BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 9 miesiąc temu #25338 przez iwkaa
ojjjj jak tu pusto :P pobudka dziewczyny no nareszcie dzisiaj mozna zyc :laugh: fajna pogoda nie ma upalu ale cos na burze sie zanosi :( jutro juz moj pierwszy termin :silly: zjem sniadanko i ide do szpitala na KTG ciekawe czy cos sie juz dzieje czy jeszcze malenka troszke po siedzi w brzuszku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #25340 przez basik_twins
dzien dobry dzien dobry

ja jak zwykle czekam na pigule z ktg i wszystkim innym
jutro juz do szpitala i wieczorem sie dowiem kiedy jade rodzic....

normalnie kicha tak planowac... nie jestem przygotowana wogole wam powiem... hehe

az dziw normalnie ze ja w ogole w ciaze zaszlam i jeszcze urodzic mam.... jakos za szybko to dla mnie, ale wam powiem jakbym miala sie meczyc 9 miechow tak jak wy to bym padla chyba

14 lata 9 miesiąc temu #25341 przez Gosia
No to iwkaa trzymamy kciuki i oczywioście potem daj znać co i jak!

Basik cieszę się, że Szymon chociaż odrobinkę się poprawił. Ty ja tak teraz myślę może on się tak tego porodu bał!!! Ale przemyślał i doszedł do wniosku że to z Tobą przejdzie.

14 lata 9 miesiąc temu #25342 przez basik_twins
no moze czul sie zmuszony isc ze mna rodzic....
ja mu pozniej mowilam ze jak nie chce to niemusi a on ze nie spoko co to tam...
No a teraz sytuacja jest taka ze ja chyba w czwartek ojde na wywolanie... nawet pigula tak podejrzewa a ze w 27 tc szyjka mi sie skrocila do 2,5cm to pewnie pojdzie mi szybko i urodze do piatku wieczora czyli jak Szymon bedzie w pracy, a zwolnic sie nie moze bo ma okres probny i w ogole to juz troszke inaczej...

no tez tak myslalam juz na wszystkie sposoby ale nie rozumiem dlaczego on ze mnie przestal kochac.... i nie wraca od tyg na noc no wyprowadzil sie chlop i koniec

i tak mysle ze on chyba wszystko cudzamen do kupy i przerabia to

ale skoro teskni mu sie za mna po takich wielkich i długotrwałych klutniach po 4/5 dniach to chyba jednak Kocha :lol:

a jak tam w ogole dziewuchy u was

cos na porod sie dzieje?

14 lata 9 miesiąc temu #25345 przez Gosia
Pewnie kocha tylko miał jakieś ciężkie dni! A nowy szef pewnie zrozumie, że mu się dzieci rodzą i da mu wolne na ten 1 dzień mimo okresu próbnego. No chyba, że jest jakiś nieludzki.

U mnie żadnych objawów nie ma. Do mojego terminu jeszcze ponad miesiąc, więc mam jeszcze czas. Do lekarza idę 26.07 zobaczymy co mi powie. Bardzo chciałabym urodzić tak do 9-go sierpnia albo później po 25-tym pod warunkiem że będę się czuła i wyglądała tak dobrze jak do tej pory. No tylko nogi trochę odmawiają już posłuszeństwa przez opuchliznę no i bolą jak cholera. Pewnie się zastanawiacie czemu później po 25-tym już Wam mówię. Brat mojego męża ma ślub i wesele no i bym tak potańcowała. A poza tym mój mąż będzie świadkiem. No chyba że mała będzie chciała zrobić przyszłemu chrzestnemu prezent na ślub i przyjdzie na świat 25-go. Ale bym nie chciała w tym dniu, bo to ma być ich dzień!!! A tak by nie było bo wiecie pierwsza córeczka w rodzinie mojego męża się pojawi no i pierwsza wnuczka!!!

14 lata 9 miesiąc temu #25351 przez martela89
Hej :)
A mi do porodu został równy miesiąc,ale fajnie by było urodzić 8.08 :)
Choć nie wiem czy wytrzymam,coraz gorzej się czuję bolą mnie wszystkie kiści nawet w okolicy kości łonowej-masakra normalnie :(

14 lata 9 miesiąc temu #25361 przez MoNiaaa
u mnie cala noc padal deszcz :) w koncu moglam normalnie spac fajnie spac moglam jak wpalam to przespalam cala noc :):)):) ale za dlugo spalam i glowa strasznie boli mnie glowa ale stopy dalej mam spuchniete :( wczoram moj maz pojechal autem pojechal dpo pracy i nie dosc ze tyle kasy na paliwo poszlo to jesczze sie po drodze popsul sie samochod...do pracy pozniej dojechal mam nadzieje ze nie bedzie mial przez to beda jakies problemy wogole do kocna lipca narazie mial okres platne i troche sie martwie czy mu przedluza mu bo potrzebujemy ta pracy!!!!mam nadzieje ze nie bedzie mial wplywu urlopp "tatusiowy" i ze bedzie ok bo sie zalamie. zamowilam wozek mam nadzieje ze szybko dojdzie :)
rzeczywiscie cos paulinka sie nie odzywa moze poszla rodzic i wyprzedzi nawet basika :P

http

]

14 lata 9 miesiąc temu #25374 przez monami
Witam, hej hej :)

Wreszcie jest czym oddychać... Ciekawe jak długo taka pogoda się utrzyma :)
Ahh..Paulinka faktycznie może już urodziła :) Może ma już swoje dzieciątko po drugiej stronie brzuszka :)))

Do mojego terminu jeszcze...33 dni... W czwartek idę na wizytę...zobaczymy, czy coś się szykuje szybciej...bo zaczynam się dziwacznie czuć... :P No ale..póki co - czekamy !

Buziaki dla Was Dziewczyny:) :*

14 lata 9 miesiąc temu #25378 przez iwkaa
hej dziewczyny jak juz po KTG jak narzie niuni nie spieszy sie do nas ;) jakies skurcze sa ale to narazie nie to w piatek ide na kolejny zapis KTG wiec sie okaze czy cos sie zmienia czy nie bo jak nie to pewnie wywolywanie bedzie :silly:

14 lata 9 miesiąc temu #25388 przez MoNiaaa
Paulinka byla mniej wiecej w tym samym tc co oi ja z roznica 3 dni z tego co pamietam :) no ciekawe co tam u niej moze niedlugo sie pochwali swoja kruszynka :) ja tez w czwartek ide na wizyte i zobaczymy co tam w trawie piszczy. ja nie mialam robionego KTG wogole.

http

]

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #25389 przez monami
ja pierwsze KTG z pełnym zapisem będę miała w 38 tygodniu..no chyba, że coś wcześniej zacznie się dziać..wtedy wiadomo...

Wcześniej podsłuchiwaliśmy serduszko Zuzi na wizytach - recznym aparatem i w szkole rodzenia :)

14 lata 9 miesiąc temu #25394 przez paulinkaaa2202
Hej dziewczynki trochę zajęło mi to czytanie :P
ja w dwupaku niestety ;/
A neta nie miałam przez cały weekend przez te burze chodź u mnie tylko grzmiało pobłyskało się i padało całą noc fajne teraz powietrze :) ale chyba od środy znowu upały 30C chyba umrę, a w weekend znowu po 20 parę głupia pogoda

Ja się okropnie czuję mam wrażenie cały czas że w nocy urodzę, ból brzucha niesamowity i ból w dolnej części kręgosłupa masakra, ruszyć się nie mogę. Leże tylko na prawej stronie dziwnie bo na lewej zwijam się jeszcze z większym bólem
Jakoś tak mnie przeczyszcza codziennie mimo że jem tyle słodkiego, i jakieś glutki są ale nic się nie zapowiada. A tak proszę Judytkę żeby już wyszła, tyle spraw że przydałoby się urodzić pod koniec miesiąca bo będę mieć dużo problemów i załatwiania jak nie urodzę do końca lipca ehhh

Basik faceci są z Marsa, kobiety z Wenus i coś w tym jest. A najlepiej jak facet jest zagubiony to powie że nie kocha nie wiem czemu ma takie myślenie że tak będzie lepiej jak tak powie, ale dobra... widocznie taki typ człowieka że potrzebna mu izolacja i samotność żeby wszystko dokładnie przemyśleć

Mi też na KTG nic nie wyszło kilka skurczów ale to jeszcze nie, No Iwka widocznie twoja mała na razie się nie spieszy na ten świat

Monia, Monami zaraz wrzucę zdjęcia :P

14 lata 9 miesiąc temu #25395 przez paulinkaaa2202
też tak macie jak małe kopią was po żebrach że jest taki odgłos "pstrykania" czy coś, mam wrażenie że zaraz żebro mi się złamie takie jakby szczelanie w kościach :D

14 lata 9 miesiąc temu #25396 przez martela89
To dawaj zdjęcia swojej bryki paulinka :)
Ja też się dziwnie czuję,wszystko mnie boli i mnie mdli :(
A do mojego terminu jeszcze miesiąc...

14 lata 9 miesiąc temu - 14 lata 9 miesiąc temu #25397 przez paulinkaaa2202
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka