BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20833 przez iwkaa
he he he nie o taki podklad pytam :) podklady poporodowe in podpaski :P bo nie wiem czy tylko bella ma takie duze podpASKI CZY jeszcze jakas inna firma takiech rzeczy nie zabieracie do szpitala??? przeciesz to podstawa kto wam pozniej bedzie biegala po to do apteki maz???:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #20834 przez paulinkaaa2202
Monami ja też mam tą Ziajka mama mia i krem przeciw rozstępom i ten na brodawki ostatnio był dołączony gratis do tego kremu :lol:

A Iwka ja bedę kupowała te podkłady- podpaski z bella nie widziałam innych tylko one nie maja kleju ani nic to troszkę lipa, ale mam nadzieję że będą się trzymać. A jeśli chodzi do higieny intymnej ja mam Lactacyd, a kosmetyki dla dzidziusia będę kupowała z Nivea Baby

14 lata 6 miesiąc temu #20836 przez Madzia89862
u nas w szpitalu dostawalo sie po porodzei te wielgachne podpaski:)ale ja jeszcze mialam w zanadrzu swoje zaopatrzenie:)

14 lata 6 miesiąc temu #20837 przez monami
hehe..no...to raczej nie jest kosmetyk :P
mi się wydaje, że podkłady higieniczne są w większości szpitali już. jeśli wiesz, gdzie będziesz rodzic - zapytaj, czy musisz kupić, czy będą już w szpitalu :)

14 lata 6 miesiąc temu #20838 przez monami
paulinka :) Ziajka jest świetna, nie? I masz rację - ja też miałam te maść do brodawek gratis przy kremie :) Ja używam Ziajki od 3 miesiąca ciąży i odpukać...rozstępów póki co brak :) także lux :) chociaż w sumie..jestem i na rozstępy przygotowana :) nie przerażają mnie one :)

14 lata 6 miesiąc temu #20839 przez monami
a.. i jeszcze żel do higieny intymnej :) ja lubię lirene i AA :)

14 lata 6 miesiąc temu #20840 przez monami
Iwka :P no jasne, ze bierzemy takie rzeczy. Ja mam przygotowane bella mama czy jakoś tak się zwą- te duże właśnie. Kupię tez jeszcze sobie paczuszkę always - takich większych, które są normalnie przeznaczone na noc. są cieniutkie i wygodne.
A tak na marginesie - jak trzeba będzie , to jasne, że mąż będzie biegał do apteki :) wcale się nie sprzeciwia, nie ma z tym u nas problemu :)

14 lata 6 miesiąc temu #20850 przez paulinkaaa2202
no akurat tam gdzie ja będę rodzić muszę mieć wszystko swoje zaczynając od podkładu na łóżko po podpaski, kremy, pampersy dla dziecka... Ja mam duże rozstępy takie czerwone krechy ale dlatego że dużo przytyłam akurat w biodrach i dlatego mi tam wystąpiły, ale pocieszam się (na pewno nie znikną) ale zjaśnieją. Żona mojego kuzyna przytyła w jednej ciąży 30kg w drugiej 36kg i jej zjaśniały mała ma 10 miesięcy i schudła już 20kg Więc damy radę !!! :)

14 lata 6 miesiąc temu #20852 przez Gosia
Oj oj to sporo jej się przytyło. Ja się zawsze tego bałam, ale narazie niepotrzebnie i już raczej mi to nie grozi.

Ja też mam 2 op. tych z belli podobno są najlepsze! Acha i jeszcze kupiłam jednorazowe majtki poporodowe 1 op po 6szt.

14 lata 6 miesiąc temu #20853 przez monami
Będzie dobrze - nie ma się co martwić kilogramami na plus, zwłaszcza, że mamy na to znikomy wpływ :) na szczęście, prawie zawsze kilogramy znikają w miarę szybko, zwłaszcza, kiedy karmi się piersią :)

14 lata 6 miesiąc temu #20862 przez alaq
no właśnie, jeśli mogę Wam coś dziewczynki doradzić w sprawie majtek poporodowych to kupcie te wielorazowe z siateczki. Skóra pod nimi oddycha, nie ma się odparzeń. Są wygodne i nigdzie nie cisną. Ja w szpitalu sobie je płukałam wodą z mydłem i tak zmieniałam codziennie. Moim zdaniem nie ma lepszych majciochów:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20863 przez monami
racja. położna na zajęciach w szkole rodzenia mówiła, że najlepsze są takie właśnie , nie te jednorazowe. mówiła, że jeśli już poporodowe , typowe - właśnie te, albo zwykłe, bawełniane, żeby skóra oddychała swobodnie :)

14 lata 6 miesiąc temu #20864 przez paulinkaaa2202
zgadzam się z alaq też słyszałam od położnej w szkole rodzenia że lepsze są te majtki wielorazowe niż te jednorazowe, wystarczy je przeprać i po kłopocie. Słyszałam nawet że niektóre dziewczyny później używają ich podczas okresu :woohoo:

Ja się obawiam kilogramów ale monami masz rację nie uchronimy się przed nimi i nie mamy na to wpływu no może troszkę :D ja np. słodyczy sobie nie odmówię :P

Ja już mam 15kg na + :(

14 lata 6 miesiąc temu #20867 przez monami
Ja mam póki co, + 6,5 kg :P ale przede mną jeszcze 2 miesiące...do terminu..wiec zobaczymy :P

14 lata 6 miesiąc temu #20868 przez alaq
Paulinka, rozstępami się nie przejmuj, ja miałam okropne czerwone krechy po obu stronach brzucha tam gdzie dzidzia najczęściej kopała, myslałam że nie znikną a tu wlasnie gdzies po 10 miesiacach zjasniały i nie są widoczne. Ciekawe jak będę miała teraz. W pierwszej ciąży nie przytyłam dużo 14 kg i też poszło mi to w biodra i uda a teraz to chyba bede ważyła ze 100 kilo, bo nawet nie zdazyłam zrzucic po pierwszej ciazy i przed tą drugą ciążą ważyłam 76 kg ( przed pierwszą 71) także 5 kilo zostało a i tak o 10 za dużo :( Ale co zrobić, mam nadzieje, że uda mi sie to wszystko zrzucic po porodzie. Pozdrawiam:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka