BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20600 przez monami
Właśnie zjadłam pół kilo czereśni i czuję się ..jakbym zaraz miała pęknąć :P ale..mm..pyszne były :P
A teraz sobie układam puzzle :)
Jakiś czas temu dostałam od mojego M cudne puzzle i tak sobie pomyślałam, ze może najwyższy czas, aby je ułożyć, potem oprawić w ramkę i powiesić na ścianie w pokoiku Zuzi :) Będzie ładnie ;)
A puzzle są takie:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #20601 przez monami
A co do ubranek..ja kupuję tam, gdzie coś fajnego spotkam :) i są to różne sklepy. Ostatnio była super wyprzedaż w SMYKU...cudne, dobre gatunkowo ciuszki w naprawdę fajnych cenach ( trudno było się oprzeć ) Coś niedawno kupiłam też w mothercare.

14 lata 6 miesiąc temu #20602 przez sylwcia
ja też jeszcze nie mam żadnych kosmetyków nawet nie wiem jakiej marki będę kupowac.. a co do ciuszków na dziewczynkę to ja na pewno bym też kupowała turkusowe, niebieskie.

a jeszcze sie pochwalę zakupami
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20603 przez sylwcia
i jeszcze to
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20604 przez MoNiaaa
prze urocze te puzle swietnie beda wygladaly na scianie :):)

a mam takie pytanko macie czesto skurcze przepowiadajace??ja wlasnie nie odczuwam jesczze zadnych skurczy i nie wiem czy to normalne czy powinnam sie niepokoic??a moze ich nie potrafie rozpoznac moze to glupie pytanie ale co powinnam czuc?? hehe jak tak dalej pojdzie to porod przegapie :P

http

]

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20605 przez monami
Masz racje :) turkus jest słodki :) tez kupiłam kilka turkusików :P w tym jedna kiecunię, w zasadzie niebiesko turkusową :)

i buciki ( dostała Zuzia w prezencie )
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20606 przez sylwcia
ja chyba mam bo bo czasem mi tak brzuch twardnieje i już kilka razy się przestraszyłam że to coś poważnego ale znalazłam na necie właśnie że to jest objaw skurczy bo one są bezbolesne. a co do przegapienia porodu też się tym martwię :P ale właśnie przed chwilą czytałam wywiad z położną i ona tam się wypowiadała że lepiej przyjechac wcześniej i poleżec na sali przedporodowej niż zapóźno

14 lata 6 miesiąc temu #20607 przez paulinkaaa2202
Monia ja jeszcze nie mam żadnych skurczy choć kilka razy miałam tak, że zjadłam coś czułam że muszę iść do toalety wiecie "kupka" i złapał mnie taki skurcz że ruszyć się nie mogłam ale przeszło.... do skurczy jeszcze trochę czasu zostało....

No fajne te kosmetyki ale dopiero od 1 miesiąca życia, więc będę musiała coś kupić.... Słyszałam ale nie wiem czy to prawda że kosmetyki Bambino często uczulają i niby dobre są nivea baby

A co do ubranek dla dziewczynki to też pasuje moim zdaniem żółty, zielony, taki brzoskwiniowy, fioletowy

14 lata 6 miesiąc temu #20608 przez sylwcia
ah te słodkie sukieneczki :) u mnie na targowicy to same stoiska z ubrankami dla dziewuszek takie kolorowe przesłodkie a dla chłopców to trzeba dopiero głębiej szukac

14 lata 6 miesiąc temu #20609 przez monami
ja miewam takie bezbolesne napięcie brzuszka, trwające króciutko. To są tak zwane skurcze Braxtona-Hixa, przygotowujące mięśnie macicy do porodu. Czasem zupełnie się tych skurczy nie czuje :)

14 lata 6 miesiąc temu #20610 przez monami
tak naprawdę to i niebieski kolorek dobry jest dla panienek :) ja mam sporo niebieskich ubranek :) jakoś specjalnie nigdy nie nastawiałam się na kolorystykę..róż dla dziewczynki, niebieski - dla chłopca.

14 lata 6 miesiąc temu #20611 przez paulinkaaa2202
A dziewczynki mierzyłyście sobie swój brzuszek ile macie? Ja mam 106 cm a wy?
Ja mam takie dziwne wrażenie że już mi brzuch nie rośnie nie wiem czemu ;) a kg cały czas przybywają...

14 lata 6 miesiąc temu #20612 przez monami
ja mam 103 cm...i wiesz co..tez mi się wydaje, że już nie rośnie..ale to chyba takie głupie wrażenie tylko :) Myślę, że rosną nam brzuszki, tylko teraz już z perspektywy czasu te zmiany nie są takie gwałtowne :) no i do widoku piłki z przodu już się przyzwyczaiłyśmy.

14 lata 6 miesiąc temu #20613 przez paulinkaaa2202
No pewnie Monami masz rację myślałam że tylko ja mam takie dziwne odczucia :P

14 lata 6 miesiąc temu #20614 przez monami
No..jak widać, ja też :P i właśnie wczoraj powiedziałam do mojego M, ze jak tak dalej będzie, to nam się malutka córeczka urodzi...On popatrzył na mnie i powiedział, żebym nie była taka pewna, bo jego zdaniem brzuszek jest większy z tygodnia na tydzień :P

Kilka dni temu wrócił z 3dniowego wyjazdu służbowego i stwierdził, że brzuszkowi się urosło przez te 3 dni :P wiec może z boku..to faktycznie inaczej wygląda :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka