BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu #28452 przez Gosiaczek31
Cały dzień chodziłam z bólem brzucha i kręgosłupa. Sprzątnęłam mieszkanie, odkurzyłam łóżeczko i wózek, zrobiłam małe przemeblowanie, potem zakupy. Piję już drugą herbatkę z liści malin i nagle wszystko się cofnęło. Już myślałam, że to już a tu fałszywy alarm. Oszaleję przez to czekanie.
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że już macie to za sobą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #28454 przez monami
Hej,

U mnie też ciiiszaaaa..w kwestii "akcji" porodowych.

Co jakiś czas odbieram telefony i sms-y z pytaniami w stylu..."Czy może już po...?"
...a Zuzia ani myśli wyjść.

Do terminu...równo tydzień. Teraz jedynym wyjściem jest chyba uzbrojenie się w cierpliwość i dalsze czekanie.

Pozdrawiam :)

14 lata 5 miesiąc temu #28457 przez Gosiaczek31
A czy ktoś wie co u Margot?

14 lata 5 miesiąc temu #28467 przez Renia2108
Hejj to ja dzis pierwsza :D Monami ja do terminu mam tydzien i jeden dzien :P Masakra po prostu, ja zadnych skurczy nie mialam ani nic, no kurde nic sie nie dzieje... Tego lekarza we wtorek chyba powiesze :P

14 lata 5 miesiąc temu #28468 przez Gosia
U mnie niby też 8 dni do terminu, ale jak byłam na ktg w szpitalu to lekarz patrzył na termin z tego usg z 4D które miałam w 20tyg. ciąży czyli 20.08 czyli byłoby 5 dni.
Mnie też nic nie boli. Tylko wieczorem trochę kręgosłup i podbrzusze. Kurcze, ale wczoraj trochkę z mężem pofiglarzyliśmy i dziś zauważyłam na wkładce troszeczkę krwi w śluzie i teraz niewiem czy to ten czop czy coś przegięliśmy. :unsure:

14 lata 5 miesiąc temu #28471 przez Millerna
Nie ma reguły :)
U mnie podczas całej ciąży kompletna cisza... Nic kompletnie, żadnych bóli ani skurczy.
Aż się bałam, że po terminie będę musiała czekać... Więc myłam okna, dużo chodziłam, no i seksowałam się :P I to nic nie dało. Aż tu nagle pewnej nocy... :laugh: Po prostu nadszedł czas i zaczęło się :) Także przyszłe mamusie uzbrójcie się w cierpliwość :) Lepiej żeby wzięło was nagle i od razu poród postępował, niż żebyście musiały się męczyć z bólami przepowiadającymi które przecież niczego nie wnoszą do postępu porodu :)
Pozdrawiam serdecznie :)

14 lata 5 miesiąc temu #28472 przez Renia2108
Millerna tez bym tak chciala :D Własnie mam nadzieje ze nie bedzie skurczy przepowiadajacych tylko od razu sie zacznie raz a dobrze :D Skurcze co pare minut i siup do szpitala :D

14 lata 5 miesiąc temu #28473 przez Gosia
Tak, tak siup do szpitala! 2-4 godz i dzidzia na rączkach hehe Każda o tym marzy!

Reniu my tu chyba same zostałyśmy no jeszcze Gosiaczek chyba jest. Monami coś się dziś nie odzywa, margot być może już ma swoją dzidzię a my czekamy i czekamy.

Na dworze szaro, buro i ponuro, ciągle pada. U mnie dziś jest odpust i myślałam, że pójdziemy z mężem na spacerek po odpustowe cukierki i jakiegoś pluszaka dla naszej dzidzi, bo jeszcze nie mam dla niej żadnej zabaweczki. No ale chyba nici ze spacerku. Autko i parasolka pozostaje.

14 lata 5 miesiąc temu #28475 przez Renia2108
Gosia u mnie tez szaro i ponuro ale to nawet lepiej niz jak wczorajszy upał.. A tak chlodek fajnie wieje :)

Ja myslalam ze bede rodzic jako jedna z pierwszych wg mojego lekarza a chyba urodze jako ostatnia :P
Ja na slub dostalam pare maskotek wiec jedna siedzi juz i czeka w lozeczku na dzidzie :D

A wogole jakie mozna kupowac zabawki dla dzidzi ? Albo co i kiedy ? Bo ja zielona jestem :P

14 lata 5 miesiąc temu #28476 przez Gosia
Też niewiem za bardzo, ale napewno na początek tylko miękkie, bo dzidzia nie ma na początku koordynacji ruchów i mogłoby się twardą uderzyć np.w główkę. Są też takie pluszowe grzechotki z uchwtem co można złapać do rączki - mięciutkie całe więc nie ma ryzyka, że sobie krzywdę zrobi. A tak to chyba od 3 m-ca można kupować więcej zabawek bardziej urozmaiconych. Tak mi się wydaje.

14 lata 5 miesiąc temu #28477 przez Renia2108
ahaa :D Ja z tych spraw zielona jestem ogolnie :P Az cud ze mam torbe skompletowana chyba :P
No i kosmetykow dla dzidzi mam mase z czego polowa pewnie nie bedzie potrzebna. A pieluchy jakie ? Ja kupilam Huggies Newborn, beda sie nadawaly ?

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28478 przez Gosia
Ja też je mam te newborn i mam nadzieję, że będzie je pupka mojej małej tolerowała. Kupiłam jeszcze pampersy new baby. A wczoraj w Tesco była promocja na Huggies 29,99zł. mąż kupił rozm.2 od 3-6kg szt.76

Renia Ty też teraz jesteś zaproszona na jakieś wesele czy mi się wydaje?

14 lata 5 miesiąc temu #28479 przez Millerna
Ja używam Huggies Newborn i bardzo sobie chwalę. Sa chłonne, pupa małego je toleruje a poza tym cena jest niższa niż np za Pampers.

14 lata 5 miesiąc temu #28480 przez Renia2108
Wczoraj kolezanka wychodzila za maz ale nie poszliśmy (nie dostalismy jednak zaproszenia pewnie z tego powodu ze moglam ur i nie chciala brac kogos w ciemno) Bylismy tylko na slubie :)
A nawet i dobrze bo nawet sily nie mialabym tam siedziec a tym bardziej tanczyc , chyba ze pojesc smakołykow to owszem :D:D

Ja mam narazie tylko te Newborn, wydaja sie miekkie i takie delikatne, ale myslalam ze bardziej foliowe beda takie jak inne a tu takie mieciutkie.

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28481 przez Gosia
No wiem właśnie, że cena jest niższa. Ale na próbę kupiłam też 2 paczkę pampersów. Moja kumpela cały czas używa Huggisów i bardzo mi zachwalała. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie. Poczekamy, zobaczymy.

Renia a my mamy na 25.08 zaproszenie. Sukienkę sobie już zamówiłam, ale niewiem czy dotrwamy heh. Na szczęście zawsze można odesłać.

Chyba jednak mi dziś ten czop odchodzi z krwią, bo coraz bardziej ciągnący. :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka