BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu #27627 przez paulinkaaa2202
no kurcze dziewczyny wszystkie do fryzjera tylko ja zostałam z takimi odrostami, ale w pobliżu u mnie nie ma żądnego dobrego i fajnego fryzjera. Zawsze jeździłam do Katów Wr. ale teraz jakoś nie chce mi się jechać :dry:

Margot nie chce mi się szukać... ale wydaję mi się że USG Moni wskazywało chyba 3500 a może więcej no nie pamiętam nie chce cię wprowadzić w błąd ale miała być duża.
Ciekawe bo mi USG pokazało 3700g ciekawe jaka moja Niunia będzie :D

No Martela ten weekend albo następny tydzień i chyba urodzisz coś tak czuję :P
U mnie nic sie nie dzieje :( jutro idę do gina zobaczymy jak mi powie że nie mam rozwarcia to ja się po prostu załamie psychicznie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #27631 przez paulinkaaa2202
Dziewczyny a próbowałyście już zapinać fotelik w samochodzie?
ja właśnie jestem po... masakra ale się zmachałam, niby nie jest trudne ale ciężko naciągnąć pas i włożyć tam gdzie trzeba...
Fotelik był pusty a jak będzie tam Niunia to nie wiem jak to zrobię :D

Zawsze miałam problem z fotelikami nienawidzę ich mocować w aucie eeee

14 lata 5 miesiąc temu #27641 przez Gosiaczek31
Gratulacje dla Moni :) Szczęściara, najtrudniejsze ma już za sobą. Jak na razie to wychodzą same dziewczynki. Ciekawe kiedy przyjdzie czas na chłopców. Czy któraś z Was spodziewa się małego mężczyzny? U mnie ma być chłopak a wyczytałam, że chłopcy nie śpieszą się z przyjściem na świat :laugh: Ciekawe która będzie następna :unsure:

14 lata 5 miesiąc temu #27643 przez sylwcia
ale się podziało :) gratulacje dla mam i ich skarbów które przybyły taką ciężką drogę każdy mówi o bólu kobiety przy porodzie jakieś znieczulenia nie wiadomo co a co dopiero przeżywa taka kruszynka przeciskając się na ten świat to jest dopiero ból a nie ma wyboru czy brac znieczulenie czy nie....

Gosiaczek31 ja czekam na michałka mam jeszcze troche czasu do terminu ale już bym chciała rodzic . ja właśnie też słyszałam że chłopcy przychodzą później na świat jednak w mojej rodzinie i u męża to się nie sprawdziło każdy 2-3 ytygodnie przed terminem też miałam taką nadzieję że będzie szybciej no zobaczymy nie ma w tym reguły

a co do fotelika to przecież można go zapinac bez dzidzia a po zapięciu włożyc a pozatym od tych spraw u mnie jest mąż pewnie nawet nie dał by mi samej wpinac bo to zadanie taty :silly: :laugh: bo też musi czuc się potrzebny.

paulinkaaa2202 co Ty jeszcze tu robisz ???? ja już myślałąm że jak wejdę na forum po długiej n ieobecności to juŻ Twoją Judytkę zobaczę

14 lata 5 miesiąc temu #27644 przez paulinkaaa2202
No widzisz Sylwcia moja mała się nie spieszy na ten świat a tak ją ładnie proszę i nie słucha mamusi :(

14 lata 5 miesiąc temu #27650 przez Gosiaczek31
No Sylwcia a już myślałam, że mój Kubuś będzie jedynym facetem w sierpniu. A tak w ogóle to też miał być na początku Michałek ale w końcu Kubuś :laugh: To mnie pocieszyłaś, że nie ma reguły jeżeli chodzi o płeć i poród :laugh: Oby było szybciej uff

14 lata 5 miesiąc temu #27652 przez Renia2108
a ja glaskam brzuszek mimo zabronien lekarzy i mała wyjsc nie chce :P Chyba jej sie nie spieszy na ten swiat tu do nas, albo lubi zadziwiac wszystkich :D Tabletek na podtrzymanie juz nie biore dawno (mimo że mialam brac) i nic no :P

14 lata 5 miesiąc temu #27655 przez paulinkaaa2202
No widzisz Renia tak to jest z tymi maluchami robią co chcą, może prosić, błagać, robić niestworzone rzeczy, głaskać brzuszek itp. A one jak się uprą to koniec. Same zadecydują kiedy ... My nie mamy nic do gadania :P

14 lata 5 miesiąc temu #27657 przez Renia2108
Paulinka zebys wiedziała. Sprzatam, myje podlogi mimo że nie powinnam choc juz ten czas chyba minał przedwczesnego porodu bo juz ponad 37 tydzien to mała nie chce wyjsc:D

Glaskam po brzuchu i dupa :P

14 lata 5 miesiąc temu #27664 przez sloneczko
gratulacje dla rozpakowanych ;)

i trzymam kciuki za te co przed nimi ta piekna chwila.

co do fotelaki, bedzie Wam latwiej zapinac juz bez brzuszka ;) to fakt pierwszy raz robilam tez to z instrukcja i wielkim brzuchem, wiec bylo ciezej. Ale jak wychodzilam ze szpitala to moj maz to robil, bo ja sie ruszalam jak kaczka, jednak szwy ciagna, jestes oslabiona, i wiadome ze sama nie bedzie opuszczac szpitala, a pierwsza podroz nie robi sie tak szybko, ja chyba na 2 tyg po porodzie jedzialam pierwszy raz z mala samochodem, wiec cialo jest juz calkiem inne, szwy nie ciagna i jestes sama pewniejsza.

buziaki.

14 lata 5 miesiąc temu #27673 przez Renia2108
Hej hejj :D Dzis ja pierwsza :P Nie dali mi pospać:( Zaraz maja mi wkoncu przywieść ta sypialnie... I papugi drą sie jak niewiem.. Spać sie nie dało. Ale potem sobie odbije jeszcze:D

14 lata 5 miesiąc temu #27674 przez Groszek
Renia zazdroszczę Ci spania :) też bym chciała wstać o tej godzinie :laugh: a my na nogach od 4.15 i do tego jeszcze wizyta teściowej :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 5 miesiąc temu #27678 przez margot
Dzień dobry , życzę wszystkim miłego dnia a paru z was porodu ;)

14 lata 5 miesiąc temu #27682 przez Renia2108
Groszek ja to jeszcze mam zamiar iść spać ale chyba nic z tego, papużki mi nie pozwolą juz :P znowu caly dzien nudzenia sie :(

14 lata 5 miesiąc temu #27687 przez Gosiaczek31
Cześć dziewczyny!
Wstałam z zamiarem wielkiego sprzątania ale nagle gdzieś mój zapał zniknął i nie moge się zmobilizować. Kurcze nie można nic zaplanować :laugh:
Miłego dnia wszystkim mamuśkom, obecnym i tym przyszłym :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka