BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu #27855 przez Martynka__89
Gosiaczek31 nie jestem pewna co do płci dziecka na ostatniej wizycie pokazał się ptaszek więc prawdopodobnie będe miała syna ale w poniedziałek zobacze co powie mi lekarz. Pozdrawiam i bardzo Wam dziękuje za odpowiedz ;) i życzę prawidłowego i szybkiego porodu ;)

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #27861 przez monami
Oo! Czyli Martela następna :) Napisała, że rodzi - trzymamy kciuki :)

Ja mam wieści od Paulinki - pisze, ze jest osłabiona. Rano miała gorączkę. ( po takim wysiłku wcale się nie dziwię ) Pisze też, że ból porodowy był mega okropny :/ oups! No ale jak widać..wszystko da się przetrwać, więc damy radę i my :)

Pozdrawiam :)

14 lata 5 miesiąc temu #27863 przez wola82
Ja tu nowa na tym forum jestem termin mialam na 3 sierpnia no ale jak na razie nic sie nie dzieje jakies lekkie bole. Bylam dzisiaj na kontroli to sie troche krzyku dwoch rodzacych nasluchalam, ale jak dzidzius, ktory sie urodzil zaplakal to az mi sie lezka w oku zakrecila. Nie moge sie juz doczekac. Czy ktoras z was jest juz po porodzie?

14 lata 5 miesiąc temu #27864 przez Renia2108
Martela to szybkiego i sprawnego porodu życze :D I nie dziekuj hehe tylko daj znac potem co i jak ;)

Paulinka dała rade to i my tez damy chyba :P Najwazniejsze ze ma juz swojego szkraba o bolu sie podobno zapomina :P

14 lata 5 miesiąc temu #27865 przez margot
Biedna Paulinka, to musiała sie namęczyć , a teraz musi mieć siły dla małej. Oby jak najszybciej doszla do siebie, po tym bolesnym :huh: przeżyciu...
A Martela następna, no to się zaczęło... ;)
Monami to my chyba na końcu będziemy, ja się czuję jakbym miała być w ciąży juz zawsze , już doły łapie i płaczę, bo chciałbym mieć to z głowy.
Trzymam kciuki za gładki poród Martela ! :kiss:

14 lata 5 miesiąc temu #27866 przez MoNiaaa
hej dziewczyny my juz w domku :) narazie nie mam sily czytac wszystkiego bo pewnie tego sporo a nawet nie wiem na ktorej str. skonczylam :silly: jakby sie ktos orientowal to bylabym wdzieczna :)

bol porodowy rzeczywiscie jest okropny!!!!! ja juz myslalam ze nie dam rady wszystko bolalo i nie mialam sily strasznie oslabiona bylam ;/ lekarz praktycznie wycisnal Julke ze mnie :(

ale naprawde jak tylko zobaczylam ze "wyskoczyla" to poczulam taka ulge i bylam taka szczesliwa ze nie myslalam o tym jak bolalo.

do tego mialam przyklejone lozysko i musieli mnie uspac zeby mnie "wyczyscic"

teraz mam problem z karmieniem piersia mala wogole nie chce ssac albo ja nie umiem jej dostawic juz zaczynam miec dolka z tego powodu bo piersi bola mala glodna i nic. ale po za tym jest super mala grzeczna i slodziutka jak bede miala czas wrzuce zdjecia :)

tak sie ciesze ze juz po wszystkim moze dobrze ze mi wywolali ten porod bo pewnie urodzilabym po terminie.

spuszczanie wod tylko strasznie nieprzyjemne i dosc bolesne. to Paulinka tez juz urpodzila??3majcie sie cieplutko i teraz ja 3mam za was kciuki :*:*

http

]

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #27870 przez Manga
Cześć Wola82!
Witaj wśród nas, mam nadzieję, że forum pomoże Ci przetrwać te pełne niecierpliwość dni oczekiwania na narodziny Maluszka!

14 lata 5 miesiąc temu #27871 przez Gosia
Zapraszamy do sierpniowych mam. Tam sobie z nami poczekasz a jak już będziesz miała maleństwo to się z nami podzielisz szczęśliwymi chwilami.

14 lata 5 miesiąc temu #27873 przez Gosia
Iwka i Monia jeszcze raz gartuluje córeczek. Monia czekamy na zdjęcia.

Margot nie zapominaj o mnie!!! Ja też tu jestem i chyba będę z Wami na końcu, bo u mnie nic a nic się nie dzieje. Dziś nawet myłam okna :P

Martela no to ta Twoja malutka chyba rzeczywiście czekała na tatusia, albo tak wariowaliście wczoraj że się wywołało szybszy poród hmmm... :laugh: Trzymam kciuki!!!!

14 lata 5 miesiąc temu #27878 przez Renia2108
Napewno czekała na tatusia :D Fajnie ze znow u kogos sie cos dzieje tylko nie u mnie. Malutka posluchała mamusi zeby jeszcze posiedziala troszke i urosła sobie i chyba czeka na lozeczko! Jeszcze nie mamy ale jutro juz jedziemy kupić, wiec mam nadzieje ze poczeka jeszcze :) I na sypialnie czekała bo mamusia ladnie prosila ze chciala by jeszcze sie wyspac w nowym lozku :D Wiec mysle ze po weekendzie zacznie sie cos dziać, i znowu mnie plecy bola :( A dzis na panienski mam isc :D

14 lata 5 miesiąc temu #27884 przez Gosia
Reniu mnie też bolą :(

Miłej imprezki :laugh:

14 lata 5 miesiąc temu #27888 przez monami
Ja już zaczynam czuć zmęczenie...i denerwuje mnie brak swobody w poruszaniu się..siedzeniu..leżeniu... ech...
Mam nadzieję, ze może po weekendzie coś zacznie się dziać...:P Na dzień dzisiejszy - samo czekanie i rozmyślanie doprowadza mnie do szału ::P

Pytanko dziewczyny mam: Czy któraś z was będzie rodziła w znieczuleniu zewnątrzoponowym?

14 lata 5 miesiąc temu #27889 przez Gosia
Ja raczej będę unikała tego znieczulenia, bo poprostu się go boję.

14 lata 5 miesiąc temu #27890 przez monami
wygląda na to, że tylko ja skorzystam. no nic :) zobaczymy, jak to będzie :)

14 lata 5 miesiąc temu #27906 przez iwkaa
no w koncu sierpniuweczki ruszyly :laugh: fajnie i szybko nam to idzie Ja na temat bolu pordowego sie nie wypowiadam bo nie dosc ze bolalo przed i po porodzie jak naturalnym to jeszcze sie nie udalo no i bolalo tez po cesarce czyli jak by to powiedziec podwojnie bo i na dole i brzuch z cecia ale same przekonacie sie jak to jest oczywiscie ja nikogo nie strasze kazdy przechodzi to inaczej :P
a moja Maja to troszke wielkoludek bo miala byc malutka tak mi tydz przed porodem z usg powiedzial lekarz a urodzila sie z waga 3960g i 57cm wiec do maluchow nie nalezy a wrecz przeciwnie :lol: ale to dla mnie dobrze bo nie boje sie jej dotykac bo troszke cialka ma Ti trzymam kciuki za kolejne dziewczyny daacie rade :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka