BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu #28339 przez Martynka__89
Ja też Kotow nie trzymam w domu mieszkają na słomie :) ale jak tylko jesten ba dworze cała kocia ferajna mnie otacza ;)

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #28341 przez monami
Gosiu..niby coś czuję...ale już sama nie wiem, na ile moje przeczucia się sprawdzą. Najbardziej odczuwam wszystko wieczorami..ledwo się poruszać mogę.Wszystko w dolnych partiach ciała mam na maxa obolałe.

Doktorek powiedział, że jeśli nic się nie zacznie dziać do terminu, mam się u niego stawić właśnie w dniu terminu, czyli 21-go. Pewnie mnie wtedy położą na wywoływanie..tak mi się wydaje...
Wolałabym, żeby zaczęło się samoistnie, bez podania oksytocyny...no ale..na to wpływu jak wiadomo raczej nie mamy.

Brzuch już mam naprawdę nisko...zupełnie inaczej wygląda, niż jeszcze jakiś czas temu. Zuzia w kanale rodnym...

Muszę do niej jakoś przemówić :P zachęcająco...

14 lata 5 miesiąc temu #28344 przez Gosia
No mi też kazał w dniu terminu (23.08) do szpitala przyjechać jakby nic wcześniej się nie wydarzyło. Powiedział mi, że mnie wtedy zbadają zrobią ktg i jak nic nie będzie się zapowiadało to mnie wypuszczą jeszcze do domku. Mam nadzieję, że moje przeczucia się sprawdzą.

14 lata 5 miesiąc temu #28345 przez Madzia89862
a mi jak sie zblizala koncowka to jakos tak do mnie to nie docieralo ze to lada moment.widze po sobie ze jakbym wczesniej zawitala na forum tez pewnie bym tak miala:)

14 lata 5 miesiąc temu #28346 przez monami
trzymam mocno kciuki :) wszystko może się zmienić w mgnieniu oka..jednego dnia nic..a następnego meluszek na rekach :) także wiesz...
czekamy, czekamy :)

14 lata 5 miesiąc temu #28347 przez monami
wiesz Madziu..ja niby czekam..i jakoś tak świadomie to robię...ale z drugiej strony naprawdę trudno mi w to wszystko uwierzyć.

już niedługo maleństwo będzie z nami i caaaały nasz świat się odmieni :) rewolucja totalna.

14 lata 5 miesiąc temu #28348 przez Madzia89862
lada moment i final:)ja juz z gory prosze o w miare szybkie wiadomosci jak bedziecie po:)bo ciekawosc juz mnie zzera:)

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28350 przez Gosia
Ja już chcę tą rewolucję :laugh:

Tak a teraz dziewczyny idę upiec 2 ciasta, bo mój mąż ma jutro urodzinki a on nie chce kupnego tylko swojskie. Trzymajcie kciuki, bo kucharka ze mnie taka sobie :P

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #28352 przez monami
jeśli o mnie chodzi - na pewno dam znać :) może nawet uda mi się napisać z kliniki... wiem, ze mam tam dostęp do internetu, ale nie wiem, czy będę w stanie bawić się w laptopy itp. :)

tak na marginesie...ostatnio czekając na wizytę, widziałam kobietę, która szła do porodu w mojej klinice. kierowała się w towarzystwie swojego mężczyzny w stronę windy...obładowana..jak na półroczny wyjazd :P książki, gazety, laptop, torba z rzeczami, maskotki, poduszka itd ( sporo tego było )Sama się do siebie śmiała, że chyba windą towarową pojadą na górę :)

14 lata 5 miesiąc temu #28353 przez monami
Gosia :) no....to piecz, piecz :) na pewno smaczne będą :) - smaka mi narobiłaś :)

14 lata 5 miesiąc temu #28356 przez Madzia89862
a ja nawet nie mam czasu na upieczenie ciasta;/a jak mam to juz mi sie nie chce go robic

14 lata 5 miesiąc temu #28359 przez monami
ehm..ja czas mam...ale jakoś motywacji mi brak...ale może zrobię w weekend coś bez pieczenia...na przykład sernik na zimno z owocami :)

14 lata 5 miesiąc temu #28360 przez monami
ok..a teraz chyba położę się na troszkę... :)
Miłego dnia Wam życzę :*

14 lata 5 miesiąc temu #28388 przez iwkaa
paulinka ja jem w sumie wszystko tylko urozmaicam sobie to jedzenie tak zeby jesc cos tylko raz dziennie a nie caly czas to samo biszkopty jak najbardziej mozesz jesc ja nawet w szpitalu dostawalam i nwet ciasto jakies pieczone swojskie tez ale musi byc ono pieczone na masle nie na margarynie soki tez mona pic tylko rozcienczone pol na pol z woda pomidorki ale jeden na dzien praktycznie wszystko pieczywo tylko najlepiej ziarniste jak cos bedziesz jeszcze chcial wiedziec pisz bo byla u mnie polozna i wszystko mi fajnie powiedziala co mozna a czego nie
wczoraj dostalam lekkie zapalenie piersi zrobil mi sie zastoj mleka tragedia!!!! taki bol ze szok temperature miala przez caly dzien 38.5 jak karmicie piersia uwazajcie zeby ich nie przeziebic nie siedzcie przy otwartym oknie i nie noscie bluzek z duzym dekoltem bo naprawde ol jest ogromny dzisisj juz mi lepiej bo ciagle ja masuje i przykladalam liscie kapusty tak mi polozna kazala tylko ze znowu brodawka tak mi pekla ze jak karmie mala to normalnie lzy mi leca

14 lata 5 miesiąc temu #28401 przez Renia2108
Iwka kochana nie strasz bo mi sie odechce karmic piersia, wogole boje sie tego chyba bardziej niz samego porodu... ogolnie sie boje ja poradze sobie z takim dzieciatkiem malym

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka