BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 6 miesiąc temu #20615 przez monami
ok...idę troszkę odpocząć..bo jakoś spać mi się chce... Dziś Zuzia obudziła mnie kopniakami o 4:30. Nie mogłam zasnąć już potem...troszkę poczytałam książkę, potem obejrzałam jeden odcinek "pamiętników wampirów" i podczas drugiego zaliczyłam senny odlot...telefonem obudził mnie M..jakieś 30 min później :p
Życzę Wam miłego dnia :) i do zobaczenia wkrótce :)
( pewnie wrócę, jeśli nie uda mi się zasnąć)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20619 przez basik_twins
Jesteście porąbane :P Piszecie jak nawiedzone

Paulinka zmierzyłam sie właśnie dlka Ciebie i jestem w szoku!!!@!!@

Mam 122/123 w brzuchu i 117/118 w cyckach!!!!!

Tragedia brzuch mi spadł glutek na wkladce sluz taki żółtawy ja pierdziele....

No ja jestem po staremu 31 tydz i 2 dni a po nowemu dzis 32 tydz - do 34 musze wytrzymac ale ja chce minimum do 35 i tak juz od trzech tyg dzieciakom powtarzam jeszcze miesiac jeszcze m iesiac
i wtedy byl miesiac i dalej mowie ze miesiac

Nie ładnie co..? :huh: Ale to dla ich dobra :(

Ja gotuje zupe bo mi groszek ogurkowa smaka narobiła w innym poście ale gotuje zwykla jarzynowa no i nie na boczku niestety

Byłam u kolezanki co ma 15miesiecznego synka pokazalam mu ze w brzusiu sa dziewczynki puk puk i on zapukał :lol:

A puzniej gdzie jest Maja bo sie smiejemy że Maja to jego dziewczyna bedzie i pokazuje tu jest Maja i głaszcze ja a on mi ciach sweterko-bluzke do gury i akuku mówił :lol: masakrai tak kilka razy do Majeczki akuku robił

i kupilam sobie specjalnego krema na brzuchol bo albo sie zachaczylam paznokciem albo mi taka mini kreseczka wyszla nie wiem a krem jest bardzo dobry i 7 eu
zapobiega rozstempom albo je uelastycznia i wybiela laski po ciazy nie jedna sie tym kremem ponoc podratowała zeby moc struj załorzyc latem i juz fote sle i kremu i kreseczki na brzuchu - bo nie pamietam zebym sie drapla..... :huh: a moze....

cuż tyle cm co ja dostalam to bym sie nie zdziwila no ale ni tak kolo pempka na srodku :(
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20624 przez paulinkaaa2202
Ojej dziękuję że specjalnie dla mnie :) :P ale wiesz co ci powiem ja ostatnio miałam dwie takie podobne krechy jak ty koło pępka i też nie przypominam sobie żebym się podrapała bo na pewno się nie drapałam bodajże po 2 dniach znikło czary mary więc nie wiem o co chodzi :lol:

No wiesz co nie ładnie tak dzieciaczki okłamywać :P żeby potem ciebie tak nie okłamywały nie no żarcik. Czyli super będzie jak miesiąc jeszcze wytrzymasz :)

Tak jak ostatnio patrzyłam na twoje zdjęcia to jak ludzie cię widzą to chyba wyglądasz na 9 miesiąc jakbyś miała zaraz rodzić .... Naprawdę ci współczuję bo to straszny ciężar dźwigasz na pleckach ale dasz radę jeszcze trochę. Jak ja narzekam i mówię że już mi tak ciężko, że kręgosłup mi wysiada, że nie dam rady, po nocach się budzę spać nie mogę bo mi nie wygodnie plecy mnie bolą biodra itp To pomyśle o Tobie że ty jakoś dajesz radę a masz 2 razy więcej to ja mam nie dać rady i troszkę lepiej mi się robi :)

14 lata 6 miesiąc temu #20627 przez basik_twins
Ojoj :) Ciesze się że dodaje Ci sił :silly: hehe

No małe za tydz tzn w czwartek na USG pewnie beda już prawie 2kg miec, ja im powiedziałam że ani mi się ważą wychodzić bez 2100 :lol:

a plus minus zawsze jest wiec tak mysle ze miesiac wytrzymamy

a ja je w sumie nie okłamywałam bo w 27 tyg po tych regularnych skórczach i szyjce 2,5cm to mowie im ze zaraz te tyg zleca a pozniej tylko 4 zostana to praktycznie miesiac no ale wiadomo ze wole zeby były jak najlepeiej doksztalcone tam w srodku zeby mogly ominąc inkubatorek wiec niech tyja jak najpredzej i w 35 mysle z waga 2300, 2400 jak wyjda to krzyczec mam nie bedzie ;)

Boże takie malutkie beda....
Brzuch mi strasznie spadł wstałam poszłam do kibelka u kolezanki przychodze i mowie Iza patrz i podniosłam koszulke a ona O matko ty zeczywiście zaraz rodzisz!
Normalnie na kolana mi spadł w "" ale dziewczynki sa grzeczne i sie sluchaja to teraz tylko kwestia mojego organizmu ile da rade

14 lata 6 miesiąc temu #20628 przez basik_twins
Dostałam właśnie paczke z prezentem z okazji ciazy ze swojej ubezpieczalni :lol:

Już rozpakowuje robie foty i sie chwale

a jeszcze dwie mnie czekaja ze sklepu prenatal i etos

ach ta zagranica :P

14 lata 6 miesiąc temu #20630 przez Madzia89862
no czekamy co tam dostalas:)

14 lata 6 miesiąc temu #20632 przez basik_twins
-gazy do pempuszków
-plasterki
-rekawiczki jednorazowe,
-2 paczki podpasek poporoowych
-wata
-waciki
-termometr
-recznik z kapturkiem
-ksiazka co i jak musi byc w domu dla bezpieczenstwa dzieciaczka z opisami
-ciezarek taki alla piaskowy to chyba alla podusia
-mydło do rak
-spirytusik 70% do pempuszka
-spirytusik70% w zelu do pempuszka
-pokrowiec do termoforu do łuzeczka do dzidzi
- i jakies maty alla nie kumam co to

moze wy bedziecie wiedziec dam focie
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20633 przez monami
może to podkłady higieniczne ? :)

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #20634 przez basik_twins
A o czego nie kumam to taki material wyglada ala podpaskowe... ale rownie dobrze moze dla dzidzi.... :huh:
moze wiecie moze to jakies ichnie....

i jeszcze takie maty male jest ich z 12
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20635 przez monami
no...to teraz sypać pomysłami :)

14 lata 6 miesiąc temu #20636 przez monami
to są podkłady higieniczne , takie jak w szpitalach są - na bank - poznaję:)

14 lata 6 miesiąc temu #20637 przez basik_twins
i dwie takie duze
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #20639 przez paulinkaaa2202
Ale ci fajnie tez chce dostać prezenty :D i to z ubezpieczalni super
To drugie zdjęcie wydaję mi się że to (nie wiem jak to nazwać) takie podkłady dla dzidziusia np. jak gdzieś wyjedziesz chcesz przewinąć dziecko i nie chce zabrudzić stolika czy łóżka kładziesz to albo na przewijak żeby się nie pobrudziło

14 lata 6 miesiąc temu #20640 przez monami
te na ostatnim zdjęciu to podkłady higieniczne właśnie. Jak miałam robiona laparoskopię..to w klinice na prześcieradło takie kładziono, żeby było bardziej komfortowo, jeśli cos tam przeciekło.

14 lata 6 miesiąc temu #20641 przez basik_twins
te male?? z paskami zielonymi? tzn pod dupe na wyro jak sie krwawi na maxa tak?? to te wieksze to tak samo czy to co paulinka mowi?? i tak sie tej kolezanki tu dopytam bo ona obeznana no ale wiecie nie chce mi sie teraz leciec do niej jutro i tak ide ale do jutra nie wyczymiem ;) ajeszcze ze sklepu super specjalistycznego tu w holandi prenatal dostane chyba dwie paczki bo ona ich zakrecila i podala swoj e-mail i adres i teraz na mnie zamawiac jeszcze raz bedzie ale w sumie to nie bedzie przekret bo dzieci dwoje

a w tym drugim sklepie etos sie pytali i mowila ze blizniaki to tez chyba bedzie jakas podwojna.... :)

i soie okaze ze wielu rzeczy nie musialam brac no ale mi przy dwujce to niczego za duzo nie bedzie az mam super humor normalnie :)

bez kitu szczesliwa jestem :) taki baby schower :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka