BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 3 miesiąc temu #32507 przez Madzia89862
ja tez szczepie ta 5w1 i szczerze?zanim ja podalam nie cytla nigdzie co i jak moze byc nie tak tylko w przychodni pielegniarka dala nam do przeczytania 2 str A4 o skutkach ubocznych a mimo to zaszcepilam i szczepie a maly ma sie bdb

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #32508 przez martela89
Moja mała była już szczepiona,pani doktor powiedziała mi żebym za pierwszym razem dała jej te 3 szczepionki żeby sprawdzić jej reakcję i tak zrobiłam fakt ani temperatury ani nic nie miała ale bardzo płakała,a ja razem z nią :( i następnym razem będzie miała tą płatną na 100% :)

14 lata 3 miesiąc temu #32509 przez paulinkaaa2202
Ale wam dobrze dziewczyny :)

mi zostało jeszcze 9kg i nie chce zejść :( w ciuchy sprzed ciąży się nie mieszczę w niektóre bluzki nawet się w cyckach nie zapnę masakra :(

a jeśli chodzi o szczepionki ja jeszcze nie szczepiłam małej bo jest taka akcja w trzebnicy i robią 5 czy 6 w 1 za darmo i mam nadzieję że wypali i w październiku pojedziemy...

Matko ja mam już tak mało czasu niedługo wesele :) ale już mam sukienkę :) jutro jadę na przymiarkę do krawcowej musi wszystko dopasować :) mam nadzieję że mała będzie grzeczna podczas ślubu,chrzcin i wesela :)

buziaki :*

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #32511 przez Madzia89862
a nam mowili by od poczatku zcazac platna bo niby chodzi o skutecznosc.czy cos

no to gratuluje slubu:)

14 lata 3 miesiąc temu #32512 przez Groszek
My Michała szczepiliśmy tą normalną czyli 3 wkłucia... Płakał ale nic więcej. Nie miał żadnej temperatury, tylko więcej spał. Nam pediatra odradził te skojarzone szczepionki, ja jej ufam i jutro znowu 3 wkłucia.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 3 miesiąc temu #32514 przez paulinkaaa2202
Renia, Gosiaczku skąd ja to znam moja czasami ma takie dni że cały dzien płacze, krzyczy nic nie mogę zrobić jest niespokojna na rączkach jest grzeczna choć czasami na rączkach jej nie pasuje i nie wiem o co chodzi. Wydaję mi się że wymusza i chcę być noszona na rączkach. Nasze dzieciaczki są cwane i wyczuły rączki już. A czasami jest grzeczna jak aniołek odwraca się o 360 stopni trudno wyczuć ale takie dni wymęczają i dobijają człowieka

14 lata 3 miesiąc temu #32517 przez Groszek
Paulinkaaa faktycznie małe cwaniaki rosną :) do dobrego szybko się przyzwyczajają :) Mój Misiek tak samo, na rączki i jest spokój, ja teraz jestem na etapie "mama 24h na dobę" bo tato nie pasuje :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 3 miesiąc temu #32519 przez alutka1011
Ja też miałam płatną i jestem bardzo zadowolona!Maja nie miała żadnych skutków ubocznych tylko długo spała!

14 lata 3 miesiąc temu #32533 przez wiola
Paulinka,masz rację to są małe wymuszacze,Filip też nie chce leżeć w łóżeczku,wyje jak potępiony,jak tylko się obudzi,tylko chce być na rękach,nic go nie bawi ,ani karuzela ,ani zabawki ,to jest mały szantażysta,czasami posiedzi z 20 minut w foteliku i popatrzy na bajki,ale to czasami a tak to najlepiej mu się siedzi,uwielbia siedzieć,a łóżeczko go parzy i co robic :(

14 lata 3 miesiąc temu #32544 przez sylwus136
kazde szczepionki moga miec skutki uboczne. a prawda jest taka ze jak chcesz płacic to bedziesz a jak nie chcesz to nie bedziesz.Wersji jest wiele bo ja np. słyszałam ze te bezpłatne sa mniej oczyszczane. w kazdym badz razie ja szczepie 5w1 i nie mam zamiaru zmieniac i dla mojego syna wole jedno kłócie niz 3 ;)

14 lata 3 miesiąc temu #32657 przez MoNiaaa
ja wczoraj szczepilam Julke tez placilam 110 za ta szczepionke za pierwszym razem miala dwa uklucia a pozniej juz po jednym strasznie plakala i trudno mi bylko to zniesc zdecydowanie wole zaplacic niz zeby moja kruszynka sie tak meczyla.zeczywiscie tez zauwazylam ze mala wczoraj ladnie spala ale zadnych skutkow ubocznych nie bylo.

a co do wagi to tez mi ok 10kg zostalo i nic nie chce spasc nogi mam jak balony i juz nie wiem co poradzic na cwiczenia to ani sily ani czasu nie mam a jem tez malo co bo czasu nie ma bo jestesmy z mala same chodze w spodniach ciazowych bo niestety sie nie miescze;/

ale musze wam powiedziec ze kupoilam sobie na allegro swietny gorset wyszczuplajacy naprawde lepiej w nim wygladam i brzucha tak nie widac naprawde polecam :)

http

]

14 lata 3 miesiąc temu #32658 przez Madzia89862
wstaw monia linka:)

14 lata 3 miesiąc temu #32659 przez MoNiaaa

14 lata 3 miesiąc temu #32669 przez paulinkaaa2202
Monia ale ten gorset chyba tylko na brzuch się nadaje? a co z biodrami? bo ja mam strasznie szerokie bo mi w biodra poszło i nie wiem czy kupić taki gorset jak ty masz czy raczej coś takiego :
moda.allegro.pl/slim-lift-gorset-hit-w-u...-42-i1234433532.html

Jakie macie zdanie dziewczyny na ten temat?

14 lata 3 miesiąc temu #32682 przez Gosiaczek31
Paulinka na fotkach gorset wygląda super, opinie też ma pozytywne. Trudno uwierzyć, że faktycznie działa. Z mojego doświadczenia jak się ściśnie w jednym miejscu to w innym musi wypłynąć. Używam pasa poporodowego i on również ściska brzuch i biodra. Niestety minus taki że tłuszczyk i nadmiar skóry wypływa poniżej na udach :( Dlatego noszę go tylko w domu. Testowałam też majtki wyszczuplające i to samo. No ale może ten gorset będzie inny. Możesz spróbować :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka