BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 3 miesiąc temu #32683 przez Gosiaczek31
Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Nie zdecydowałam się na szczepionkę skojarzoną. I nie ze względu na kasę. Na dziecku nie można oszczędzać. Kubuś płakał straszliwie ale żadnych jak na razie skutków ubocznych :laugh: Jestem prze szczęśliwa bo wreszcie mam spokój. Wczoraj Kubuś dostał fajną zabawkę i jest nią zachwycony :lol:

www.edziecko.sklep.pl/p994,little-tikes-muzyczny-ocean-3w1.html

Miłego dnia życzę wszystkim mamusiom B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #32685 przez Groszek
Gosiaczek Michał też miał normalną szczepionkę z 3 wkłuciami. Na pierwszej strasznie płakał, a wczoraj mieliśmy drugą i nawet się nie skrzywił :) pani doktor była pod wrażeniem że nie płakał :laugh: i nawet dostał odznakę "dzielny pacjent" :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 3 miesiąc temu #32687 przez Madzia89862
no to fantastycznie:)

14 lata 3 miesiąc temu #32691 przez ilona
Wiktor też był szczepiony zwykłą szczepionką refundowaną przez NFZ.

I też w cale nie ze względu na finanse. Po prostu tak zdecydowałam.
Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych, poza większą sennością.

U nas w przychodni jest jeszcze sczepienie przeciw rotawirusom, tzn. miksturka do wypicia :)
Cena takiej usługi u nas to 300 zł za jedna dawkę, trzeba przyjąć dwie.

Wrzucam linka można poczytać.
www.powstrzymajrotawirusy.pl/strona.aspx?id=8#p1

14 lata 3 miesiąc temu #32851 przez Renia2108
Dziewczyny a macie moze karuzele do lozeczka ? Ja dostalam taka niezbyt :P Wiec planuje kupic cos porzadnego, a zastanawiam sie co lepsze czy lezaczek jak pisalyscie czy karuzela, zwykly lezaczek juz mamy wiec w nim tez usypia jak sie pobuja noga a nic grajacego jeszcze:/

Jak macie to podajcie linki i czy polecacie i jakie :)
Mne zainteresowała jak narazie ta allegro.pl/karuzela-mala-ksiezniczka-tin...3zl-i1246295879.html ale z Fisher Price jakas fajna byla tylko niewiem ktora to. :)

14 lata 3 miesiąc temu #32853 przez Millerna
Ja kupiłam ostatnio karuzele fisher price tą z misiami i projektorem. Mały jest zachwycony, ale ja za taką cenę oczekiwałam czegoś więcej. Misie mogłyby być bardziej kolorowe. Muzyczka jest super ale projektor raczej się nie sprawdza. Musi być naprawdę ciemno żeby było coś widać na suficie.

14 lata 3 miesiąc temu #32865 przez paulinkaaa2202
Renia ja mam tą karuzelę z Fisher Price Wyspa marzeń. Ta karuzela jest z muzyka klasyczną muzyka fajna ale moja mała jest zafascynowana maskotami są ładne i kolorowe. Potrafi się obudzić rano i wpatrywać w nie i się uśmiecha cały czas. Polecam
allegro.pl/karuzela-wyspa-marzen-tiny-lo...awa-i1235122420.html

14 lata 3 miesiąc temu #32867 przez iwkaa
Renia je mam taka sama karuzele jak paulinka i jestem nia zachwycona tak jak paulinka pisze maja jak tylko sie obudzi to nie placze tylko lezy sobie i sie smieje i gawozy do tych misiakow a muzyka klasyczna tez bardzo fajna spokojna i usypia moja Maje takze bardzo polecam a najwiekszy plus jest taki ze ma pilot i w nocy jak malenka nie moze zasnac to gra dotad az zasnie bo ona wylacza sie po 20min i pilotem moza ja wlaczyc i wylaczyc !!!
MAm jeszcze do was takie pytanie moja Maja juz od 2 tyg robio mi zielone kupy bardzo smierdzace pytalam lekarza i powiedzial ze to normalne zeby sie tym nie przejmowac ale jak dla mnie to trwa to juz za dlugo no i one naprawde bardzo smierdza i robi je tylko raz dzienie dodam ze karmie ja tylko butelka na poczatku dowalam jej bebilon i jak zaczely sie po pewnym czasie robic zielone to zmienilam na nan ha a teraz nan active i dalej nic juz nie wiem co robic

14 lata 3 miesiąc temu #32876 przez Renia2108
Mnie wlasnie interesuje ta rózowa, tylko nie chcialam z muzyka klasyczna nic ale jak uspokaja to czemu nie ? I jest fajna kolorowa wlasnie taka. Albo cos taiego allegro.pl/c0108-karuzela-z-misiami-i-pr...lot-i1250066242.html

Kurde za duzo tych karuzel... Masakra.

14 lata 3 miesiąc temu #32877 przez alaq
iwkaa to normalne, że dzidziuś karmiony mlekiem modyfikowanym robi takie zielone śmierdzące kupki. Na cycu tak nie ma.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 3 miesiąc temu #32879 przez asia26
Oli jest tylko na cycu a tez robi baaaaardzo smierdzace kupki :) ale lekarz mowi ze to normalne :P :lol:

14 lata 3 miesiąc temu #32880 przez alaq
Na cycu śmierdzące owszem tak :) ale nie zielone, jeśli chciałaś mi zwrócić uwagę :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 3 miesiąc temu #32884 przez wiola
Witajcie,Renia ja mam taką karuzelę do której podałaś link,i jestem zadowolona,Filipek tez,karuzela z misiami na pilota,buziaki pozdrawiam..

14 lata 3 miesiąc temu #32885 przez paulinkaaa2202
No też słyszałam że dzieciaczki na sztucznym robią zielone kupki. Moja była na butli 2 dni i też taką robiła. Ale ja ją teraz cały czas karmię piersią i i już nie ma takiej kupki :)

Martwię się ostatnio Judytka męczyła się z katarem 2 tygodnie przeszło jej i po kilku dniach znowu ma jeszcze większy biedna się męczy :( nie wiem skąd ten katar znowu podłapała :ohmy:

14 lata 3 miesiąc temu #32897 przez iwkaa
aha czyli kupa mam sie nie przejmowac a to ze robi je raz dziennie albo nawet co drugi dzien to tez normalne??? bo jak nie zrobi jej codziennie to jest troszke taka nie spokojna aj te nasze dzieciaki kazda mama chce dla nich jak najlepiej tylko nie zawsze wiemy jak im pomoc:( ja sie jeszcze wtrace odnosnie szczepien czy szczepilyscie swoje dzieci na pneumokoki??? tych dawek jest 4 kazda kosztuje ok 300zl i sa nie obowiazkowe

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka