BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #21129 przez monami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #21130 przez paulinkaaa2202
No ja napisałam co oznaczają te skróty poza tym jest fajna stronka gdzie są wytłumaczone skróty
twoja-ciaza.com.pl/ciaza/usg-skroty-bada...adan-lekarskich.html

14 lata 6 miesiąc temu #21132 przez iwkaa
paulinka nasze kruszynki maja bardzo zblizone normy tlko twoj bobasek jest troszke ciezszy:)

14 lata 6 miesiąc temu #21133 przez monami
Dziewczyny..takie pytanko mam. Kupujecie może jakieś zabawki na pierwsze miesiące dla Waszych maluszków?
ja myślałam o karuzeli do łóżeczka...
Dobry to pomysł?

14 lata 6 miesiąc temu #21134 przez basik_twins
Ja tam juz od dawna wiem co jest co i patrze ile rosnie co dwa tyg moim maluchom i bacznie obserwuje różnice miedzy nimi ale to przez zagrożenie ciażowe które całe szczęście jak teraz bedzie perfekt to nie mamy się już raczej o co martwić bo przez dwa tyg raczej tfu tfu tfu nic sie stac za baaardzo nie powinno a dzidzie wyjda do tego czasu no i w razie w mozna je bedzie bezpiecznie wyciagnac w razie potrzeby ale wiemy dobrze wszystkie 3 ze tak nie bedzie

:side:

14 lata 6 miesiąc temu #21135 przez basik_twins
manomi no jasne kobieto ja nie wiem nad czym sie zastanawiasz. Dziecko przeciez tyle poznaje przez pierwsze miesiace za posrednictwem wkładania wszystkiego do buzi a melodyjki na uspokajanie...?
Ja mam juz karuzele, misie pozytywki dla kazdej takie grzechotki-misie pluszowe, taka ksiazeczka z materiału ze w jedna strone jest wszyta piszczałka, w druga grzechotki, a trzecia szelesci do tego szmatki takie nie wiem jak w PL tutaj sa strasznie popularne i kazde dziecko je ma zrobie zdjecie to jutro wkleje

14 lata 6 miesiąc temu #21136 przez paulinkaaa2202
Nie pamiętam kiedy dokładnie dziecko widzi kształty kolory chyba po 3 miesiącu ale nie jestem pewna, ja chyba kupię karuzelę ale jak dziecko będzie miałko 1 miesiąc albo więcej wcześniej moim zdaniem nie ma sensu i tak na to nie będzie reagować

Iwka jak możesz podasz wymiary porównam z ciekawości :)

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #21138 przez monami
no właśnie..taki maluch to jeszcze słabo kolorki widzi i kształty :)

a tak..mam takie dwie książeczki szeleszczące :)fajne są, bo są ciekawe w dotyku i fajne dźwięki wydają przy dotykaniu - sama lubię je dotykać :)mam tez misie i takie tam. Chcę kupić też przytulaczek taki mini kocyczek z główką zwierzątka :) no i karuzela...ale..nie mogę się zdecydować na jakąś konkretną Chyba kupię pluszową z królikiem z kolekcji drewexu.
ale te zakupy to już pewnie po porodzie :)

14 lata 6 miesiąc temu #21139 przez basik_twins
W trakcie 3 miesiaca widzi juz normalnie racja trwa to ok 3miesiecy ale słyszy pozytywke poza tym zaczyna widziec wcesniej jakies kontury koloryu pozniej mniej wiecej a gdy juz bedzie mial wzrok dobry i zobaczy to bedzie ooooo to to mi tak pieknie gralo - kochane dzieciaczki małe takie mysla i trza im dac nad czyms powytezac ten nowo zdobyty miesien ;)

14 lata 6 miesiąc temu #21140 przez monami
hehe :) niech się maluchy uczą od początku :)

14 lata 6 miesiąc temu #21141 przez basik_twins
nie no zaciekawienie takie poznawanie nie widze ale sie cos kreci i to widzi poza tym mamy twarz z odleglosci 20/30cm rozpoznaje wiec cosik tam bedzie widzial na plycie pampersa jest pokazane jak to dokladnie jest mniej wiecej dlatego sie moim zdaniem oplaca kupic wczesniej taka rzecz

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #21142 przez monami
idę do kuchni zrobić koktajl z truskawek :P taką mam zachciankę o!

rozbrajające są te wiszące marchewki :P
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #21143 przez paulinkaaa2202
no każdy zrobi jak uważa ja ostatnio znalazłam taką fajną karuzelę są 3 postacie nie pamiętam jakie one się obracają i leci muzyka klasyczna na stronkę można jakby operować tą karuzelą

I też są fajne maty edukacyjne co graja, mają rzeczy które szeleszczą, jest lustereczko itp

14 lata 6 miesiąc temu #21144 przez paulinkaaa2202
Basik a jak jest u ciebie ze szczepionkami za prawie wszystkie musisz płacić czy to państwo refundują? bo te ceny szczepionek mnie przerażają - tak zmieniając temat

14 lata 6 miesiąc temu #21145 przez monami
niom..te maty są super :)tez mi się podobają :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka