BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 3 miesiąc temu #33340 przez alutka1011
Maja dzisiaj ma 3 miesiące ale ten czas leci ani się obejrzymy a nasze dzieciaczki będą biegać!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #33389 przez martela89
Emme nie do każdej kaszki gotuje się mleko,ja mam kaszkę ryżową z bobovity do której mleko wystarczy podgrzać i dosypać odpowiednią ilość kaszki :) Można robić ją na mleku modyfikowanym ale ja wolę swoje mleko :)

Jeżeli chodzi o zadowolenie to moja mała jest bardzo zadowolona bo jej to smakuje i robi wielkie oczka jak je i tzreba jej szybko podawać bo bardzo się nie cierpliwi :)

A co do rozszeżania diety ja jej nie daję tego codziennie tylko raz na jakiś czas dalej na pierwszym miejscu jest cycuś :lol: nie dam jej zrobić krzywdy wiem co jej mogę podać,a co nie. Z resztą nie jestem z tych mam co są przewrażliwione bo moja mama też taka nie była i też szybko nam wszystko dawała i żyjemy :)

14 lata 3 miesiąc temu #33392 przez Renia2108
A z moja Malutka znowu cos nie tak :( Nie spała dzis od 11 w poludnie do teraz! Po kapaniu i masażyku zasypia ale tak ? Ciagle chce jesc, co 2-2,5 godziny ryk , dostanie jesc to spokoj, i marudzi ciagle, i szuka jakby jedzenia i ulewa jej sie strasznie duzo. Chyba mleko znowu nie pasuje jej :( Juz zmienilismy z NAN na Bebilon Pepti, i jutro ide do lekarza. Jak mi nie powie co to jest to kurde niewiem, zmieniam lekarza i juz.

14 lata 3 miesiąc temu #33393 przez martela89
alutka ucałuj Maję z okazji miesięcznicy :kiss: :kiss:

14 lata 3 miesiąc temu #33395 przez martela89
Renia współczuję Tobie i Twojej małej wiem co to znaczy bo moja też jak ją dokarmiałam mlekiem modyfikowanym to bardzo ulewała,a potem jeszcze kolek dostała ale na pewno jest wszystko ok może ma gorszy dzień.

14 lata 3 miesiąc temu #33486 przez paulinkaaa2202
Wszystkiego najlepszego alutka dla twojej księżniczki :)

dziewczyny udanego weekendu :) mnie nie będzie bo tyle ostatnich przygotowań i w ogóle trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko wyszło i nie padała !!!
Buziaki :*

14 lata 3 miesiąc temu #33491 przez monami
Paulinka - trzymam kciuki, żeby wszystko się udało :) Będziesz miała co wspominać :) Buziaki dla Judytki :)

A tu moja Zuzia w jednej ze swych póz w trakcie spania :)
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #33494 przez iwkaa

14 lata 3 miesiąc temu #33533 przez Renia2108
Monami Natala tez tak lubi spac z tymi nózkami :D

wogole dzis chyba juz z nia lepiej. Od wczoraj alo przed wczoraj tak ulewa znowu :/ Wczesniej bylo ok, niewiem. Jedziemy na 15 do lekarza wiec moze cos poradzi :)

14 lata 3 miesiąc temu #33534 przez alutka1011
Paulinko trzymamy kciuki żeby wszystko super wypadło!Też bym chętnie to przeżyła jeszcze raz! :lol:

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #33538 przez monami
Zuzia na rączkach u taty :)

Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #33548 przez Renia2108
No a Natalka jednak ma kolki takie słabe ale jednak :( teraz na szczescie spi , autem sie przejechala i spi :D :) biedulka malutka

14 lata 3 miesiąc temu #33617 przez Gosiaczek31
Renia mój Kubuś też ma kolki. I to nawet w ciągu dnia. Na szczęście nie codziennie :) Pomaga mu zawsze suszarka do włosów. Ale i tak ciężko mi patrzeć jak śmieje się a za chwilę aż krzyczy z bólu. Szkoda że nasze maluszki muszą tak cierpieć :(
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #33648 przez martela89
Dziewczyny moja maleńka też miała kolki przez 2 tyg :( coś okropnego,strasznie płakała,a ja razem z nią. Ale kupiłam wszystko co tylko mozliwe krople różnego rodzaju,wody na kolkę, czopki i herbatki i pomogła jej Plantex Duo i czopki robione na zamówienie(na receptę) z papaweryną i luminalem naprawdę super. I przestałam też pić mleko bo słyszałam,że od tego też może mieć kolki do póki ma nie dojrzały układ pokarmowy i przeszło :)

14 lata 3 miesiąc temu #33656 przez Renia2108
Ona wlasnie nie ma tak strasznej tej kolki, po prostu jest marudna i spac nie umie. Zasypia i zaraz sie budzi i placze , ale jak przyjde to sie uspokaja i smieje. Jak narazie daje jej ten niemiecki specyfik, i chyba lepiej bo lezy grzecznie w lozku i cos tam sobie pokrzykuje po swojemu :)

Paulinka udanej imprezy :D
Ja tez bym chciala jeszcze raz ale szczegolnie to jedzonko z wesela:D:D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka