 miesiąc temu #24409 przez Renia2108
Ja to jestem juz przewazliwiona tym wczesniejszym porodem, chodze i tylko rozmyslam zeby nie urodzic za wczesnie. stresuje sie dosc sporo wiec dlatego sie pewnie martwie że wczesniej urodze:(

14 lata 6 miesiąc temu #24411 przez iwkaa
ja tez pewnie kupie ten oilatuma ale mala buteleczke bo po pierwszym miesiacu bede chciala zmnic na nivea baby bo taniej wyjdzie no chyba ze malutka bedzie miala uczulenie ale lepiej zeby nie:)
Renia u mnie skurcze zaczely sie z 35tyg i juz trwaja 2 tygodnie przynajmniej raz dziennie tak czuje ale nie zawsze!!! :)

14 lata 6 miesiąc temu #24412 przez Renia2108
Czyli mnie juz moze czekac to tez niedlugo. I boje sie ze nie rozpoznam skurczy :P Hehe chyba juz jestem jakas przewazliwiona :P

14 lata 6 miesiąc temu #24413 przez paulinkaaa2202
Ja kupiłam Oilatum soft i Ziaja.
Mnie od kilku dni strasznie brzuch boli że wytrzymać nie mogę (przypominają mi się moje okropne i bolesne miesiączki :( ) i w sobotę miałam dwa skurcze myślałam że nie wytrzymam tego bólu. Strach jest coraz wiekszy, ale staram się nie myśleć o tym i wyobrażam sobie że jest już po wszystkim i mam już moją niunię na swojej klatce piersiowej :) mam nadzieję że nie wywinie numeru i będzie niuniek :P

Renia dasz radę tego nie da się przegapić

14 lata 6 miesiąc temu #24419 przez Renia2108
Mam nadzieje, i tych bóli tak jak ty tez sie Paulina boje okropnie... Wogole to najchetniej zeby mnie uspili i obudzili jak wyjmą juz malutka :D Ale zeby ok wszystko było. Ja nie mam jeszcze kupionego nic takiego. Boże kochany ja to mam zapłon jak stary polonez :P

Jutro do gina ide to sie go wypytam co i jak, juz sobie na kartce popisalam :D Ale nie zobacze mojej małej :( Kurde te USG by mogli czesciej robic zeby ogladac co i jak a nie:(

14 lata 6 miesiąc temu #24421 przez paulinkaaa2202
Ale ty Renia ciekawa cały czas byś swoją córeczkę chciała podglądać nie ma tak łatwo :P niech sobie mała siedzi grzecznie w brzuszku i niech rośnie.
A ja mam usg dopiero za 2 tygodnie :P ja jestem niecierpliwa ale z tego powodu że bym chciała mieć 100% pewność do płci ale nie było mi to dane

Więc musimy czekać :)

14 lata 6 miesiąc temu #24422 przez Renia2108
No ciekawa jestem :D Najchetniej to bym chciala miec takie USG w domu i sobie robic kiedy sie zachce :D:D Hehe.Ja niewiem kiedy bede miec nastepne i czy wogole bede miec jeszcze... Ide troszke polezec bo taki gorąc ze nie da sie wytrzymac :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka