BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #21039 przez basik_twins
Iwka nadciśnienie nadgarstkow przejdzie po ciazy kanalik uciska na kanał nerwowy i nie ma swobozdnego przeplywu to od hormonow i ciazy ze uciska wszystko
Mi juz drentwialy palsce cala reka i z bolem budzilam sie w nopcy dostalam szyny do snu ktore utrzymuja w najodpowiedniejszej pozycji reke wtedy kanal nerwowy ma najleprzy przeplyw i za ciazy tylko to jest ci w stanie pomóc powiedz lekazrowi o tym ja o tym pisalam w swoim poscie o blizniakach tutaj to sie nazywa carpal tunnel syndrome jest o tym filmik na youtube nawet obrazkowy pokazuje co ijak po ciazy ci przejdzie u mnie to niebezpieczniej bylo bo po 20 tyg mnie mocno bardzo zlapalo i sie bali ze trzeba bedzie zabiegu a po zabiegu to 3 miechy nic nie zrobisz bo nadgarstki naciete ale ty juz jestes blisko to sie o to bac nie musisz ale popros o szyne i poczytaj o nadcisnieniu nadgarstku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #21041 przez monami
:P u mnie jest dokładnie tak samo....zawsze jest coś, jak jestem po wizycie :P albo..co lepsze, gdy już jestem na wizycie, to wszystkie pytania mi z głowy wylatują. połowy nawet nie zadam z tych, które mi się w domu nasuwały na myśl :P

14 lata 6 miesiąc temu #21044 przez monami
no właśnie...to o tym mówiłam, basik ma rację... to kretyńskie uczucie. jak mi drętwiały dłonie...to np..śniło mi się, że marzną mi ręce, że jestem gdzieś i jest bardzo zimno a ja nie mam rękawiczek, aż się budziłam z tego bólu...bo te drętwienie w ból przechodziło. okropne. Teraz już nieco rzadziej mi drętwieją - na szczęście.

14 lata 6 miesiąc temu #21045 przez iwkaa
aha to dzieki za informacje a juz myslalam ze ja tylko tak mam:) zmykam sie uczyc dziewczyny a wy sie pewnie nudzicie... :P ale wam fajnie tez bym tak chciala czekac tylko spokojnie na porod i nie miec juz nic innego na glowie:(

14 lata 6 miesiąc temu #21046 przez monami
no..ja troszkę sobie pracuje..i w międzyczasie zerkam na forum :) owocnej nauki iwkaa :) buziaki :*

a...a u Ciebie będzie chłopiec czy dziewczynka? :)

14 lata 6 miesiąc temu #21047 przez basik_twins
Dziewczyny ja za dwy tyg moge juz spokonie urodzic i zaden lekarz nie bedzie tym zaskoczony!!!! a myslalam ze mam jeszcze miesiac!!! ide do kolezanki jestem wszoku tak sie zestresowalam ze az poplakalam a dzici mi sie na cipke cina tak mocno ostatnio ale se mysle ee jeszcze miesiac a tu lipa sama sie oszukalam :(

14 lata 6 miesiąc temu #21048 przez iwkaa
czekamy na Maje i mam nadzieje ze w dniu porodu nie okaze sie ze to jednak Macius tam mieszkal:)

14 lata 6 miesiąc temu #21049 przez monami
basik..nie smutaj...dobrze będzie. pomyśl...że ma to plusy, jeśli ewentualnie szybciej się stanie :**** ściskam

14 lata 6 miesiąc temu #21053 przez monami
będzie Maja :) ja tez sobie czasem myślę, ze niezła jazda by była, jakby u nas zamiast Zuzi na świat przyszedł Kubuś :P ale ale...ślepo wierze w usg, na którym NIE BYŁO siusiaka :P pani doktor, która robiła badanie, w opisie napisała "dziewczynka!" więc może się nie myliła :P

14 lata 6 miesiąc temu #21055 przez iwkaa
mi moj lekarz powiedzial ze zdaza mu sie raz na rok pomylic mam nadzieje ze to nie u mnie sie pomyli!!! ja nie mam siostry tylko 3 braci i dlatego tak bardzo coreczka mnie cieszy no ale jak by jednak mial byc chlopiec tez bedzie cudownie wazne zeby dzidzius byl silny zdrowy!!! :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #21056 przez monami
dokładnie :) niech się szkraby rodzą zdrowe :) ( ale zobaczysz..u Ciebie Maja , u mnie Zuzia - dziewczynki będą :P )

14 lata 6 miesiąc temu #21063 przez sylwcia
jak ja tu widzę to Wy wszystkie macie hopla na punkcie dziewczynek :) mi koleżanki mówią ze jakas inna jestem bo od zawsze chciałam pierwsze chłopczyka chociaż teraz jakby się okazało że to Natalcia to równie bym się cieszyła bo to pierwsze dzidzio . A Wy przeczuwałyście co będziecie miec ???? bo ja pierwsze ubranko kupiłam chyba w 10 tygodniu na chłopca taką bluzę z samochodzikami :) a juz prawie na sto procent byłam pewna jak kopnął pierwszy raz na dzień kobiet mój dżentelmen mnały :)

14 lata 6 miesiąc temu #21065 przez iwkaa
ja tez od samego poczatku przeczuwalam ze to bedzie dziewczynka :) no i jak lekarz mi to potwierdzil to bylam w sudmym niebie moj maz mowil ze to chlopiec i jak mowilam do brzuszka jak do dziewczynki a on jak do chlopca i jak mu powiedzialam ze lekarz potwierdzil moje przeczucia troszke byl rozczarowany bo wyszlo na moje :P ale i tak sie teraz bardzo cieszy mowi ze to bedzie corunia tatunia :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu #21068 przez sylwcia
mój mąż chyba jak to każdy facet liczył na synka ale jak tak czasami przyjedzie do nas moja chrzesnica to widac że bardzo ją lubi i to z wzajemnością mała lubi grac w samochody kiedys bawili się razem kluczami do samochodu bo mąż dostał w prezencie cała walize kluczy a małą tak to wszystko interesowało a mój M stwierdził że jak jego córka też taka będzie to chce ją na równi z synem

14 lata 6 miesiąc temu #21070 przez Gosia
No spróbował by się nie cieszyć.

U basika będzie też Oliwia (Oliwka) nie zapominajcie o niej, bo się obrazi. Basik trzymam kciuki i wiesz co!!! Szczęściara jesteś bo to już tylko 2 tygodnie :laugh:

Idę się położyć, bo jakoś mnie głowa rozbolała a pozatym od 6:00 już nie mogę spać.

Dzięki z artykuł o siusianiu. Piszą tam o ćwiczeniach mięśni Kegla! Ćwiczę praktycznie od samego początku ciąży (no tylko nieregularnie) i nie pomaga.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka