BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20642 przez monami
tak tak, Paulinka ma rację. W szkole rodzenia położna mówiła, że niektórzy rodzice kupują to dla dzieci właśnie, jednorazowe, do "przewijania w terenie" :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #20643 przez basik_twins
manomi a co to laparoskopia?? te ostatnie tzn te duze biale bez paskow??

Juz sie pogubiłem :(

z nadmiaru wrazen :lol:

a ta ksiazeczka mowi o roznych rzeczach tez w 1 2 roku zycia

kapiele, w kuchni co jak zrobic jak dziecko juz chodzi zeby nie sieglo i obtrazki wszendzie :) nie musze czytac po niderlandzku i sie domyslac a i tak pobiegne do kumpeli na tlumaczenie :P

14 lata 6 miesiąc temu #20644 przez monami
ja miałam małe problemy z zajściem w ciążę i własnie dlatego miałam robiona laparoskopie jajników.
"Laparoskopia ginekologiczna to metoda diagnostyczna i zabiegowa polegająca na wykonaniu trzech niewielkich nacięć, przez które wprowadza się do jamy brzusznej układ optyczny i niewielkich rozmiarów narzędzia chirurgiczne. Badanie to umożliwia obejrzenie zewnętrznej powierzchni narządów jamy brzusznej i wykonywanie różnorodnych zabiegów ginekologicznych, takich jak wyłuszczenie torbieli jajników czy mięśniaków macicy, jak również diagnostykę i leczenie zabiegowe niepłodności oraz endometriozy."
Miałam policystyczne jajniki, więc mi je oczyszczono..i hop siup dzidzia jest :P

14 lata 6 miesiąc temu #20646 przez basik_twins
ooj :( to straszne <przytul>
Ty bidulko

ale za to masz dzidzie :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #20647 przez monami
warto było :) naprawdę. To był ostatni etap walki o macierzyństwo :) i jakże udany :) sam zabieg w znieczuleniu ogólnym..więc nic nie czułam :)wszystko się działo w tej klinice, gdzie będę rodzić, więc..znam w niej dobrze każdy zakamarek :)Na sali pooperacyjnej leżałam z mamami po cesarkach :) więc wiem, co i jak w razie czego :) śmiesznie by było, jakbym po porodzie dostała ten sam pokoik, co wtedy po zabiegu :) hehe

14 lata 6 miesiąc temu #20649 przez basik_twins
A ja Ci życze żebyś leżała na innej sali = porodu naturalnego :) bo to jest najleprze dla Ciebie i w ogole ;)

14 lata 6 miesiąc temu #20650 przez monami
no ja o takiej sali mówię. Ta, o której pisałam, to pooperacyjna..leżałam tam chyba kilka godzin, później przeniesiono mnie do jednoosobowej, wypasionej sali :) - i o tej mówiłam, że byłoby śmiesznie, jakby trafiła mi się ta sama :)

14 lata 6 miesiąc temu #20652 przez basik_twins
aaaaha bo ja myslałam ze Ci chodzi o taka sale dla "pocietnych" bo normalnie to po naturalnym sie lezy gdzie indziej niz po cesarce i mi o to sie rozchodziło ;)

14 lata 6 miesiąc temu #20653 przez monami
tak tak..pocięte leżą w oddzielnej sali :P ( obym tam nie trafiła )

14 lata 6 miesiąc temu #20654 przez basik_twins
Ja mam czekolade w reku z orzechami laskowymi i uciekam na troche przed TV papa :kiss:

14 lata 6 miesiąc temu #20655 przez monami
ja tez zmykam :* smacznego i głaski dla księżniczek :)

14 lata 6 miesiąc temu #20658 przez paulinkaaa2202
Monami chyba to ty pisałaś że kupiłaś troszkę ciuszków w smyku i mothercare.... Mam takie pytanko a kiedy kupowałaś w smyku jest jakaś wyprzedaż czy coś? A te ciuszki mothercare to jest jakiś sklep czy tylko przez internet można zamówić?

14 lata 6 miesiąc temu #20663 przez basik_twins
Nie ma nic w tym TV :(
Prawie mi sie zasło więc uciekłam bo w nocy znowu nie bede spac a i tak juz mam wystarczajace problemy ze snem.... o 20 moge najwczesniej sie isc kapac i spac padne jak kawka dzis u nas cisnienie niskie i nie bylo popoludniowej drzemki

14 lata 6 miesiąc temu #20665 przez monami
Tak, ja kupiłam nieco w SMYKU, w zeszłym tygodniu :0 Taki sobie urodzinowy prezent sprawiłam :P Była promocja, wyprzedaż, dużo rzeczy w przecenie :) naprawdę ładne ubranka. A mothercare u nas w Łodzi jest - niedawno otwarty. Więc kupiłam w sklepie, nie przez net.

14 lata 6 miesiąc temu #20675 przez MoNiaaa
a ja dzis dostalam od szwagierki troszke ciuszkow i taki jeden slodki pajacyk z kubusiem puchatkiem, prze uroczy jest :):)
basik to tobie to tam dobrze po za granicami naszego kraju :P widze ze dbaja tam o ciebie i o twoje kruszynki i rozpieszczaja prezentami :) oj basik nie wyglupiaj sie ze ty juz chcesz nam rodzic...brzusi sie obnizyl ale moze jeszcze wytrzymasz troszke przynajmniej lepiej ci sie bedzie oddychalo :)
ja wzielam sobie 2 dni urlopu i czuje sie taka wypoczeta po prostu cudownie tak posiedziec w domku choc i tak wczesnie wstaje.
dzis wlasnie zostalam zaproszona na slub mojej sasiadki na 7 sierpnia(a termin mam na 9 :silly: ) chcialo by sie pojsc ale nie wiem czy to bedzie najlepszy pomysl choc podobno na weselu bedzie kierowca w razie W :silly: gorzej z ubiorem :P

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka