BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #21084 przez Martynka__89
Apropo pytań do ginekologa przed każdą wizytą w głowie układam sobie tyle pytan, a jak już jestem w gabinecie to połowy nie pamiętam i siedze i myśle ale nie potrafie sobie ich przypomniec.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu #21087 przez basik_twins
Njlepiej je sobie zapisac ja wczesniej tego nie robiłam ale na dobra sprawe teraz musze

manomi nie wiem czy tak fajnie no i nie ze za dwa tyg bo za tydz juz maga nawet ale generalnie jak do 4 tyg nie urodze to wywoływanie wiec.... rzeznia jak to blisko

a nie fajnie bo nie mam chaty w ogole wyremontowanej bo od marca jak sie wprowadzilismy tak moj twierdzil ze 4 miechy i hahaha ze wyremontowac to pikus otuz sypialnie nie sa skonczone nie mowiac o przedpokoju i za chiny ludowe salonu przed rozwiazaniem nie zrobi jestem tk wkur...... ze mam ochote go rozszarpac na dobra sprawe teraz gdybym chcialam nie mam nawet gsdzie łóżka złozyc wszystko jest rozwalone wszedzie
Bo on musi pracowac i biznesy krecic po pracy bo pieniadze
juz mu powiedzialam ze i tak hu a nie pieniadze z tego ma a dzieci w murzynskiej chacie beda mieszkac do tego te okna co mieli wymieniac wymienia we wrzesniu wiec to cos co jest czeba doprowadzic do ładu i nie wiem ktoi mi to wyszoruje bo ja jak sie za to wezme to urodze
Boże ale mam dzis zestresowany dzien! :ohmy:

14 lata 6 miesiąc temu #21088 przez basik_twins
A tak ogole to ja tez zawsze chcialam miec chlopca :)
a tu nie dosc ze dziewczynka to jeszcze dziewczynki :blink:

14 lata 6 miesiąc temu #21093 przez monami
basik..to rzeczywiście...ale kurcze jakoś przecież być musi...masz rację..dzieci czekać nie będą..jak im się zachce..to wyjdą i już.
syndrom wicia gniazda Ci podpowiada, że powinno być już wszystko gotowe - każda mama chce przed porodem spokoju i gotowego domu na powitanie małych gości...rozumiem cię.

co do płci dziecka...mi było zupełnie obojętne, czy będzie chłopczyk czy dziewczynka...troszkę na ciążę przyszło mi czekać... najpierw "kariera" :P potem mieliśmy mały problem z zajściem w ciążę...więc było nam naprawdę bez różnicy.
mój M liczył zapewne na chłopca :P założę się, że już miał w głowie pełna wizualizacje swego synka :P
kiedy na USG pani doktor pokazała nam, że NIE MA siusiaka - stwierdził, że on nic nie widzi..że mało czytelne dla niego to wszystko, co mu pani doktor na monitorku pokazuje :P. Co ciekawe...wbrew temu, co sobie tam myślał, od początku ciąży mówił do brzuszka jak do dziewczynki :) hehe.. Faceci :P trudno za nimi nadążyć.

14 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #21095 przez Martynka__89
.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 6 miesiąc temu #21099 przez paulinkaaa2202
Nom a ja dzisiaj byłam u ginekologa na wizycie i kurcze wiecie że nadal nie mam 100% pewności. Moje maleństwo tak wypina dupcie do macicy że warg sromowych nie widać, ale między udami też nic nie wystaje, lekarz powiedział że skłania się ku dziewczynce ale ręki nie da sobie obciąć.... ale większe szanse na dziewczynkę. Kurcze już chciałam wiedzieć tak na bank wszyscy marzymy o dziewczynce znajomi, rodzina wszyscy obstawiają każdy jak na mnie się patrzy mówi że dziewczynka oby. Ale za to jest zdrowa :)

CO mnie przeraziło moja waga +17kg WOW :ohmy:
waga : 2468g (zaznaczał lekarz +/- 360g) Jestem troszeczkę ponad normę
HC obwód główki : 30.36cm
FL długość kości udowej : 7.11cm
AC obwód brzucha : 29.62cm

I następną wizytę mam za 3 tygodnie i będę miała KTG i dwa wymazy z kanału szyjki macicy i tam jeszcze głębiej. Później za 2 tygodnie w tym usg, a jeszcze później co 1 tydzień zawsze z KTG.
Nie wiem skąd ja na to kasę wezmę ;/
Wizyta- 100zł
Usg- 150zł
Wymaz- 50zł
KTG- 30zł

14 lata 6 miesiąc temu #21100 przez paulinkaaa2202
AA i główka jest już na dole :)

Renia czekam jak tam u ciebie minęła wizyta :P

14 lata 6 miesiąc temu #21105 przez monami
Paulinka :) no...to pięknie dziecię rośnie :) Gratulacje :)

14 lata 6 miesiąc temu #21108 przez monami
ja mam wizytę 1 lipca :) uhuhu...już się doczekać nie mogę. I będziemy wtedy tez z doktorkiem uzgadniać szczegóły porodu :P Będzie się działo.

14 lata 6 miesiąc temu #21119 przez iwkaa
dzisisj kupilam juz ostatnie potrzebne rzeczy do szpitala teraz tylko wszystko wlozyc do torby i moge czekac spokojnie :) tylko pranie i prasowanie ciuszkow mi zostalo ale powoli w przerwie w nauce staram sie relaksowac przy desce z zelaskiem w reku :P

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #21123 przez Renia2108
Paulinka ja tez bylam :D Zobaczyłam malutka nareszcie , poprosiłam o zdjecie to dostałam zdjecie buźki i sikorki :D (wiadomo o co chodzi ) Widac tak fajnie nosek i usteczka ;)

A tak ogolnie to mówił ze wszystko wporzadku, zlecil morfologie i mocz, za 3 tygodnie kolejna wizyta :)

To co ty pisałas HC, AC itd to cos tam mowił do położnej ale mi nie wytlumaczyl :(

A i egzaminy dzis mialam zawodowe,
potem do kolezanki szłam dostałam maaaase ciuszków, wlasnie sie piorą jeszcze :) Normalnie malutkie cudenka:d

14 lata 6 miesiąc temu #21124 przez monami
super Renia :) świetne wieści :) jak sobie zerkniesz na foto dzidzi..to tam powinnaś miec te wymiary :) Ac itp :)

14 lata 6 miesiąc temu #21125 przez monami
u mnie tez się piorą ciuszki :))) bądzie prasowanko..jak znalazł :P

14 lata 6 miesiąc temu #21126 przez iwkaa
no widze ze dzisiaj wszystkie robimy pranie dla naszych dzieciaczkow :laugh: to fajnie ze dzidzia twoj tez rozsnie zdrowo ja tez nie wiem o co chodzi z tymi skrotami :(

14 lata 6 miesiąc temu #21128 przez iwkaa
ooo juz wiem o co chodzi z tymi skrotami przynajmniej wiem ile moja dzidzia wazyla tydzien temu a ja juz sie martwilam bo zapomnialam zapytac

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka