BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #86677 przez Gosiaczek31
Iwka to Ty szczęściara jesteś :P Moje słońce śpi w dzień 2x 30min max + to co na spacerze. Chociaz ostatnio pogoda nie nastraja do spacerów :( Właśnie pada u nas śnieg.

Wola gratulacje :silly: Kuba umie tylko robić cześć.

Dziś omal zawału nie dostałam.Kuba zakrztusił się po tym jak dałam mu kawałek banana. Na szczęście nic się nie stało poważnego. Ale jestem durna, jakoś niedawno w pytaniu na śniadanie wypowiadały się matki na temat nowej metody żywienia niemowląt i postanowiłam spróbować:
www.tvp.pl/styl-zycia/magazyny-sniadanio...ieniu-dzieci/4158282

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #86687 przez paulinkaaa2202
Moja też robi papa ale wydaję mi się że jeszcze nie do końca świadomie :P
u nas też pada śnieg masakra :(
ale ma się pogoda poprawic od przyszłego tygodnia :)

To gratulację pierwszej perełki :)
U nas jeszcze nic nie ma :P

Dostałam maila że zakwalifikowałam się do kampanii przyślą mi próbki dla dziecka :) chyba jakaś kaszka ale się cieszę :) hihi

13 lata 9 miesiąc temu #86873 przez iwkaa
gosiaczek nie narzekam ze maja ladnie spi moze przez to ze pokoj wietrze caly czas jak jej tam nie ma tzn jak tylko nie spi i na spacerku tez nie spi tylko sie rozglada i zasypia jak przyjdzieemy do domu

13 lata 9 miesiąc temu #86878 przez iwkaa
gosiaczek ogladalam ten filmik o kurcze dobrze ze nic sie nie stalo jakie bzdury jak polrocznemu dziecku mozna dawac np cala marchewke do jedzienie jak ma juz kilka zebow to ok ale dziaslami jak mowila ta okularnica masakra owszem ugryzie ale nie przezuje ma miazge!!! kurde ja ogladam ddtvn tam takich glupot nie mowia wszczegolnosci uwielbiam sluchac P. Zawitkowski lub D Zawadzkiej mam nawet ksiazki! polecam:)

13 lata 9 miesiąc temu #86888 przez asia26
mi se wydaje ze u dziecka w odpowiednich etapach jego rozwoju idzie w przod umiejetnosc gryzienia zucia trzeba ja pozniej trenowac ale nie mozna tego przeskoczyc i zanim dziecko nauczy sie dobrze do gardelka pokarmy przesuwac tak by sie nie dusic nie mozna mu dawac gryzc bo mozna zaszkodzic ale nie wiem to tylko moje przemyslenia

13 lata 9 miesiąc temu #87032 przez alutka1011
Gosiaczku moja tez tak spała 2x30 min a teraz śpi 2x1,5 godz więc może jeszcze sie Kubusiowi przestawi. :) Moja też robi papa i kosi kosi i tak piszczy że za niedługo mi szyby w oknach od tego popękają :laugh:
No nuda tu straszna :dry: Wątek upada :(

13 lata 9 miesiąc temu #87135 przez Gosiaczek31
Ja tez mam cały czas okno otwarte ale to mu nie pomaga w długim spaniu, eh muszę sie przemęczyć. Chociaż nie przespałam całej nocy od porodu.

Też uważam że podawanie niemowlęciu całych warzyw i owoców z pominięciem etapu papek to idiotyzm. Nie wiem co mnie pokusiło z tym bananem. Na razie daje mu chrupki kukurydziane, które je samodzielnie. Bobovita ma herbatniki po 7 miesiącu i zastanawiam się czy mogę mu dać chociaż ma dopiero dwa ząbki.

Alutka Kubuś też piszczał, nawet mówiłam na niego piszczałka :laugh: Ale chyba mu się już znudziło.
No faktycznie coś umiera wątek. A szkoda :(

13 lata 9 miesiąc temu #87182 przez martela89
Gosiaczek moja je już od jakiegoś miesiąca albo dłużej takie ciasteczka(bardzo dobrze się rozpuszczają i ona sama je wcina ):
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #87198 przez Groszek
Misiek świetnie przeżuwa pokarmy :) 6 ząbków robi swoje :) szkoda że wątek upada bo tu zawsze miło było :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 9 miesiąc temu #87211 przez Gosiaczek31
Martela a gdzie takie ciasteczka można kupić bo ja nigdzie takich nie widziałam.

13 lata 9 miesiąc temu #87212 przez martela89
Ja kupiłam w lewiatanie.

13 lata 9 miesiąc temu #87226 przez wola82
Ja wkruszam Lukaszkowi ciasteczka do jabluszka czy innych owocow i zajada chetnie,sam tez je ale musze uwazac zeby za duzo nie odgryzl, choc tez sie latwo rozpuszczaja, je tez chrupki kukurydziane ale ostatnio cos nie chcial :)

Ale jeszcze tu zagladamy na ten watek, to nie jest tak zle, chociaz rzadko :(

13 lata 9 miesiąc temu #87614 przez MoNiaaa
moze to chwilowy zastoj :) juz kiedys tez wygasal watek ale jakos sie nie poddalysmy i przetrwalysmy :) damy rade :):):)

Julka mala wariatka sie zrobila szaleje strasznie na lozku i sie wyglupia trudno za nia nadazyc :) ach co bedzie jak zacznie chodzic rozrabiara mala :* ale widac jak maluchy sie zmienily juz wszytskim sie interesuje dookola jak tylko uslyszy kogos glos to sie odwraca wszystko by chciala brac do raczki i do buzi oczywiscie :) nie moge sie na nia napatrzec :)

http

]

13 lata 9 miesiąc temu #87782 przez Groszek
Och dziewczyny ja tylko na chwilę wpadłam :) Monia super że Julka taka bystra :lol: Michaś raczej spokojny jest :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

13 lata 9 miesiąc temu #88141 przez Gosia
Ja w niedziele dałam małej parówkę cielęcą gotowaną. Pognioitłam tylko widelcem i wcinła że hoho :laugh:
Żółtko z jajuszka też bardzo lubi. Fajnie jak tak dzieci już różne rzeczy mogą jeść. Trochę się bałam z tą parówką, ale wszystko ok. Kupka była bez żadnych boleści, więc raz za tydzień dostanie paróweczkę :laugh:
A muszę Wam powiedzieć, że moja mała córeczka wstaje już na nogi. Glizda!

Paulinko perełki jeszcze nie ma. Napisałam że chyba lada dzień się pojawi, bo dziąsełko już ma tak jakby pęknięte.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka