BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 6 miesiąc temu #152157 przez asia26
Oliwka tez tak robi ale to moze dlatemu ze je wszystko to co my i cieszy sie ze to juz pora posilku :) swoja droga ona naprawde zjada ogromne ilosci jedzonka a taka jest drobniutka :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #152228 przez paulinkaaa2202
dostała się któraś z was do kampanii pieluszek?
Bo ja nie a tak chciałam :(

13 lata 6 miesiąc temu #152280 przez iwkaa
a gzie to mozna sprawdzic??

13 lata 6 miesiąc temu #152289 przez paulinkaaa2202
iwkaa napisał:

a gzie to mozna sprawdzic??

Iwka dostajesz meila jak nie dostałaś to znaczy że się nie zakwalifikowałaś :/

Widziałam na facebooku jak dziewczyny się chwalą paczkami

13 lata 6 miesiąc temu #152304 przez iwkaa
aha na to sie nie dostalam ja tez;(

13 lata 6 miesiąc temu #152317 przez Renia2108
Dzieki dziewczyny! :)Wola nie przejmuj sie zabkami, natali dopiero teraz wychodza dwie dolne jedynki a zmierzla ze szok! W lozeczku spac nie cche tylko w wozku, masakra.

A co do chodzenia to z dnia na dzien zaczela! Z 4 dni temu moze pierwsze dwa kroki postawila a dzis juz smiga jak szalona hehe. Kazde dziecko jest inne :)

13 lata 6 miesiąc temu #152336 przez paulinkaaa2202
A dajcie spokój z tymi ząbkami jakaś masakra dzień jakoś minie a noc :( darcie się bez końca albo co chwilę budzenie się i pojękiwanie...

My na razie mamy 3 ząbki a ta górna jedynka jaka duuuża :D

Mała przed chwilą przytrzasnęła sobie paluszka szufladą bidulka jaki krzyk był :(
tłumaczyłam ale to uparte dziecko teraz przytuliło się do mamusi :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152417 przez Gosia
U nas jest to samo z jedzeniem! Jak ktoś coś niesie na talerzyku to zaraz mlaska i "przybiega" po czterech :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #152575 przez Gosia
Oj jak tu cichutko :(

Iwka Ty chyba do pracy niedawno wracałaś nie? I jak tam po powrocie? Jak Maja to znosi?

13 lata 6 miesiąc temu #152596 przez Renia2108
Paulinka to u mnie odwrotnie znowu, w dzien natala jest nie dozniesienia doslownie. W nocy spi do rana , czasem sie budzi o 7 a dzis w 5.30 zjadla ale poszla spac jeszcze. Dzien u nas najgorszy bo spac nie chce a zmeczona jest strasznie i zasnac nie umie. Musze kupic Viburcol moze jej to pomoze bo zele ani nic nie pomagaja. Chociaz taki plyn jakis mialam w takich ampulkach i troche chyba pomaga.

A paluszki to juz nie raz przytrzasnela i sie nie nauczyla jeszcze :P

13 lata 6 miesiąc temu #152613 przez Gosia
Reniu a ten Viburcol to na co jest? Na uspokojenie czy od bólu czy jak?

13 lata 6 miesiąc temu #152640 przez paulinkaaa2202
Gosia napisał:

Reniu a ten Viburcol to na co jest? Na uspokojenie czy od bólu czy jak?

Gosiu to są czopki homeopatyczne. Działają przeciwbólowo, przeciwzapalnie i uspokajająco.
Ja nadal je mam są super dawałam Judycie jak była mniejsza miała taki okres że płakała bez powodu.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #152768 przez MoNiaaa
paulinko nie odebralam tego ze twierdzisz ze Julka jest gruba :) wiem co mialas na mysli :)

jejku jak Natalka slicznie chodzi no po prostu brawooo!!! Julka dokladnie na 11 mc tzn w poniedzialek postawila swoje pierwsze kroczki ale doslownie moze z 2 uszla i z kazdym dniem robi wiecej i widac ze pewniej idzie choc jeszcze sie chwieje i czeba ja asekurowac ona chcialaby od razu biegac i leci do przodu ale i tak jestem mega dumna z niej :lol: :lol: :lol: moze na roczek juz bedzie smigac natalka widze ze nawet usiadzie i wstanie i idzie dalej pienkie:)

u nas skonczylo sie na 6 zabkow i narazie nic nie widac. a ze spaniem to w dzien wogole nie spi za to na noc ok 18/19 kiz spi tylko ze czaem sie budzi w nocy ale i tak juz jest poprawa bo zaraz zasypia a byl okres co potrafila 2 godziny nie spac :ohmy: dzis za to o 4;30 sie obudzila i do 6 nie spala ale lezala u mnie w lozku az zasnela :)

a co do jedzenia to u nas to samo tylko ktos lyzka ruszy i ona juz jest i mowi "da da" zeby jej dac:) czasem wstyd jak gdzies idziemy :blush:

PS stoo lat na 11 miesiecznice dla Judytki i Vanessy :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #152770 przez asia26
ale Viburcol od roku mozna kupic tylko na recepte :( ja Oliwce nic nie daje bo jakos jestem przeciwna palowaniu w dziecko chemii a ja do pracy musze wrocic od wrzesnia jestem zalamana :(

13 lata 6 miesiąc temu #152798 przez wola82
Lukaszek przed chwila obudzil sie z krzykiem,ale dostal cyca i spi dalej. Nie spal mi dzisiaj prawie caly dzien, na spacerku sie pol godz przespal i o 20 padl.

A my jutro jedziemy do Polski na wesele, ale na szczescie to tylko 5 godz jazdy. Zobaczymy jak Lukaszkowi sie spodoba wesele :)

a przy jedzeniu tez nie odpusci musi jesc z nami, jak mu nie damy to tez sie upomina :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka