BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 9 miesiąc temu #25205 przez monami
Super są te łóżeczka :) My chcemy kupić takie dodatkowo,żeby właśnie w razie czego zabrać je ze sobą na jakieś wyjazdy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #25224 przez Gosia
No to dziś ja pierwsza po 2 dniowej nieobecności!
Wiecie urodzinki, goście i dziś PIERWSZA rocznica ślubu, więc też mnie raczej nie będzie.

Czuję się dobrze mimo ciągłego ruchu. Jak ta moja księżniczka też będzie taka ruchliwa jak mama w ciąży to za nią chyba nie nadąże.

Dziś idzie oddychać pogoda w końcu przyniosła ulgę. No i nogi nie są spuchnięte od paru dni :)

Cieszę się, że podoba Wam się mój przewijak :) Mi się też podoba. Fakt wanienka trochę mała, ale myślę że tak do 4-5 mpcy wystarczy a potem zwykła wanna. Mi głównie chodziło o to żeby mieć wszystko pod ręką w 1 miejscu.

Paulinko cieszę się że wózeczek dotarł i jest śliczny :laugh:

Wstawać śpiochy! Pewnie się Wam fajnie śpi przez tą pogodę. :silly:

14 lata 9 miesiąc temu #25245 przez Renia2108
Fajnie sie nie spało bo burze w nocy byly :P Zasnełam koło 1 dopiero i okna trzeba bylo pozamykac wiec duszno w nocy, nad ranem sie fajnie spało jak juz otwarłam okna :D

No jak materac normalny to co innego, chyba tez tak zrobie.

allegro.pl/item1141720734_mamtu_kojec_lu...ijak_moskitiera.html To mi sie podoba tylko gdzies bylo z moskietiera zalozona

allegro.pl/item1128616910_lozeczko_6_kol...el_17_el_gratis.html albo to kupimy. :)

14 lata 9 miesiąc temu #25257 przez basik_twins
A mi w sobote tato mame przywiezie :lol:

i sie ciesze bo Szymek bedzie musiał znormalniec i moze sie w koncu cos ulozy

no i bede miała dzieciaczki a przerazona tez nie bede bo mame bede miec i w ogole fajnie sie wszystko zlozylo

Mam wrazenie ze dzieci sie stresuja bo niby to jest w normie tylko ze ja wiem jak sie moje dzieci zachowuja i zawsze mialy do 170 mniej wiecej uderzej a dzis sie prawie wcale nie ruszaja i w bez ruchu serce zaczelo jednej walic 195 tak z ok 3 min i pigula ze w normie

no i czytalam i fakt w normie ale one zazwyczaj tak wysoko nie maja...

białka w moczu troszke bylo ale miesci sie w normie

no i byle do wtorku

pigula sugerowala ze w czwartek moze beda chcieli wywolywac bo bedzie 36 tc skonczony no i w razie gdyby to potrwalo to nie w sam czy koniec weekendu bedzie :lol:

z tym ze pewnie bede rodzic sama :(

jedna kolezanka bardzo dobra chyba nawet przyjaciółką ją moge nazwac prawie mowila ze "wiesz gdzie masz zadzwonic"
ze nie musze byc sama ona mi pomoze itd ale to samo Szymka siostra a to rodzina.... wiec zeby zadna nie czula sie zle
bede rodzic sama zreszta puki co nie jestem przekonana czy chce kogos

dam sobie rade sama :(

14 lata 9 miesiąc temu #25258 przez Renia2108
Basik jasne ze dasz rade, ja tez chyba bede musiec sama :( Zapisana na szkole rodzenia bylam a bylam tam moze z dwa razy ze wzgledu na ciezki dojazd a do porodu rodzinnego trzeba miec skonczona szkole rodzenia a niewiem czy ta polozna mi podbije to że chodziłam, watpie w to :(

14 lata 9 miesiąc temu #25262 przez _aga86_
Basik jesli moge Ci poradzic to naprawde duuuuzo lepiej jest rodzic z kims. Zawsze masz w kims oparcie, wrazie potrzeby mozesz o cos poprosie, a wiadomo jak to lekarze maja 100 spraw do zalatwienia w miedzy czasie i nie wiadomo jak dlugo to potrwa. Oczywiscie zrobisz jak uwazasz:) Mysle, ze Twoja przyjaciolka napewno zrozumialaby jakbys wybrala szwagierke- wkoncu to rodzina dla dziewczynek.

14 lata 9 miesiąc temu #25263 przez monami
Renia..naprawdę trzeba mieć u Was skończoną szkołę rodzenia do porodu rodzinnego? Kurcze...to dziwne, bo przecież nie każda szkoła rodzenia daje papierek na koniec. Ja muszę przyznać, ze pierwszy raz się spotykam z tym wymogiem...W szpitalu tak Ci powiedzieli? Wydaje mi się, że to jest niezgodne z przepisami, żeby coś takiego wymagać, bo sama szkoła nie jest przecież obowiązkowa... a teoretycznie np....co jeśli przyszły tata np ma już dzieci i nie ma potrzeby uczęszczania do szkoły rodzenia? Nie mogą Wam zabronić rodzić razem.

14 lata 9 miesiąc temu #25266 przez Gosia
Monami ma rację to jakieś wymysły! Pierwsze słyszę no ale cóż widocznie nie wszędzie te same przepisy obowiązują.

14 lata 9 miesiąc temu #25280 przez martela89
Ja też o takim czymś nie słyszałam.
U mnie dzisiaj super pogoda,pada i jest chłodno na podwórku :)

14 lata 9 miesiąc temu #25288 przez monami
Renia - nie daj się przestraszyć czymś takim - należy Ci się poród rodzinny. To nie średniowiecze..ani nawet PRL. Chcemy rodzic po ludzku!

14 lata 9 miesiąc temu #25289 przez monami
Ja właśnie biorę się za pakowanie torby do szpitala..chyba już czas :P

14 lata 9 miesiąc temu #25295 przez MoNiaaa
paulinka gdzie to zdjecie wozka??boisz sie nam pokazac :silly: basik widze dzielnie daje rade a jak mama z toba bedzie to juz wogole cie obciazy i bedziesz napewno spokojniejsza :) no to widze ze zaczynaja sie nam sierpnioweczki po malu rozpakowywac :lol: ja w czwartek ide do lekarza juz sie doczekac nie moge bo bym, chciala wiedziec co i jak i czy cos sie zbliza czy nic?? nogi mi potwornie puchna kostki mam chyba pol metra pod skora i tak starsznie mnie bola ze ustac na nich nie moge :( jak pojde do lekarza to jej powiem bo nie wiem czy to normalne ze az tak puchna. ja jutro pakuje torbe :) juz najwyzszy czas bo w koncu nie zdarze i byly by jaja :side:

http

]

14 lata 9 miesiąc temu #25298 przez monami
paulinka coś się nie pokazuje...może i ona jednak już "po" :P?
ja dziś dokupiłam jeszcze dwa pajacyki w rozmiarze 56 :) i spakowałam wreszcie torbę...ale przyznam, że nie było to zbyt łatwe...do końca nie jestem przekonana, co zabrać...
chyba podpytam położną w swojej klinice... bo fajnie by było zabrać jednak jak najmniej :)

14 lata 9 miesiąc temu #25302 przez basik_twins
Przyszedł usmiechniety
polozyl sie obok ale nie tulil sie ni nic
i mowi ze zaczyna mu sie tesknic - z taka zawstydzona minka
ze bedzie chyba dobrze

:lol:

ale i tak poszedł :(

ale mu sie chyba lepiej odizolowac zeby pomyslec
w koncu stara sie poukladac i sam mowi i widze mam wrazenie przynajmniej ze jest lepiej to chyba ok...

i ja do niego to kiedy ty wrocisz w koncu do domu i mowie daj spokuj juz ja za kilka dni rodze a on
ja tez przeciz bede rodzil :)

tak mi sie cieplutko zrobilo....

14 lata 9 miesiąc temu #25306 przez martela89
To fajnie basik,że zaczyna Ci się powoli układać :)
Oby tak dalej :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka