BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 1 miesiąc temu #44231 przez iwkaa
martela jak to nie tajemnica to ile wynosi takie rodzinne w holandii???:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 1 miesiąc temu #44233 przez martela89
Ja nawet dokładnie nie wiem ale ok 100euro.

14 lata 1 miesiąc temu #44235 przez iwkaa
to przynajmniej na pampersy i mleko:)

14 lata 1 miesiąc temu #44236 przez martela89
no 400zł,a 68 zł to jest różnica :)

14 lata 1 miesiąc temu #44247 przez Groszek
Mnie się rodzinne też nie należy... Macierzyński już się skończył i tylko męża wypłata zostaje :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 1 miesiąc temu #44248 przez Groszek

Załączniki:

14 lata 1 miesiąc temu #44249 przez raczek10
CZEŚĆ DZIEWCZYNY.
Groszek ale Michaś duuuuży :)
Ja tez mam dylemat ,bo jak nie patrząc to i tak jest d... :dry:
tez siedze na macierzynskim do końca stycznia a potem :unsure: :unsure: :unsure: moge iśc na wychowawczy na 2 lata platnego po 400 zl. ,albo wracac do pracy za 1100 zł.a z dziecmi nie ma co zrobic . BABCIE ZA STARE I CHORE NAJĄC NIANIE NA DWUJKĘ ODPADA - ZA DROGO ŻŁOBKA BRAK PSZEDSZKOLE JEST UNIJNE ALE 8 KM , ODEMNIE I TYLKO NA 5 GODZIN I TRZEBA ZAWIESC DZIECKO I ODEBRAC WIĘC DO BANI .
JA MAM NAJNIŻSZA KRAJOWĄ I MĄŻ TEŻ I RODZINNE I MAŁY DOCHÓD Z GOSPODARSTWA PRZELICZAJĄ JAKOŚ W GMINIE I NA ZAŚWIADCZENIU PISZE ,ŻE 355 ZŁ MAM CO MIESIĄC A W RZECZYWISTOŚCI NIE MAM NIC . I JAK SKLADALAM PAPIERY NA RODZINNE TO MI POWIEDZIALA BABKA ,ŻE JAK BYM MIAŁA WRÓCIC DO PRACY TO MIMO ŻE MAM 4 DZIECI TO MI ZABIORO RODZINNE ,BO DOCHODY BĘDO PRZEKRACZAC . JAKAŚ PARANOJA . ZERO WSPARCIA DLA MATEK :angry: TAK WSZYSTKO MAJĄ WYLICZONE ,ŻEBY PRZYPADKIEM ZA DUŻO NIE DAĆ . I SAMA NIE WIEM TERAZ ZA 400 WYCHOWAWCZEGO SIEDZIEC I RODZINNE BRAĆ JAK NA 4 DZIECI TO JEST KROPLA W MORZU ALBO WRACAĆ DO PRACY :unsure: CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU :ohmy:

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 1 miesiąc temu #44252 przez Renia2108
Raczek no jakbys chciala wrocic do pracy co z dziecmi zrobisz ? Ile tego rodzinnego dostajesz na 4 dzieci ? Wiesz ja bym chyba zostala w domu.. skoro nie ma o z dziecmi zrobic ? Niania wezmie duzo zapewne wiec nie bedzie Ci sie opłacało raczej, Zapewne wezmie wiecej niz 700 zł. Policz sobie. Bedziesz pracowala a wszystko na nianie pojdzie, ja bym wolala zostac w domu za te 400. :)

14 lata 1 miesiąc temu #44257 przez raczek10
JA rodzinnego mam 478 zł na 4 dzieci . JAK zostane na wychowawczym to do pracy potem pewnie juz nie wróce bo taki obrót ludzmi jest ,że szok . co roku mlodych przybywa i oni są bardziej dyspozycyjni ,. a taka matka co ma 4 dzieci to po co komu . no i mam umowe o prace do końca 2013 roku a potem :unsure: to po wychowawczym pewnie mi podziękują . JA juz sobie myślałam .żeby mały interesik założyć np,. małe usługi remontowe i może bym się pokręcila za dofinansowaniem z urzędu pracy ,ale to wrazie jak nie będe miala pracy i jak będe na kuroniu . . Mam auto , iprawko za 3 lata dzieci już podrosną i chyba tylko mi trochę wiary w siebie brak i odwagi ,żeby wziąść to wszystko w swoje ręce i byc szefem samym sobie . Gdzieś słyszałam ,że babki zalożyły taką firmę i uper im sie wiedzie . trzeba tylko klienta pozyskać . ja jak bym tak ze 2 tyś na siebie zarobiła na miesiąc to było by super . A co do pomyslu to może jakieś sprzątanie z malowaniem by mogło być . pomysłuw trochęmam tylko jak z czasem będzie .

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 1 miesiąc temu #44258 przez wola82
Jak tak czytam te wasze posty na temat rodzinnego i wychowawczego w Polsce to to jest masakra, panstwo zaluje pieniedzy na najmlodszych. To ja sie bardzo ciesze ze urodzilam tutaj bo mozna miec i na pampersy,mleko i dobry wozek. A na wychowawczym dostaje sie pieniadze bez wzgledu na to czy sie pracowalo czy nie, a granica do przekroczenia zarobkow jest dosc wysoka. a do tego wszystkiego maz do wyplaty dostaje 50 euro wiecej za to ze sam pracuje.
Plakac sie chce :( co sie w tej naszej Polsce dzieje :ohmy:

14 lata 1 miesiąc temu #44285 przez MoNiaaa
no niestety niby tak namawiaja zeby dzieci rodzic jaka to przyszlosc itp a nic nie chca pomoc mysla ze rzuca 1000 na poczatek i za to dziecko do 18 sie wychowa...;/ z tym rodzinnym tez glupota kazdemu powinno sie nalezec a nie..mojej cioci kiedys chyba o 1 zl przekroczylo i juz nie dostala paranoja jakas zeby cos dostac to czeba kombinowac i walczyc o swoje bo na kazdym kroku tylko chca ci kase zabrac..;/ co to jest 475 zl na 4 dzieci pewnie jak sie kase dostanie to nie woadomo nawet co kupic bo na wszystko za malo...nie wiem czy kiedys sie to zmieni...moja szwagierka urodzila dziecko w irlandii niestety urodzil sie martwy aledostawala normalnie macierzynski a gdyby normalnie urodzila to rodzinnego by dostawala ok 100 euro co tydzien czy jakos tak wiem bynajmniej ze strasznie duzo to wychodzilo i tak powinno byc ze do 18 albo dopuki dziecko sie uczy powinno sie dostawac tyle zeby naprawde dalo sie utrzymac dziecko.wiadomo ze sobie mozna odmowic wielu rzeczy a dziecku co powiedz jak wyrosnie z bucikow ...mamyusia nie ma pieniazkow wiec nie wychodzimy z domu przez x czasu...paranoja

raczek a ty rzeczywiscie w trudnej sytuacji jestes ale moze sprobuj cos zalozyc jak juz o tym myslalas poszperaj w necie moze by ci sie udalo to dofinansowanie z bezrobocia na zalozenie firmy a moze akurat cie sie powiedzie :
)

http

]

14 lata 1 miesiąc temu #44294 przez Renia2108
Raczek napisz mi na PW to wysle ci forum na ktorym dziewczyny pisza o dofinansowaniach z UE na zalozenie wlasnej dzialalnosci. Moze to ci pomoze troszke:) Ja z mezem tez planujemy w przyszlym roku sie starac o dofinansowanie tylko z urzedu pracy. O tym o czym pisze mozna dostac do 40tys dotacji. Ale wydaje mi sie ze wiecej kombinowania potrzeba.

14 lata 1 miesiąc temu #44297 przez Groszek
W Urzędzie pracy ja pracowałam 2 lata :) I jak chcecie jakieś info to piszcie śmiało :)

14 lata 1 miesiąc temu #44317 przez Renia2108
Groszku to powiedz mi jak to dokladniej z tymi dotacjami ? Kazdy je moze dostac czy jak ? Regulamin czytalam to niewiele z tego wiem.

14 lata 1 miesiąc temu #44319 przez monami
Dziewczyny,

Ja dostałam dotację na otwarcie firmy, jak macie jakieś pytanie piszcie, o ile tylko zdołam, postaram się na nie odpowiedzieć :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka