BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20494 przez basik_twins
Noooo.... maleńka nie ma co ;)
Ja już mam wszystko poprane i poprasowane łącznie z pościelą i kocykami - full
Została mi jeszcze tylko duża reklamówka jakiś pojedynczch dziwnych kolorow nie chciałam ryzykować i dorzucac ich do pralki, no i pare tkanin typu sweterki itd na troszke pozniejszy czas bo były takie ze mi sie podobały to nabrałam 62 68 rozmiarki a co! :lol:
mi jeszcze jak Szymek wroci zostanie z dwa tyg zeby dokonczyc pokoje juz zamknac i przedpokuj a salon to on moze zamknac drzwi i robic a moim to sie pali wiec juz generalki bede musiala porobic wszystko poszorowac na kolanach i utrzymywac perfekcyjna czystość zeby nie bylo i bedziem czekac.... :) I to bedzie w koncu moje odstresowanie i relaks przed porodowy - mam nadzieje daj mi Boże żeby tak było pinknie i zebym tez zdazyła przynajmniej kilka dni zasmakowac ciszy przed burzą :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #20497 przez paulinkaaa2202
Iwka proponuję ci jak będziesz miała następną wizytę u ginekologa spisz sobie wszystkie pytania na kartce, w kalendarzu albo w notesie i na pewno nie zapomnisz ja tak zawsze robię :P

No Basik ty to musisz być już przygotowana nigdy nic nie wiadomo jesteś prawie gotowa, ja myślałam żeby pranie ciuszków zrobić jakoś w połowie lipca... najlepsze że nie mam komody dla dzidziusia w mojej już nie ma miejsca i stoję w kropce

14 lata 6 miesiąc temu #20498 przez paulinkaaa2202
Tak sobie liczę w pamięci i ciężko mi to wychodzi, jeśli mam termin na 6 sierpnia (wiadomo +/- 2 tygodnie) to mogę zacząć rodzić już tak jakoś 20-22 lipiec? dobrze liczę? :D

14 lata 6 miesiąc temu #20499 przez monami
dobrze liczysz, dobrze :) Chciałabyś wcześniej czy raczej w terminie?

14 lata 6 miesiąc temu #20500 przez basik_twins
dobrze paulinlko ja mam komodke naupychalam ale tak se mysle bo wiesz ja mam 10 lub 12 kaftanikow i wszystkiego tyle bo dla dwoch i trak sila rzeczy sobie mysle bedzie sie tam robił straszny burdel
wiec musze tak mysle w jedenj szyfladce kaftniki na pol nie w kosteczki bo w trakcie roboty przy dwujce bedzie latwiej utrzymac jakis ład a nie bede skladac - nie ma co sie oszukiwac byle poukladane i tak kaftaniki na lewo na prawo body
druga szuflada na lewo polspiochy na prawo spodenki itd...
\
a nizej rozmiar 56 moze byc poskladany zeby w trakcie rosniecia juz sprawdzac czy cos zakladac zeby nie przeskoczyc jakis ładnych ciuszkow :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #20501 przez paulinkaaa2202
No ja właśnie nie wiem jak lepiej poukładać te ciuszki w komodzie czy rozmiarami czy tak jak pisałaś kaftaniki z kaftanikami, śpiochy ze śpiochami itp. Choć ja pracowałam w sklepie nauczyłam się ładnie składać w kostkę i mam na tym punkcie fioła :D więc chyba jedna szuflada jeden rozmiar zależy ile będzie ciuszków...

Monami z jednej strony chciałabym urodzić wcześniej w lipcu żeby było szybciej wcześniej wykorzystać lato jeśli będzie pogoda spacerki itp, ale z drugiej strony wykupiłam ubezpieczenie z pzu ale karencja musi być 6 miesięcy żeby dostać pieniążki "z tytułu urodzenia dziecka" ale to mi mija pod koniec sierpnia więc raczej niemożliwe. Ale jakbym urodziła w połowie sierpnia mogłabym napisać pismo do pzu że urodziłam wcześniej i może udałoby się tą kasę wyciągnać, jedna babka tak zrobiła i dostała :D

14 lata 6 miesiąc temu #20502 przez monami
Ja zaczęłam już jakiś tydzień temu sobie prać i prasować Zuzikowe ciuszki..żeby później nie sterczeć w upale przy desce do prasowania... bo generalnie nie znoszę prasować..a co dopiero w upał. Także jeszcze ze dwa pranka i będzie wszystko zrobione.

14 lata 6 miesiąc temu #20503 przez monami
Kupiłam ostatnio takie słodkie śpioszki z kolorino :) pokażę Wam :) Zakochałam się w nich :P
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20504 przez monami
Masz rację...jeśli chodzi o pzu to faktycznie, najlepiej byłoby na czas... Kurcze..ja już też się doczekać nie mogę..chciałabym tak jak Ty.."poużywać" nieco lata z Zuzią przy boku :)

14 lata 6 miesiąc temu #20505 przez basik_twins
nie no Paulinko ja rozmiarami tylko rozmiar 50 na dwie szuflady spodnie w inna i gura w inna zeby jakos trzymalo sie kupy

No przy dzieciach moze sie oduczysz idealnego porządku dziecku Boże....
Chociaz nie konciecznie ;)

Ja tam daje sobie luz

14 lata 6 miesiąc temu #20506 przez paulinkaaa2202
no śliczne śpioszki rzeczywiście :) a jaki to rozmiar 62 tak jakoś mi się wydaję na oko ;D ciekawe czy trafiłam :P

14 lata 6 miesiąc temu #20507 przez monami
Rozmiar 56 :)

14 lata 6 miesiąc temu #20508 przez basik_twins
a to moje pinkności :lol:
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20509 przez basik_twins
Kolekcja rozowa troszke wieksze rozmiary zimowki tzw przeze mnie
reszta byla naprana bialych i innych kolorow nadajacych sie dla obu plci bo my to tyyyyyle tych zakupow mamy ze wczesnie mielismy porobione duzo

.
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20510 przez monami
cudne :)

O jeszcze takie kupiłam fajne pajacyki puchatkowe, też niedawno :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka