BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu #28237 przez sloneczko
Dziewczyny gratulaje Wam serdecznie maluszkow, sa przeslodkie, ja ciagle sledze Wasze wpisy, tylko sie nie wypowiadam, bo czasu brak.
Zycze Wam wszystkiego dobrego dla Waszych skarbkow niech sie zdrow chowaja, i oczywiscie czekamy na kolejna maluszki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #28238 przez iwkaa
a jak tam mamuski z wasza waga???? :) bo ja juz stracilam 10kg!!!!! jestem w szoku normlnie!!!! :laugh: do wagi jaka mialam przed porodem zostalo mi do zrzucenia 2 kg! wiec dziewczyny karmcie dzieci piersia to naprawde dziala na odchudzanie i wcale jedzenia sobie nie zaluje !!! :lol:

14 lata 5 miesiąc temu #28240 przez Madzia89862
dzieci tak maja do miesiaca.potem beda robily juz ja rzadziej.a co do wagi to ja po porodzie zrzucilam 14 i mimo ze nadala karmie piersia waga stoi:(wiec to nie jest zalezne

14 lata 5 miesiąc temu #28242 przez Gosia
Gratuluję Paulinko ślicznej córeczki i szybkiego porodu. Ja ciągle czekam i obserwuję moje ciało. Jak mnie coś zaboli to zaraz patrzę na zegarek hehe. Do mojego terminu już dużo nie zostało no więc w końcu się doczekam.
Dziś jeszcze praktycznie pół dnia latałam i załatwiałam najpotrzebniejsze sprawy. Dziewczyny w pracy mi powiedziały, że brzuszek mi się znacznie obniżył. One mnie widzą średnio co 2-3tyg. więc zmiany zauważają. No a ja też dziś rano zwróciłam na to uwagę, że jest niżej więc mała się szykuje. Ostatni zakup tj.smoczek już mam :laugh: Mogę rodzić. :laugh:

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28244 przez Gosiaczek31
Paulinka śliczne maleństwo :laugh:

Byłam dziś w szpitalu na KTG, wszystko w porządku. Rano miałam skurcze co 5, 10 minut, ale potem przeszły. Poród raczej się nie zbliża, wszystko zamknięte na cztery spusty. Tak powiedział lekarz :laugh: Brzuch dalej sterczy do góry. Zaczynam się troszki martwić bo chyba powinno się już coś zacząć dziać :(

Martela i Paulinka Wasze córeczki urodziły się tego samego dnia!

14 lata 5 miesiąc temu #28247 przez Gosia
Widzisz Paulina Tobie też lekarz mówił, że mała ma 3700g czy jakoś tak a urodziła się z taką fajną normalną wagą 3550g. Te USG są jednak omylne w każdym przypadku (wiem, że margines wynosi +/- 300g) Ciekawe czy kiedyś dobrze wyliczyło, ale chyba nie.

Dziewczyny ja dziś wybieram się do fryzjera na zmianę image :silly: Ciekawe co z tego będzie hehe Trochę mam stresa, ale co tam! Pozytywne myśli muszą być. Poród mnie czeka a ja się fryzjera boję hehe :blink:

14 lata 5 miesiąc temu #28248 przez Renia2108
Hej dziewczyny :) Mi sie milo dzien zaczal mimo ze sie nie wyspałam. Moj kotek wrocil a dwa tyg go nie bylo, juz myslelismy ze jakis pies go dorwał a tu maz mnie dzis budzi ze wrocil!! Głodny, brudny ale caly i zdrowy! Jak sie ucieszylam normalnie:D:DBiedactwo moje male hehe.

A ta poatym to nic sie nie dzieje u mnie, no kurde sie nie doczekam nigdy chyba..

14 lata 5 miesiąc temu #28250 przez Martynka__89
Renia niech zgadne masz Kocurka ? ^^ Kocurki zawsze urządzają sobie wędrówki, a kotki to domownice.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 5 miesiąc temu #28261 przez Renia2108
Martynka no własnie ze to Kotka jest dlatego sie martwilismy. Kocurki to wiem ze sobie chodza gdzie chca i dlugo ich moze nie byc, troche sie znam mam 11 kociaków wiec wiesz ;)

14 lata 5 miesiąc temu #28266 przez Martynka__89
To rzeczywiście dziwne że Kotka sobie wędrówke urzadziła masz 11 kociaków wow :) Ja od zawsze mam stycznośc z kotami i nie wyobrażam nie miec kota, teraz mam trzy :)

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 5 miesiąc temu #28268 przez Gosiaczek31
Dziewczyny zazdroszczę Wam kociaków. Ja od dziecka chciałam mieć kotka ale dopiero w grudniu zeszłego roku wprowadziłam się do własnego mieszkanka, bo do tej pory wynajmowałam. I planowałam kotka od wiosny a tu pojawiła się dzidzia :laugh: Obawiałam się, że nie dam rady z małym kotkiem i dzieciaczkiem i na razie zrezygnowałam z kotka :( Tym bardziej, że mam małe mieszkanie.

14 lata 5 miesiąc temu #28271 przez paulinkaaa2202
a ja po porodzie jak na razie straciłam 8kg więc jeszcze mi zostało 13 kg :(
Iwka zazdroszczę ci że zostało ci tylko 2kg :(

No ale zobaczymy za miesiąc jak to będzie z wagą może spadnie

Iwka, Martela, Monia a jak z waszą dietą macie urozmaiconą?
Ja jem bułki z masłem i tylko z szynką albo pasztetem
Na obiad hmm ziemniaki jakieś gotowane mięso, albo makaron z serem, rosół bez przypraw, ryż z jogurtem no mam mało pomysłów, jakaś zwykła bułka słodka bez niczego

A właśnie jak myślicie np. biszkopty, jakieś herbatniki albo zwykły wafelek śmietankowy można zjeść?

14 lata 5 miesiąc temu #28273 przez Gosia
Ja myślę, że biszkopty albo zwykłe herbatniki czy też takie ciasteczka maślane jak najbardziej można zjeść a co do wafelek to niewiem możesz spóbować troszeczkę i obserwuj małą.

Ja już po fryzjerze! Przemiana jak trza. Ciekawe co mężuś powie jak wróci z pracy.
Ja jestem zadowolona i teraz już w pełni gotowa do bycia mamą bez odrostów :laugh:

14 lata 5 miesiąc temu #28274 przez Madzia89862
ja uwazam ze smialo mozesz sprobowac jezeli bedzie sie cos dzialo o bedziesz wiedziala ze nie wolno:)

14 lata 5 miesiąc temu #28277 przez Renia2108
Martynka no dziwne, przyszla biedula taka zabrudzona i wyglodzona, jak jedzenie jej dałam to az sie uszy trzesly:D Umylam ja ladnie i teraz na podworku sobie lezy w sloneczku :) Mam tyle kociaków ale nie sa one trzymane w domu :P Tylko na dworze albo w piwnicy. teraz mam jednego malutkiego ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka