BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #21146 przez iwkaa
ja bede zamawiac na allegro takie karuzelki na pilota bo te co sie nakreca to graja moja minute albo 2 a te na pilota ok 15 czy 20min a wiem ze w nocy jak dzidzia nie chce spac to wygodnie jest wlaczyc piloten niz wstawac z lozka co 2min no i dziecko tez sie denerwuje jak mu sie podoba melodyjka a tu nagle przestaje grac koleznka mi taka polecila jaj dzidzia ma juz pol roku i wlacza jej na okraglo w nocy i w ciagu dnia i najlepiej jest wlaczac inne melodie w dzien i inne na noc zeby pomoc dziecku odroznic noc od dnia:)
allegro.onet.pl/item1038013513_fisher_pr...ropikalny_k3799.html
paulinka zaraz ci napisze te moje dane z usg

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #21147 przez iwkaa
BPD 83.8mm
HC 310mm
AC 300mm
FL64.8mm
waga 1972g
to sa dane jeszcze z tamtego tygodnia jak bylam w czwartek wtedy bylam w 33.5tyg ciazy teraz juz pewnie wiecej no mysla ze napewno cos urosla przez te kilka dni :laugh: moja gwiazdeczka

ta mate edukacyjna tez mam jest super dostalam w prezencie ja od 2 miesiecy puszczam z dvd muzyke dla bobasa i fajnie sie mala wtedy uspokaja jak bardzo kopie staram sie sluchac codziennie po minimum pol godziny i mam nadzieje ze jak sie urodzi to bedzie pamietala z brzuszka te melodyjki bo mam zamiar je puszczac jak bedzie plakac :)

14 lata 6 miesiąc temu #21151 przez basik_twins
Mi Paulinko ubezpieczenie pokrywa wszystko co leprza - ja dzieci nie ubezpieczam

Bedąc ubezpieczona w danej firmie jak np PZU czy Warta i rodzac dzieci to moje dzieci automatycznie maja u niej pełny pakiet ubezpieczenia za darmo do 18 roku zycia

Takie prawo w Holandii i wszystkie szczepienia sa za free ale nie szczepia tutaj gruzlicy z tego o sie orietowalam ale nie jestem pewna

po 3,4 tyg sie idzie na pierwsza wizyte do tzw konsultaci biuro to przychodnia ktora bada dzieci regularnie do 4 roku zycia do czasu az pojda do szkoly i tam sie wszystkiego dowiem a na mojej dzielnicy akurat w tym konsultacji biuro jest dr polka wiec bedzie dobrze :)

14 lata 6 miesiąc temu #21152 przez paulinkaaa2202
To super :)
jednak nasz kraj PL jest ********* (brak słów)

14 lata 6 miesiąc temu #21153 przez basik_twins
niop jak ja sie o tym dowiedzialam to tez w szoku bylam bo jak sie poszlam ubezpieczac to wybierasz sa 3 poziomy jakby
podstawowy - lekarz ogolny bla bla bla
compo....cos tam i w tym jest fizjoterapia mam chyba 17h za free szpitale wypadki ciazowe rzeczy wlasnie i
3 poziom dentysta
jak sie mnie gosciiu pytal co chce wybrac to mu mowilam ze planujemy dziecko i chcialabym miec wszystko co zwiazane z porodem i polecil mi takie co mam (nazwy sa masakryczne wiec nie bede łamac palcow na klawiatorze) i w tym jest full nic nie doplacam jeszeli chodzi o ginekologie porod ale mam mniej godz fizjoterapi i zza chyba ewentualny przeszczep jakbym potrzebowala musze zaplacic czy jakas taka smieszna rzecz a ja powiekszalam ubezpieczenie w sumie ze wzgledu na ciaze tylko

no a dziecko nie ma takiego jak mama tylko ma wszystko na full wypasie to tak jak kiedys z tym ze jak w danym sklepie urodzisz masz za darmo tzn dziecko w nim albo w autobusie to za darmo przejazdy farjny bajer :laugh:

14 lata 6 miesiąc temu #21159 przez paulinkaaa2202
no super tak właśnie powinno być :D normalnie super hiper fantastycznie :D no ale co kraj to obyczaj... Aż chce się wyjechać do holandi :D:D:D i zajść w ciąże :P

14 lata 6 miesiąc temu #21161 przez Madzia89862
a ja dodam ze moj maly mial karuzele zawieszona od samego powrotu ze szpitala i reagował na melodie dosc szybko spogladal i wpatrywal sie na nia takze uwazam ze nic bardziej mlnego ze nie bedzie go to interesowalo.szybko zaczyna wyciagac raczki by "ZBADAC"co tam mu lata nad glowa:)

14 lata 6 miesiąc temu #21163 przez paulinkaaa2202

Jeśli chodzi o karuzelę mi się ta podoba :)
tutaj jest link można sobie powciskać i posłuchać jak ona gra
www.marko-zabawki.pl/pliki/oferta/tl/island_demo_po.html
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #21169 przez monami
Paulinka - rewelacyjna ta karuzela :) Pewnie cena niezła :P Orientujesz się, ile kosztuje?
No ale jest boska :))) i te ruszające się zwierzaki :) no bajer :)

14 lata 6 miesiąc temu #21172 przez paulinkaaa2202
Wiesz w sklepach nie wiem jaka cena, ale jak patrzyłam na allegro ceny wahają się od 159-189zł to taka średnia cena chyba.... Ja znalazłam tą karuzelę w gazecie rekomenduje ją Naczelna Rada Pielęgniarek i Położnych, Nagroda czytelników dziecko 2008r, pozytywna opinia Centrum Zdrowia Dziecka..

Te zwierzaki fajnie się ruszają melodia fajna, spokojna ja się w niej zakochałam :D

14 lata 6 miesiąc temu #21176 przez Renia2108
Basik a w jakim mieście jestes w Holandi ?

Ja planowałam wyjechac tez wlasnie tam na czas ciązy ale nie znam jezyka a szwagierki nie bede wlokła żeby mi tlumaczyla wszystko za kazdym razem ze mna na wizyte :P
Zreszta zanim sie okazało że jestem w ciazy planowałam z meżem wyjechac do pracy ale no nici :P

14 lata 6 miesiąc temu #21192 przez iwkaa
a to jest łóżeczko dla naszej księżniczki :lol:

14 lata 6 miesiąc temu #21193 przez iwkaa
oj nie dodalo sie :(

14 lata 6 miesiąc temu #21196 przez basik_twins
A widzicie! A nie wy wyrodne nie kupie bo i tak nei widzi :silly: hehe Jak już mówiłam niech wyteza móżdżek co mu tak gra

Reniu ale nie musisz znać języka laska, jak nie jesteś na żadnym wioskowym wydupiu że tak powiem tylko okolice Amsterdam Rotterdam Haaga to masz wszedzie polskie położne, ja mam bliźniaki wiec nie moge chodzic do PL położnej bo w tym kraju właśnie piecze nade mna moze wtedy trzymac jedynie ginekolog szpitalny co jest jedna wielka pomylkom moim zdaniem bo styka PL polozna i badania tylko czeste w szpitalu bo ta ich mdycyna czasami dobija.

No a musiałabyś mzieć meldunek i sie odrazu tak fajnie ubezpieczyc co kosztuje ponad stowke :) miesiecznie plus 'ejhen riziko' w ubezpieczeniu raz do roku 160eu

Biurokracji nigdzie nie ominiesz

A wiecie coi teraz wymyślili w NL? Że jak pracujesz ale nie masz meldunku to nie dostajesz zwrotu podatku poniewaz nie masz zadnych wydatkow tutaj w Holandi i jedynie kozystasz bo oni ci daja zatrudnienie i pieniadze :huh:
Bo kolega zamiast dostac 800eu zwrotu dostal 83eu bo stwierdzili ze o tyle za duzo pracodawca odciagnoł mu z pensji na podatki - spoko co

14 lata 6 miesiąc temu #21199 przez iwkaa
basik jak mam dodac zdjecie??? bo chyba to za trudne dla mnie bo nie moge sobie z tym poradzic :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka