- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
basik - jesteś super dzielna. podziwiam Cię i wiem, że dasz radę. Dobrze, że wracasz do PL, nie będziesz sama. Życzę Ci wszystkiego, co najlepsze.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paulina
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja mam na 16 sierpnia, ale czuje jakby cos sie zaczynalo bardzo stawia mi sie brzuch i czuje jakby skurcze w dolnej czesci brzucha trwa to np przez godzine co kilka minut i przechodzi i tak kilka razy dziennie.
Co do spania to wogule nie moge sie wyspac czuje rwanie w dolnej czesci brzucha i wewnetrznej stronie ud np przy odwaracaniu sie z boku na bok, lub jest jeszcze gorzej z wstawaniem samodzielnie. Czy moze któraś z was tak ma??
Ahh i mam jeszcze pytanie słyszałyscie moze o piciu naparu z liści malin?? Podobno pomaga uelastyczni mięsnie macicy?? Najlepiej pic w ostatnim miesiacu tygodniach
Noi jak tak czytam no to szczęscia mamusiom.
I szybkiego rozwiazania Paulinie
moja imienniczka i córcie tez nazywa tak jak je hehe:)
Pozdrawiam was
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
A co do liści malin to czytałam o tym, że ułatwiają poród. Nie wiem tylko gdzie można je nabyć. W sklepach są tylko herbatki z owoców.
- Paulina
- Wylogowany
- gaworzenie
W sumie liście malin powinny byc w aptekach, sklepach zielarskich oraz w sklepach z zdrową zywnoscia. Wlasnie zastanawiam sie czy spróbowac i pic te osatnie dni, moze cos akurat pomoże.
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
Paulina a obniżył Ci się już brzuszek?
- Paulina
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie to tak sie sklada ze sama sobie nie moge obliczyc terminu bo mialam okres do 4 miesiaca, zero objawów ciazy, poszlam do kontroli ogolnie do ginekologa i tam okazalo sie ze jestem w 15 tygodniu bylam w szoku.
Pierwszy termin byl na 1 wrzesnie, potem zmienil sie na 22 sierpnia a juz od 7 miesiaca jest na 14-16 sierpnia takze ja tylko usg moge sie kierowac
Ja jutro mam zamiar wziasc sie za wielkie sprzatanie, moze cos da zobaczymy.
A co do twojego brzusia opadł?
I nie zauwazyłas zeby ci sie stawiał w ciagu dnia?
I jak z ruchami Kubusia?
Bo słyszałam ze przed porodem dziecko staje sie spokojne mniej ruchów.
U mnie moja Maja to strasznie portrafi wariowac. A na nastepny dzien potrafi byc bardzo spokojna.
- Gosiaczek31
- Wylogowany
- rozmowna
Z usg też mi wychodziły różne terminy a miesiączki ostatniej nie pamiętam, zresztą i tak miałam nieregularne cykle. Nic nie poradzimy. Jak maleństwa zdecydują, że już czas to się na pewno dowiemy
Jestem w szoku, że tak późno się dowiedziałaś! Ja do końca 3 miesiąca przeżywałam katusze. Ciągle miałam mdłości, spałam non stop i zachciewajki. Dopiero potem poczułam się fantastycznie, tak jakbym nie była w ciąży. To musiało być dla Was zaskoczenie
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
Dobrej nocki Wam życzę..
( hmm..a Paulinka może już Judytkę przytula ..mam nadzieję, że jest wszystko ok )
- Paulina
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do zachcianek to zajadałam sie lodami juz w styczniu ale nie bralam tego do siebie,i zostalo tak do dzisaj a tak nic dopiero w 6 miesiacu zeczelam miec zgage, które teraz powoli mnie opuszcza:)<<nareszcie>>
Moja mała tez wieczorami lubi wariowac i aktualnie teraz to robi ale lubie to chyba po porodzie bede za tym teskniła:) piękne uczucie:)i tez zjadlam czekoladowe batoniki
Moze brzuszek zaraz opadnie i Kubuś bedzie chciał wyjśc. Tego ci napewno zycze
Ale to chyba twoje drugie dzieciatko tak?? Jesli tak To Ty wiesz jak to bedzie wygladalo a ja mam stres i niewiem czego sie spodziewac, jakiego bolu i wogule jak to bedzie wygladało.
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
TROCHĘ JUŻ PÓŹNO I PEWNIE ŚPICIE...A JA NIOSĘ DOBRE WIEŚCI.
7.08.2010, O G0DZINIE 00:10, CZYLI JUŻ W SOBOTĘ PAULINKA URODZIŁA JUDYTKĘ.
MALEŃKA WAŻY 3550 G I MIERZY 56 CM :)DZIDZIA DOSTAŁA 10 PKT W SKALI APGAR. OBIE DZIEWCZYNY - MAMUSIA I CÓRECZKA CZUJĄ SIĘ DOBRZE
pozdrawiam.
p.S. PAULINKA - GRATULACJE !!!!!
- margot
- Wylogowany
- gaworzenie
Ahh... No to piękny , optymistyczny początek dnia
Basik , Gosiaczek straszne macie przeżyczia, brak mi słów na takich kutafonów . Kobiety są silne ,więc dacie radę, najważniejsze jest pozytywne myślenie !
Ja z pierwszym dzieckiem (niepełnosprawnym) też zostałam sama , za wysoka poprzeczka dla prostaka była... Takie życie.
No to miłego dnia kochane!
- Renia2108
- Wylogowany
- gadatliwa
- ♥ Natalka 22.08.2010r. ♥
Ogromne gratulacje do niej, a tak mowila ze nic sie nie dzieje itd, a tu chop siup i juz na porodowke jechala Super !
Basik i Gosiaczek ogromnie wspolczuje, jednak faceci to idioci :/ Wiecej odpowiedzialnosci i uciekaja gdzie pieprz rosnie ale dacie rade Babki sa silniejsze od facetów i nikt mi nie powie ze to nie prawda! :* Caluje :*
- Gosia
- Wylogowany
- rozmowna
- Maja nasze największe szczęście 16.08.2010r.
Która następna?
Basik bardzo się cieszę, że podjęłaś decyzję o powrocie do PL. Wiem, że będzie Ci tu lżej a wkrótce wszystko się ułoży. Nie złamuj się i powtarzaj sobie te słowa, które sama napisałaś: "...musze odzyc dac rade dla dziewczynek jak ja nie bede szczesliwa usmiechnieta radosna majaca sily dla nich to im tez w zyciu bedzie zle".
- basik_twins
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 21.07.2010 - Najpiękniejszy dzień w moim życiu
Hamsko to brzmi ale moze Cie pocieszy
Mam nadzieje tylko że Twoja historia nie jest tak tragiczna jak moja
Buzka i duzo siły
Czekamy na Paulinke