BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #29060 przez Gosia
Witam dziewczyny!

Dawno mnie nie było, bo byłam w szpitalu. Dziś wróciłam do domku z moją kochaną córeczką. Urodziła się 16.08 o 23:50 waga 2800 i 58 cm dostała 10 pkt Apg Jest cudowna. :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 5 miesiąc temu #29063 przez alaq
Witaj Gosiu, gratuluję serdecznie córci:)
Mój Krzyś też się urodził taki chudziutki, kruszynka, ciekawe czym jest spowodowana taka niska waga urodzeniowa?
Jeszcze raz gratuluję mamusi i niech córcia się zdrowo chowa:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 5 miesiąc temu #29069 przez Gosiaczek31
Cześć dziewczyny!
Gosia gratulacje:) Ale numer urodziłaś 1 dzień po mnie. Dzisiaj oficjalnie Kubuś stał się obywatelem B) Dziewczyny nierozpakowane trzymam za Was kciuki :) U mnie nic nie zwiastowało porodu, aż tu nagle odszedł mi czop i po północy tego samego dnia wody. Pech chciał, że rozwarcie było tylko na 1cm i strasznie się męczyłam. Na szczęście dostałam oksytocynę na przyśpieszenie i dalej potoczyło się już szybko. Teraz walczę z nawałem pokarmu. To jest coś co mnie zaskoczyło. Nie sądziłam, że może być aż tak dużo i że tak boli. Bez laktatora się nie obyło :laugh:

14 lata 5 miesiąc temu #29070 przez _aga86_
Faktycznie jest dluga, ale chudziutka. Moja coreczka byla 1cm nizsza, ale wazyla 3470 i i tak wydawala sie chudziutka:D Najwazniejsze, ze zdrowa. Gratuuulacje:*

14 lata 5 miesiąc temu #29080 przez martela89
Gosiaczek ja też parę dni po porodzie miałam bardzo dużo pokarmu i tak mnie piersi bolały,że aż płakałam ale nie używałam laktatora bo środowiskowa mi tłumaczyła,że to znak do wytwarzania większej ilości pokarmu-dla dziecka+dla laktatora. Pomęczyłam się 2 dni,ograniczyłam picie i jest wszystko w porządku,pokarmu mam tyle ile mała potrzebuje :)

Gosia GRATULACJE!!!

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #29081 przez martela89
Co z tym wgrywaniem zdjęć?

14 lata 5 miesiąc temu #29088 przez monami
no właśnie..od kilku dni nie można dodać żadnej grafiki...rozsypało się chyba coś na forum :]

ja za chwilkę śmigam na wizytę...mam nadzieję dowiedzieć się, CO DALEJ :)

pozdrawiam i miłego dnia Wam życzę :*

14 lata 5 miesiąc temu #29094 przez MoNiaaa
Gosia Gratuluje kolejnej mamusi :):):)

Paulinko ja z wygladem mam to samo patrzec na siebie nie moge ten brzuch taki obwisly jest i okropny a o rozstepach nie wspomnie bo mam na calym brzuchu i na udach ;/ nosze teraz takie jakby spodenki z takim pasem obcislym i w nim brzuch wydaje sie troszke mniejszy ale dalej jest widoczny jakbym dalej w ciazy byla;/ do tego zatrzymuje mi sie dalej woda w organizmie i mam dalej nogi i rece opuchniete a nawet twarz troche i wygladam jak pulpet...;/

http

]

14 lata 5 miesiąc temu #29098 przez Renia2108
No to tak jak myslalysmy z Monami jestesmy ostatnie :P Ciekawe ktora z nas sie pierwsza rozpakuje ;P Jak ja bym tak dzis chciala nooo kurde :D Ale wydaje mi sie ze bede ostatnia :D

Wam dziewczyny to dobrze heh:D Moze cos sie dzis zacznie dziać u mnie , plecy mnie bola caly czas i troche brzuszek ale tak leciutko tylko..

14 lata 5 miesiąc temu #29104 przez _aga86_
Renia co Ty tutaj jeszcze robisz?? No zagadaj z Natalka moze poslucha:) Nie jestem pewna, ale masz dzisiaj jakies swieto nie?? Chyba urodziny?? Jesli tak to zycze wszystkiego naj...lepszego i szybbkiego, latwego porodu- oczywiscie dzisiaj;)

14 lata 5 miesiąc temu #29106 przez Renia2108
Aga no widzisz siedze i zawijam hehe ;D I nic sie nie dzieje.. wiec watpie ze dzis jeszcze urodze:(:(

Lece przygotowywac wszystko , jutro tescie zawitaja :D

14 lata 5 miesiąc temu - 14 lata 5 miesiąc temu #29109 przez monami
Jestem po wizycie. Dziś nie urodzę hehe - raczej. W poniedziałek też nie będą mi wywoływać porodu. Jest rozwarcie i szyjka miękka, powinno się zacząć coś dziać...w każdej chwili może poród wystartować, ale równie dobrze możemy jeszcze wytrzymać tydzień...

załamka...nie wiem, jak ja dam radę.

Pozdrawiam.

14 lata 5 miesiąc temu #29110 przez _aga86_
Monami w kazdej chwili moze sie zaczac, wiec sie nie doluj. Jesli sie nie myle Paulinie tez lekarz mowil, ze sie nie zapowiada i co... wzielo ja szybciej niz myslala:D Wiem, ze ciezko tak czekac- sama to przezylam no, ale mialam to szczescie, ze urodzilam 4 dni przed terminem.Suwaczek Ci sie zacial- moze to o czyms swiadczy- he he...:D

14 lata 5 miesiąc temu #29111 przez Gosia
Dzięki za gratulacje i trzymam kciuki za pozostałe sierpniówki! To już naprawdę blisko.

U mnie pokarmu też nie brakuje i karmię średnio co 2-3h taki chudy głodomorek, więc może szybko przybierze na wadze.

Dziewczyny a po ilu dniach szłyście na pierwszy spacerek?

14 lata 5 miesiąc temu #29112 przez sylwcia
Witajcie mamusie dołączam do grona rozpakowanych :) pojechałam w poniedziałek w dniu terminu na ktg zostawili mnie w szpitalu miałam strasznie wysokie ciśnienie ale nic się nie działo ordynator zarządził na piątek z rana wywoływanie jednak w czwartek o 23samo mnie złapało i 20sierpnia o 2.10 w nocy urodziłam zdrowego synka 57cm 3990g 10pkt jeszcze jesteśmy w szpitalu . Pozdrawiam wszystkie mamusie i gratuluję a przyszłym życzę cierpliwości wiem że łatwo się mówi jednak wszystko przyjdzie z czasem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka