BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #24427 przez _aga86_
Renia nie sluchaj tego, ze nie wygladasz na dziewczynke!! Mialam to samo. O plci dowiedzialam sie w 21 tyg. i tak do 28tyg (wtedy zrobilam usg 4d) stresowalam sie, ze moze lekarz sie pomylil i bedzie chlopiec- oczywiscie to wszystko przez ludzi. ktorzy wmawiali mi, ze nie wygladam na dziewczynke!!! Dopiero jak zrobilam usg 4d na wlasne oczy widzialam co moja dzidzia ma pomiedzy nozkami. Od tamtej pory olewalam to jak ktos mowil, ze bedzie chlopiec- jaka to byla ulga:) Bo tak jak Ty jak tylko dowiedzialam sie plci dziecka kupowalam wszystko przeznaczone dla dziewczynek.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #24428 przez Renia2108
Aga ja mam wszystko różowe :D Pościel do łożeczka bedzie neutralnego koloru i takie rzeczy na dłużej, nocnik, wanienka itp. Żeby w razie W można było chłopca pozniej w to wpakowac ;) Pozniej czyli jak bedzie drugi dzieciaczek kiedyś :D

A jak tam mamusie znosicie te okropne upały ? Ja cały dzien chodze w majtkach i halce prześwitującej bo taki upał ...

14 lata 6 miesiąc temu #24430 przez _aga86_
He he... ja nawet posciel kupilam rozowa:D Na poczatku "obiecalam sobie", ze bede kupowala wszystko neutralne, ale jak tylko dowiedzialam sie, ze bedzie dziewczynka nie moglam sie powstrzymac i kupowalam wszystko rozowe, fioletowe zdarzylo sie cos bialego, ale naprawde male tego bylo:D A co do upalow wspolczuje- ja dzisiaj mam dzien odpoczynku od ualow- deszczyk popaduje i troche sie ochlodzilo:P

14 lata 6 miesiąc temu #24431 przez martela89
Ja większość ciuszków mam neutralnych bo jakoś róż do mnie nie przemawia,owszem mam kilka różowych ciuszków ale bardzo mało :)

14 lata 6 miesiąc temu #24434 przez Renia2108
Białe ciuszki tez mam, zółte itp ale malutko. Wiekszosc róż. Dziewczyny a z ubranek co trzeba do szpitala wziaść ? dla małej ?

14 lata 6 miesiąc temu #24435 przez paulinkaaa2202
ja mam kilka różowych, kilka białych, jedno chyba zielone i dużo żółtych. Do szpitala mi położna mówiła żeby wziąć ciuszki na 3 zmiany: kaftaniki i śpioszki czy jakieś pajacyki albo body

14 lata 6 miesiąc temu #24436 przez _aga86_
Ja rodzilam w pazdzierniku i musialam miec troche grubsze ciuszki. Lepiej niech sie wypowiedza mamusie, ktore rodzily latem.

14 lata 6 miesiąc temu #24437 przez paulinkaaa2202
Ja tak myślę że wezmę 1 kaftanik, 1 śpioszki, 1 pajacyk i 2 body z krótkim rękawkiem bo chyba będzie ciepło a z tego co słyszałam jak wyniosą maluszki z sali to na chwilę otwierają okno a tak zamknięte i chyba jakieś skarpetki wezmę :P

14 lata 6 miesiąc temu #24438 przez sylwcia
a w moim szpitalu dzidziuś leży zawinięty w pieluszki i tylko na wyjście ze szpitala potrzebna jest wyprawka. a co do koloru różowego nie wiem czy słyszałyście ale to dziewczynka powinna byc na niebiesko a chłopak na różowo prznajmniej tak do chrztu podawano chociaż teraz to już pewnie nie aktualne ale jeszcze 15 lat temu za czasów mojego brata to inaczej nie było mowy

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24446 przez basik_twins
Jeszcze w truj paczku

Znów wylądowałam w szpitalu.
Dziewczyny sie ruszac nie chciały i miałam cisnienie 155/105
Zwięszyli mi leki do 500mg 4 razy na dobe białko w moczu spadło z 0,28 do 0,22 cisnienie wczoraj udało sie opanowac wiec dzis wypisali mnie do domu.

Dziewczyny mają się dobrze ze mną troche gożej bo na ktg Mja uciekła i mi moje serducho złapało i okazało sie ze czasem mam 199 a czsem nawet 64

ale jakos daje rade. Jestem na lekach i jest ok 140/80 juz teraz tylko czasem mi górne cisnienie spada na 130 nawet 125 i sie czuje troszke jakby mi sie chciało zemdlec.

Jesli chodzi o związek stwierdziłam że nie ma co wnikac, nie bede go wypytywac meczyc dreczyc, ze samo sie jakos ulozy ze beda dziewczynki i co by nie bylo damy rade.
Ale dzisiaj sam zaczoł mówić i generalnie wyszło z tego cos w stylu ze jest chyba chory na głowe bo nagle bez powodu przestał mnie kochac z dnia na dzien
Powiedziałam mu ze to moze tki stres my mamy depreche po porodowa bo wyobrazamy sobie wszystko a sie okazuje ze czasem wychodzi na to ze tak samo sprzatamy gotujemy prasujemy a dziecko to dodatkowy "problem" (bo bywaja sytuacje ciezkie) przez ktory my na dodatek wygladamy jak wygladamy i ze to wszystko nie spelnia naszych oczekiwan.
A on stwierdził że ma nadzieje że mu przejdzie bo jak nie to bedzie hujowo.
Już myslałam ze to dlatego ze ja zawsze nawet jak ciezko pracowalam to umalowana itd... włoski wszystko zrobione a teraz blizniaki uroslam i spuchlam (juz wiadomo dlaczego tak strasznie puchlam - zatrucie ciazowe) ale z przekonaniem stwierdził ze to nie to

a puzniej sie mnie zapytal jakie mam plany jak sie rozstaniemy bo on musi wiedziec co planuje czy zostaje czy zjezdzam do PL
to ja sie rozpłakałam i sie go pytam jak ja mam sobie kurwa poradzic z dwujka niemowlakow nawet jak dostane dobrze platna prace - o ile w ogole - jak ja zarobie na rachunki jedzenie pampersy, mleko chusteczki na dwujke dzieci

To owiedział tylko zebym nie plakała bo puki co sama nie jestem i nie wiadomo dokonca czy bede

Skwar u nas minoł jest 22 stopnie ni ema słonca ma byc tak przez 3 4 dni ponoc mam silne leki i mocna dawke teraz powinnam dac rade
buzka

14 lata 6 miesiąc temu #24448 przez basik_twins
A w szpitalu wylądowałam już na drugi dzień czyli w sobote i mimo ze Szymon wiedział że mi serducho spada tak to oprucz przywiezienia mi rzeczy nie odwiedził ani nie dzwonił a cały weekend miał wolny
A najpierw myślałam że to Maji serduszko i tak patrzyłam bezsilnie jak jej spada np 99, 87, 96, 92, 87...

Boże dziewczyny jaka tragedia jaka ja byłam szczęśliwa jak się dowiedziałam że to nie jej serce
Jeszcze piguła do mnie z tekstem czemu nikt mnie nie odiwedza.
Głupia baba, chyba łatwo sie domysleć ze nie powinna sie pytac.

14 lata 6 miesiąc temu #24449 przez MoNiaaa
basik podziwiam cie 3majs ie dziewucho :) wszystkie tu caly czas o tobie myslimy i 3mamy kciuki za was :):):):):):):)

ja dzis bylam na zakupach i taka padnieta wrocilam ze szok :(
reszte rzeczy musze na allegro zamowic bo nie znalazlam w sklepach:P
tyle kasy poszlo ze masakra a co bedzie pozniej to nie chce mytslec... jeszcze tylko wozek i wszystko gotowe ale tez na allegro zamawiam moze w tym tygodniu :)

ja za max 2 tyg chcialabym urodzic bo juz tez nie mam sily takie upaly ze nie idzie wytrzymac..;/ po nocy wstaje spocona jakbym z wanny wyszla :P

maz zakupoil mi krem na rozstepy i chyba nawet dziala bo jakies slabsze sie robia albo to moja psychika:P

ciezko tak bez niego a jak sie mala urodzi to bedzie tylko tydzien i pozniej znow tylko weekendy :(

u mnie dos zpitala tez sie nie bierze ciuszkow dla dziecka bo oni w swoje jakies zawijaja i pozniej jak biora dzieci do kapania to ciuchy daja do pralni i by juz nie wrocily wiec ja nie biore tylko tyle co na wyjscie.
w tym tygodnoiu musze torbe spakowac tak ciagle mysle co jescze mi potrzeba...

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #24451 przez martela89
basik na pewno wszystko się ułoży myśl teraz o swoich dziewuszkach i staraj się jak najmniej stresować :)
Wiem możesz sobie pomyśleć,że łatwo mi mówić ale ja też mam teraz doły,mój wyjechał i wraca 6 sierpnia,a ja muszę leżeć bo inaczej mam skurcze,mojej mamy też nie ma jestem tylko z młodszą siostrą,ale staram się myśleć pozytywnie dla mojej małej.

14 lata 6 miesiąc temu #24455 przez alaq
Basik ty to sie nawycierpisz, biedna kobitko, trzymamy za ciebie kciuki.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 6 miesiąc temu #24461 przez basik_twins
Nie da sie pozbierac,...

Dlaczego tomusiały bić bliźniaki

Nie mogłam miec normalnie jednego dziecka!!!???

Jak ja se mam kurwa poradzic

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka