BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu #27984 przez Renia2108
Oo Gosiaczek to juz lepiej hehe :D

Nie wlasnie dzis wizyty nie mam :( Moglam sobie chlopa ginekologa szukać hehehe ;D

A wogole co robia wasi faceci ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #27985 przez wola82
Hej dziewczyny, ja wlsnie wrocilam z kolejnej kontroli :dry: jestem 6 dni po terminie i jak do czwartku nic sie maly nie ruszy to beda wywolywac :S jak narazie jestem przerazona, ale mysle ze jak sie z ta mysla przespie to sie lepiej poczuje. Ale nie bede ukrywac ze sie boje!

14 lata 5 miesiąc temu #27987 przez Renia2108
Wola na pocieszenie masz to że już napewno bedzie twoj skarb przy Tobie niedlugo ;) Wiec nie ma sie co martwić.

A wogole na czym polega wywoływanie porodu ?

14 lata 5 miesiąc temu #27988 przez sylwcia
mi lekarz powiedział że mój maluch będzie miał ok 3100 ciekawe czy mu się sprawdzi ja też się boję że jak będzie duzy to ciężko będzie urodzic a moj brat ważył ponad 4500 i miał 63 cm i mama mówiła że woli rodzic niż chodzic do dentysty :lol:

14 lata 5 miesiąc temu #27989 przez Madzia89862
dziewczyny mi rokowali chlopca z waga ok 4200 mimo ze chcialam cesarke jak sie dowiedzialam ze ma byc taki duzy odmowili mi a w efekcie urodzil sie z waga 4460!:)i dalam rade:)wy tez dacie:)3mam za was kciuki u nas wlasnie burza. :)

14 lata 5 miesiąc temu #27998 przez wola82
prawdopodobnie dostane kroplowke lub tabletke ktora wywola skurcze tak mi powiedziala pani doktor,mysle ze dobrze zrozumialam bo mieszkam we wiedniu i tu tez bede rodzic. Tylko to psychiczne nastawienie, wolalabym zeby mnie wzielo niespodziewanie a nizeli czekac az sie skurcze zaczna po czyms. :huh:
Ale ta mysl ze wezme moja dzidzie w ramiona w koncu jakos mi pomaga. Ale do czwartku jeszcze troszeczke to moze sam zdecyduje ze szybciej wyjdzie :)A co do wagi to ma ponoc cos ok 3900.

14 lata 5 miesiąc temu #27999 przez Renia2108
Wy wszystkie znacie mniej wiecej wage malenstwa a ja nie :( Kurde no :( Dowiem sie dopiero jak sie urodzi.

Ale cholernie jestem ciekawa jaki kolor oczu bedzie miała włosków itd:D

14 lata 5 miesiąc temu #28002 przez Madzia89862
no my z mezem szatyni i maly ma wloski poki co jasny blod ale juz mu ciemnieja powoli

14 lata 5 miesiąc temu #28003 przez Renia2108
Maż brunet i piwne oczy ma, a ja niewiem nawet jaki mam kolor włosów bo farbowane juz od kilku lat i moj sie stracil całkiem , odrosty jak sa to takie "mysie" nijakie, ale cos pod ciemny blad podchodzi chyba a oczy mam raz zielone raz brazowe takie dziwne :P

Jak mała byłam to mialam czarne wloski a jak juz znowu troszke wieksza to bląd :P
A jeszcze u mnie mama ma jasne oczy niebieskie i brat a u meza ojciec ma niebieskie oczy i siostra , druga chyba tez niebieskie albo brat wiec niewiadomo :P

Moze wdać sie w geny po ktoryms z dziadków tez :D

14 lata 5 miesiąc temu #28004 przez _aga86_
Witam wszystkie sierpnioweczki:) Jestem o 2 tyg. do tylu z czytaniem postow, bo bylam na wakacjach... Sloneczko napisalam, ze juz PRAWIE wszystkie macie Skarby przy sobie:) Serdecznie gratuluje!!! A mamusia, ktore jeszcze czekaja zycze szybkiego rozwiazania:) POWODZENIA

14 lata 5 miesiąc temu #28005 przez Gosia
Tak moje drogie! Jestem po ostatniej wizycie u lekarza! I co no i nic!!! Szyjka długa, ale miękka, rozwarcia brak. Serce małej wali jak młot 144 uderzeń/min a głośno jak nie wiem. :laugh: Lekarz powiedział, że to wcale nie znaczy że ciążę przenoszę. Każdy dzień ma znaczenie i u niektórych kobiet postęp może być nawet w kilka godzin a u niektórych trwa kilka dni (nasza Paulinka tak przecież miała była na wizycie i nic a potem dostała bóli i w nocy urodziła). Jak dotrwam do terminu czyli 23-go to na 8:00 mam się zgłosić w szpitalu na IP i po badaniach stwierdzą czy zostaję czy jeszcze do domku. Ja też bardzo bym chciała uniknąć wywoływania porodu, no ale niestety czasem dla dobra maleństwa to nieuniknione.

Sylwcia tak jak Ty też bardzo się boję, że nie zauważę odejścia wód płodowych to taka moja trauma :( Zastanawiam się czy można to pomylić ze zrobieniem siku!Ja w nocy np. chodzę po kilka razy i nawet światła nie zapalam! Czy też naciska na pęcherz tak jak na siku czy jak? Zapomniałam o to dziś zapytać. Dziewczyny możecie coś na ten temat powiedzieć?

14 lata 5 miesiąc temu #28006 przez Madzia89862
no mi odeszly a chcialo mi sie siku i myslalam ze robie a to wody odeszly i nagle skurcze co 2-3 min.mialam szczescie ze odrazu bo inne kobitki maja saczace sie wod i skurczy brak i nie wiadomo co i jak-dziewczyny bez paniki przede wszystkim

14 lata 5 miesiąc temu #28014 przez martela89
Hej :)
Ja dzisiaj wróciłam do domku z moją córcią :kiss:
W sobotę o 14.50 urodziłam córkę,ma 53cm i ważyła 3280g,10p w skali Ap :)
Dobrze się czuję,troszkę pękłam ale mam tylko 4 szwy nic mnie nie boli :)
Mam lekkie problemy z karmieniem bo mała jest leniwa i mam na razie mało pokarmu ale mam nadzieję,że będzie ok :)

O 24 w piątek trafiłam na porodówkę z bólami,rozwarcie na 4cm i tak do 14.50 w sobotę bo bóle raz były ,a raz nie. Musieli mi dać kroplówkę,ale w takich konkretnych bólach chodziłam 2 godziny,coś okropnego!!!
Ale już w domku razem i to najważniejsze :)
Potem wrzucę fotkę.

I oczywiście cały czas był przy mnie mąż i bardzo mnie wspierał :)

14 lata 5 miesiąc temu #28016 przez Gosiaczek31
Renia ja też nie znam wagi mojego maluszka. 25 czerwca ważył 2120g ale to było wieki temu. Od tego czasu nie miałam usg. Lekarz mi tylko powiedział, że dzidzia będzie duża po badaniu brzucha.

Udało mi się wreszcie zdobyć herbatkę z liści malin. Nabiegałam się po aptekach i sklepach, że hej. Zobaczymy czy pomoże :laugh:

14 lata 5 miesiąc temu #28017 przez Gosiaczek31
Martela gratulacje córuni :)Ale warto chyba było się pomęczyć?
Koniecznie wrzuć fotki. Coraz więcej przybywa sierpniowych księżniczek :laugh:
No a my jeszcze czekamy :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka