BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 9 miesiąc temu #26584 przez Renia2108
Pewnie ze tez numer podam od razu :) Tylko nie chce tu na forum pisać zeby sie przypadkiem nie dostal w niepowolane rece ,, wole podac GG i wtedy sie wymienimy ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #26590 przez paulinkaaa2202
Monia tez mam podobnie, ja czuję się jak King Kong normalnie. Ledwo chodzę, a przewrócenie się z boku na bok wymaga nie lada wysiłku masakra. Ostatnio ktoś zrobił mi zdjęcie, jak je zobaczyłam nie mogłam uwierzyć "że ja to ja". Opuchlizna twarzy na pewno zejdzie woda trzyma się w organizmie, więc Monia nie ma co się martwić.

Myślałam że ciąża to pestka chodzisz sobie z brzuszkiem sama przyjemność, a ta końcówka jest najgorsza, ale pocieszajmy się że zostało mniej niż więcej, to już końcóweczka jeszcze troszeczkę :)

14 lata 9 miesiąc temu #26592 przez monami
Paulinka ma rację - każdy finish jest trudny, tak samo ciążowy ! :) ale ale...trzeba to przetrzymać i do boju :P

14 lata 9 miesiąc temu #26593 przez MoNiaaa
ja wlasnie na ta swoja twarz nie moge patrzec!!!! a jutro moja mama wraca i pewnie mnie nie pozna :silly: az jakos wstydze sie jej pokazac taka gruba i wielka!! no mam nadzieje ze nie urodze po terminie wiec jakies 2 tygodnie max by mi zostalo bo juz tragicznie sie w swojej skorze czuje mam nadzieje ze pozniej szybko zgubie te kg bo juz 20 na + jestem. cala ciaze wspominam super i wszystko mi sie podobalo ale ten ostatni miesiac mnie wykonczyl juz

http

]

14 lata 9 miesiąc temu #26594 przez iwkaa
dokladnie to juz koncowka damy rade do mnie dzisiaj pielegniarka w szpitalu mowi tak: ale ma pani spucjhniete nogi chyba juz porod tuz tuz a ja do niej: pani to chyba spuchnietych stop nie wiedziala bo tylko lekko byly spuchniete bo pogoda dobra jak jest upal to wygladam jak stara babcia maz tak do mnie mowi jak patrzy na moje nogi :( no ale juz niedlugo!!!!! :lol:

14 lata 9 miesiąc temu #26596 przez MoNiaaa
hehe no mi tez jak dzis tesciowa mowi ze mam spuchniete nogi to mowie ze to to jest nic :P juz nie pamietam nawet jak nie spuchniete nogi wygladaja :silly: ale jak na wasze zdjecia patrtze to nie macie takich opuchnietych czy grubych nog a ja mam okropne chodze tylko w dlugicj spodniach bo wstyd i juz tylko dresy sa dobre bo wszystkie w nogawkach sa opiete :(

http

]

14 lata 9 miesiąc temu #26598 przez iwkaa
to ja nie mam problemu ze spodniami czy spudniczkami czy cos ale zadnych doslownie butow nie moge zalozyc tylko japonki:)

14 lata 9 miesiąc temu #26604 przez margot
Ja do gina ide dopiero w piątek , ale nie mogę się doczekać Usg. To już chyba ostatnie będzie . Ja też mam 20+ i cierpię , bo ledwo sie toczę. Wszystko mnie boli. Dzisiaj bylam na badaniu krwi , bo mi się przypomnialo ,że nie zrobilam do tej pory grupy krwi, a bez tego ani rusz.Poza tym mam uciążliwy świąd skóry i najchętniej pojechałabym do szpitala, ale tam gdzie chcę rodzić to remont do końca lipca. Poczekam...

14 lata 9 miesiąc temu #26607 przez Gosiaczek31
Witajcie dziewczyny!
Chociaż zostało mi tylko dwa tygodnie to już ledwo daję radę. Moje stopy przypominają shreka. Nawet japonki ledwo dają radę. Na ostatniej wizycie zwróciłam lekarzowi uwagę na moje stopy to powiedziała mi, że ja opuchlizny nie widziałam. Na szczęście nie prowadzi mojej ciąży -moja gin jest na urlopie. Mimo, że zrobiło się chłodniej to jakoś dalej jestem spuchnięta. Chyba już tak zostanie do porodu.

14 lata 9 miesiąc temu #26608 przez Gosia
No iwka żebyś wiedziała u mnie też tylko i wyłącznie japonki! Trochę śmiesznie to wygląda jak na dworze plucha a ja akurat muszę gdzieś iść i to w japonkach. Ale nie wyobrażam sobie jakbym zimą miała kozaki ubierać :cheer: więc cieszę się że japonki wystarczaja :laugh:

14 lata 9 miesiąc temu #26609 przez Gosiaczek31
Margot a próbowałaś natłuszczać skórę oliwką? W dużych ilościach. Też tak miałam i chyba pomogło. To przez to, że skóra się rozciąga i wysusza.

14 lata 9 miesiąc temu #26621 przez paulinkaaa2202
no ja mam jedne japonki w które już mi noga nie wchodzi, baleriny i jedne i drugie to samo dobrze że jeszcze mam inne jakieś japonki w które wchodzę :P

Ja też sobie nie wyobrażam z takim brzucholem zakładać kozaki chyba musiałyby być o 2 rozmiary większe :P

Ja nadal mam spuchnięte nogi a dzisiaj rano się obudziłam tak mi zdrętwiała lewa ręka i palce że nie mogłam ruszyć, musiałam druga ręką wyprostować ;/

14 lata 9 miesiąc temu #26623 przez monami
mi na szczęście nic nie puchnie....ale łapy drętwieją...koszmarne uczucie :/

14 lata 9 miesiąc temu #26635 przez margot
Dzień dobry ! Jak ja się cieszę ,że taki chłodek, o wiele lepiej się żyje.
Gosiaczek31 ja już próbowałam wszystkiego , nacierałam się i oliwką i emolientami i nawet u dermatologa byłam i nikt nie jest w stanie pomóc. U mnie świąd trwa od 5 msc już i mam takie napady , czasem jest tak że aż ryczeć się chce. Ale tyle wytrzymałam ,to już dam radę do końca. Już tak niewiele zostało.
Wczoraj układałam poraz setny ciuszki dla dzidzi w szafce.
Wszystko rozkładam, oglądam i znowu składam.
Teżmacie takie jazy?
;)
Miłego dnia :blink:

14 lata 9 miesiąc temu #26636 przez Renia2108
Ja mam tylko nogi i dlonie troche popuchniete, na palce obraczki nie moge wlozyc ani pierscionkow:( A chodze tylko w sandałkach albo adidasach co mialam wieksze ;D Śmiesznie to wyglada do leginsów bo tylko w takich chodze albo alladynach żeby wygodnie bylo :D

I dzis wogole mi papuzka umarła :( Przyszlam rano do klatki bo mezowi kazalam je przykryc bo cwierkały i mnie budzily i patrze a tem Tosia mi lezy na dole klatki:(

I juz mialam pospane, moj biedny maly ptaszek...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka