BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu #28058 przez sylwcia
monami a dlaczego nie chcesz rodzic bez znieczulenia??????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #28061 przez sylwcia
ja bym się nie zdecydowała na znieczulenie zewnątrzoponowe gorzej się go boję niż bólu porodowego

14 lata 5 miesiąc temu #28067 przez monami
mam taką opcję, mogę z niej skorzystać i chcę :) mam niski próg wytrzymałości na ból...i nie chciałabym wspominać porodu źle. zależy mi na komforcie...i w pełni świadomym przejściu przez to wszystko tak więc moja decyzja jest taka, że znieczulenie wezmę.

14 lata 5 miesiąc temu #28069 przez monami
ja się znieczulenia nie boję ani trochę ;)

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28083 przez martela89
Ja znieczulenia nie miałam,choć w pewnej chwili prosiłam o nie ale położna i mój mąż przekonali mnie,że nie jest potrzebne. Urodziłam bez znieczulania mimo okropnego bólu i żyję :)

14 lata 5 miesiąc temu #28086 przez alutka1011
Martela gratuluję mała jest śliczna!Ja też rodziłam bez znieczulenia i nie było źle może temu że sam poród trwał szybko bo mi wypychali dziecko!Teraz nic tylko się cieszyć naszymi dziećmi :lol:

14 lata 5 miesiąc temu #28087 przez sylwcia
kobieta jest stworzona do porodu więc nie ma opcji żeby go nie wytrzymała a co ma biedna dzidzia powiedziec jak ją też boli a opcja znieczulenia nie wchodzi w grę

martela gratulacje i tak powinno byc :)

14 lata 5 miesiąc temu #28095 przez Gosiaczek31
Cześć dziewczyny!

Byłam dziś u lekarza. Moja dzidzia narobiła mi strachu. KTG wykazało zaburzenia tętna maluszka. Wylądowałam w szpitalu ale nie zatrzymali mnie bo nie było miejsca. Jutro znowu mam iść do szpitala na KTG. Poza tym poród się raczej nie zbliża. Zero rozwarcia. Jak do 18 sierpnia nie urodzę to mam dostać skierowanie do szpitala na wywołanie.
Jestem wykończona psychicznie. Za dużo stresu.

14 lata 5 miesiąc temu #28103 przez Renia2108
Hej :) Mnie teraz tak brzuch bolał że masakra, nie no moze nie jakos strasznie ale tak dość jak na okres. Moze jeszcze dzis zacznie sie cos dziać :D Oby heheh ;]

14 lata 5 miesiąc temu #28110 przez monami
sylwcia..nie ma powodu, żebyś krytykowała moją decyzję. Każdy robi tak, jak uważa. nie chcesz znieczulenia - ok.Każda z nas decyduje o sobie. To sprawa indywidualna. Ja cieszę się, że mam możliwość złagodzenia bólu. Tyle z mojej strony.

14 lata 5 miesiąc temu #28114 przez sloneczko
sylwcia jak bedziesz rodzic 30 godzin jak ja to ciekawe czy powiesz ze kobieta jest stworzona do rodzenia.....

14 lata 5 miesiąc temu #28115 przez monami
słoneczko - masz rację. cierpienie potrafi paraliżować,zwłaszcza tak długie...30 godzin to naprawdę długo...więc jeśli mogę sobie w tym cierpieniu ulżyć, nie zamierzam nawet się nad tym zastanawiać. lepszy nastrój podczas porodu i po porodzie wpłynie przecież też na maleństwo :)

14 lata 5 miesiąc temu #28118 przez sloneczko
ja czekalam do konca, tak bylo ustalone z anestozjologiem, na 6 godziny przed porodem kazalam sobie zalozyc zawnetrzne, ale on mi mowil jak przyjda bole porodowe czyli parte a trwaly ok 3 godziny to przestanie dzialac, tak to jest zrobione zeby kobieta wiedziala kiedy ma przec, czyli praktycznie 3 godziny nie czulam prawie bolu, czuc sie czuje, ale jest inne uczucie, w tym czasie troche odpoczelam, teraz jak bym miala znowu rodzic tez bym tak zrobila ze bym ustalila ze chce, i pozniej bym podjela decyzje czy chce czy nie.

14 lata 5 miesiąc temu #28120 przez sylwcia
ale skąd przed porodem wie się jak długi i bolesny będzie poród i po co od razu zakładac że będzie długi i bolesny i nastawiac się na znieczulenie a może będzie czyms zbędnym

14 lata 5 miesiąc temu #28123 przez sloneczko
ale jak juz bedziesz miec za soba 22 godziny porodu i rozwarcie idzie od 10 godziny a na 8 godzin przed porodem jest na 4 cm, to mozesz sie tylko jednego spodziewac, dlugiego porodu.

sylwcia ja napisze tak, nie zycze ci takiego porodu, nikomu, ale jak urodzisz to po porodzie napisz czy sie smialas czy chcialas miec troche ulgi.

skonczylam temat.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka