BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20869 przez basik_twins
Ja juz sie zaopatrezylam w kilka czarnych na okres pologu w domu i kilka takich biore co to mnie sie za mocno nie podobaja i moge je zalac za przeproszeniem i spokojnie wyrzucic :laugh:

Nie no żel pod prysznic chyba obojetne chodzi tylko o to zeby dzidzie przy amkaniu noska nie draznilo no to sama wiesz o co kaman :blink:

Ja dzisiaj zaliczyłam 2 skórcze i skórcz w krzyżu pozniej znowu skórcz
śluz zaczynam miec żółtway glutek też był żółtawy i tak mi sie doł brzucha spina jakby chciało mnie bolec jak na okres ale tak lekko tzn ze macica sie spina ale dziewuchy dzis juz powedrowaly do gory wiec sie nie martwie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #20870 przez alaq
Wy chude dziewczyny to się nie macie co stresować zbędnymi kilogramami, bo i tak szybciutko wrócicie do formy po karmieniu, wiele moich szczupłych koleżanek tak miało, kurdejak ja się na nie patrzę to trochę zazdroszczę dlaczego ja tak nie mam :( Chyba tak mnie Bozia stworzyła... Także głowy do góry bo nic wam nie grozi:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 6 miesiąc temu #20871 przez basik_twins
alaq jestem z Tobą obieto :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu #20873 przez paulinkaaa2202
Monami 6.5kg zazdroszczę :P

Dziewczyny pogadamy za kilka miesięcy na temat kg :P na razie nie zawracajmy sobie tym głowy co ma być to bedzię ;]

Choć ja często mam z tego powodu "doła"

Mój tata pieszczotliwie mówi do mnie "kochana ciężarówa", mój "grubasek", moja przyszła teściowa jak mnie dzisiaj zobaczyła powiedziała "ale cię wywaliło jaka gruba jesteś" oczywiście z żartem i z uśmiechem

14 lata 6 miesiąc temu #20875 przez monami
oj tam...dobrze będzie :) nie ma co się co dołować paulinko :) Teraz mam + 6,5 kg a za miesiąc może być sporo więcej..więc wiesz...liczę się z tym. A martwić się będę później jak się balastu pozbyć :P
Karmienie piersią jak najbardziej pomaga w pozbyciu się nadmiaru kg :) więc na to też troszkę liczę ;)

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20877 przez monami
a teraz ...biegnę pod prysznic..bo się jakoś zasiedziałam :)
Jeśli już dziś tu nie wrócę..to..życzę wam dobrej nocki :*

Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20879 przez alaq
Dzięki basik:)
A wiecie co mi sie jeszcze przypomnialo apropos rzeczy do szpitala?
Weźcie ze sobą ręczniki papierowe do podcierania, może być tak ze w szpitalu tego nie będzie a ułatwia zycie i czopki glicerynowe sobie kupcie na wszelki wypadek jakby szpital nie zapewniał - ułatwia opróżnianie a wiadomo, że po porodzie to stękać nie idzie:) bo nic się nie czuje a z czopkiem to myk i po kłopocie. Ja miałam ze sobą ale połozna sama mi przyniosła. Wykupanie się jest obowiązkowe w pierwszej dobie po porodzie:)
A co do kosmetyków dla was to naprawdę nie przesadzajcie, żeby mniej miejsca zajmowało w kosmetyczce to zaopatrzcie się w próbki, i mniej ważą:)
No na razie tyle mi się przypomniało, późno już, jak mi sie cos przypomni to napisze:)
Dobrej nocki wszystkim ciężarówkom i już mamom :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7073
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=13274

14 lata 6 miesiąc temu #20886 przez MoNiaaa
ja tez juz mam ok 15 kg na + i wlasnie zaczely pokazywac mi sie rozstepy na udach i dole brzuszka :( zaczelam wlasnie urzywac tego kremu z ZIAJI na rozstepy (wczesniej smarowalam sie oliwka) ale wlasnie nie jestem przekonana do tego kremu moze jak dluzej go bede stosowala?? a dla dziudziusia tez zdecydowalam sie na NIVEA :)

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #20900 przez iwkaa
z tymi probkami to dobry pomysl:) mniej miejsca zajmuja i zamiast ogromnej ilosci kosmetykow mozna wziasc cos innego to widze ze wszystkie przyszle mamusci stawiaja na nivea baby ja tez ale np na pierwsze kapiele dla dziecka chyba kupie oilatum to taki plyn do kapieli z oliwka ponoc dobry na pierwsze dni kapieli bo te z nivea czytalam ze mozna po 1 miesiacu

14 lata 6 miesiąc temu #20903 przez Gosia
Ja raczej zdecyduję się na kosmetyki z Hipp. Niewiem czy to prawda, ale koleżanka mi mówiła że nivea często uczula. Będę kupowała na razie wszystko w jak najmniejszych opakowaniach żeby się przekonać czy czasem te nie uczulają. A jak się przekonam że są ok to kupię większe. Też Wam tak radzę.

A co do wersji mini kosmetyków dla nas no to super pomysł.

14 lata 6 miesiąc temu #20904 przez MoNiaaa
tylko skad wziac jakies probki??ja niestety nic nie mam z probek dla mnei kilka rzeczy mam dla dziecka co u lekarza dostawalam.

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #20905 przez paulinkaaa2202
no właśnie skąd wziąć próbki.... dobry pomysł, ale to trzeba na nie trafić...
Ja normalnie kupię kosmetyki i wezmę je do szpitala. A jeśli chodzi o ten płyn do kąpieli taki co można używać od pierwszych dni dla noworodka przeglądałam i chyba kupię z firmy Ziajka ma dobre opinie

14 lata 6 miesiąc temu #20906 przez paulinkaaa2202
A znacie jakieś ćwiczenia na ból kręgosłupa? I takie ćwiczenia ( nie wiem jak to napisać) żeby powoli przygotowywać się do porodu, chodzi np o krocze itp. Tak myślę że mało się ruszam, a jak mało się ruszam to mogę mieć ciężki poród ;)

14 lata 6 miesiąc temu #20907 przez MoNiaaa
paulinka a nie chodzisz do jakies szkoly rodzenia??moze ogolnie takie cwiczenia spinajace i rozuzlniajace miesnie krocza i posladki :) a jak wpiszesz na necie to napewno ci cos wyskoczy.chodzi ogolnie o rozciagajace cwiczenia

http

]

14 lata 6 miesiąc temu #20908 przez basik_twins
monami napisał:

oj tam...dobrze będzie :) nie ma co się co dołować paulinko :) Teraz mam + 6,5 kg a za miesiąc może być sporo więcej..więc wiesz...liczę się z tym. A martwić się będę później jak się balastu pozbyć :P
Karmienie piersią jak najbardziej pomaga w pozbyciu się nadmiaru kg :) więc na to też troszkę liczę ;)

Bardzo mi przykro ale musimy Panią poinformować, że tak nie jest. Zdarza się to w nielicznych przypadkach generalnie jest tak że jak sie karmi piersia to organizm właśnie chomikuje bo z czegoś ten pokarm musi produkować.
Jest ten temat na forum :lol:
Ja mam 25kg na plusie laski i bede karmic nie wazne jak bede wygladac sa artykuly na temat co zawiera mleko nie odmowie tego dzieciom chocmym miala mieć 'murzynską dupe'

a wy sie chudzielce przejmujcie 6kg w ok.30 tc :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka