BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20730 przez Renia2108
Masz racje Monami :D:D Chociaz jedna osoba wie ;] hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #20739 przez basik_twins
Ale wiesz Paulinko że genaralnie to jest tak że dzici owszem rodza sie 2,800 czy 3 kg ale w 40 tyg idealna ksiazkowa waga to 4kg :side:

Tak pisze w podrecznikach medycznych tylko o to chodzi mi sie wydaje ze 3kg to w zupelnosci wystarczajaco

14 lata 6 miesiąc temu #20741 przez paulinkaaa2202
tak tak tylko nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałaś ja bym nie chciała urodzić w 40 tygodniu albo po terminie z tego względu że dzidziuś byłby coraz większy i byłoby mi ciężej. I tak właśnie jak piszesz książkowa waga to 4kg a to dużo.... lepiej urodzić w 38 :D

14 lata 6 miesiąc temu #20743 przez paulinkaaa2202
wiem że to trochę egoistyczne myślenie i podejście...
No ale nie ma co gdybać co ma być to będzie i dzidzia podejmie decyzję kiedy wyjdzie

14 lata 6 miesiąc temu #20744 przez basik_twins
No to tak jak ja z blizniakami tutaj za granica mam do 37 nieby najlepiej a najwczesniej po 34 dlatego mowie ze miedzy np 35,4 a 36,4 było by najlepiej :lol:

Wybredna jestem co??

Ide sie zdrzemnac bo 4 h tylko spałam

papa

14 lata 6 miesiąc temu #20765 przez iwkaa
dziewczyny jakie kosmetyki zabieracie ze soba do szpitala??? nie pytam o takie podstawowe jak szmpon pasta do zebow czy mydlo.... :P

14 lata 6 miesiąc temu #20782 przez basik_twins
Ja tam na drugi dzien wychodze albo w ten sam generalnie dobe czy 12h poleze ok chyba ze jakies komplikejszyn czy cuś...

Zabieram wszystko zeby sie relaksacyjnie wypluskac i na spokojnie jak mi dzieci zasna Tatuś nad nimi bedzie czuwał a mi sie moze uda

szczotka, pasta, zel pod prysznic fruit na poprawe nastroju :silly: szampon do włosów odzywka bo bez niej sie nie rozczesze, szczoptka, krem do buzi, zel do buzi i to chyba wsio...

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20783 przez monami
weź ze sobą wszystkie te kosmetyki, które naprawdę lubisz - tak jak basik. ulubione zapachy potrafią zdziałać cuda :) relaxik to podstawa :)ja tak właśnie zrobię : ukochany żel pod prysznic, szampon,odżywka, krem do higieny intymnej ( jakiś bardzo delikatny ),żel do mycia buzi kremik do buzi, balsam do ciała :)i krem do rąk ( zawsze go mam przy sobie ) , pasta, szczoteczka ( wiadomo )

14 lata 6 miesiąc temu #20785 przez basik_twins
Tylko pamietajcie dziewuchy!!!!

Balsam do ciała zaden zapachowy !!!

Neutralne zapachy zeby dzidzi nie draznio noska jak cycusia bedzie ssał/a :blink:

14 lata 6 miesiąc temu #20804 przez paulinkaaa2202
No ok balsam bezzapachowy, a co z żelem pod prysznic tez musi być bezzapachowy? A jeśli chodzi o balsam to np. jaki może być dove ten taki body milk? A perfumy też chyba nie za bardzo ja znam taki przypadek że mamuśka pewnego chłopca miał 2-3 miesiące zmieniła swój zapach chyba chodziło o perfumy i mały był taki głodny płakał w niebogłosy a nie chciał cyca, dopiero się wykapała i odrazu był spokojny wziął cyca zjadł i po problemie

14 lata 6 miesiąc temu #20805 przez iwkaa
ale nie o takie kosmetyki podstawowe pytalam :P czytacie nie uwaznie jakies podklady ale jakiej firmy np?? albo jakies masci na sutki albo plyn jakis na gojenie sie krocza o takie kosmetyki pytam :)
a jakie preferujecie mosmetyki dla naszych pociech bo ja sie chyba Nivea a wy??

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20809 przez monami
ja dla Zuzi kupiłam nivea baby :)

co do kosmetyków dla mamy... o kremy na gojenie krocza najlepiej zapytaj położną lub ginekologa. A co do podkładów...sama nie wiem...wydaje mi się, ze chyba lepiej przy małym dzieciątku zrezygnować z nich..przynajmniej wtedy, kiedy się dzidzię często tuli itp. Wiadomo...żeby nie dotykać tym skórki dzidziusia. Takie jest moje zdanie. Ale na wyjście ze szpitala jakiś make up lekki możesz sobie machnąć, co by ładnie wyglądać :)

14 lata 6 miesiąc temu #20811 przez Madzia89862
plyn do higieny intymnej TantumRosa bardzo polecam.masc na sutki MALTAN u mnie sie sprawdzil a dla dzieciatek wszytsko z serii Nivea choc nie powiem bo jeszcze uzywam dla dzieci kremy ochronne z Parfecta

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20812 przez monami
a...wiesz..jeszcze...
polecam kosmetyki z serii Ziajka mamma mia. Ja mam krem przeciwko rozstępom ( rewelacja) i maść lanolinową do brodawek.
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20828 przez kipelka83
Proszę nie umieszczać natarczywych reklam23884_lubisz_suwaczki_mam_cos_dla_ciebie_ciaza.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka