BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 6 miesiąc temu #152805 przez asia26
oj ja Wolu tez na listopadowkach juz pisalam ze moja Oliwka juz 4 nice zaserwowala mi ciagly placz :( i nie wiem czemu bo na zabki mi to nie wyglada :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #152823 przez iwkaa
Iwka Ty chyba do pracy niedawno wracałaś nie? I jak tam po powrocie? Jak Maja to znosi?[/quote]
ten tydzien mam urlop od poniedzialku ide ale bedzie ciezko Maja bedzie pod dobra opieka bo bede ja wozic do moich rodzicow gorzej bedzie ze mna bo chyba umre z wycieczenia mialam 1,5roku przerwy w masowaniu i jak od razu dostene 12 pacjentow na dzien to chyba na drugi dzien palcem nie kiwne :(

13 lata 6 miesiąc temu #152826 przez MoNiaaa
uuu iwka ty masazystka jestes?? oj mi to by sie przydal porzadny masaz :)

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #152830 przez iwkaa
tak jestem masazystka oj i tez by sie masazyk przydal;) Monia to zapraszam na podkarpacie;D

13 lata 6 miesiąc temu #152838 przez wola82
Iwkaa dobrze wieziec,ze jestes masazystka :laugh: ja niedlugo sie wybieram na 1,5 miesiaca do moich rodzicow,to moze sie wprosze do Ciebie na masaz hihi :silly: a o masazu juz dlugo marze :)

13 lata 6 miesiąc temu #152858 przez wola82
asia26 napisał:

oj ja Wolu tez na listopadowkach juz pisalam ze moja Oliwka juz 4 nice zaserwowala mi ciagly placz :( i nie wiem czemu bo na zabki mi to nie wyglada :(

No ja tez nie wíem juz czy to przez zabki, czy cos innego, pokrzyczy pare minut i przechodzi, a to juz chwile trwa u nas nie kazda noc, ale jest placz :(

A wczoraj u Lukaszka zauwazylam jakies biale plamki na wargach od wewnatrz i nie wiem co to jest :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #152868 przez SISUNIA88
wola82 napisał:

asia26 napisał:

No ja tez nie wíem juz czy to przez zabki, czy cos innego, pokrzyczy pare minut i przechodzi, a to juz chwile trwa u nas nie kazda noc, ale jest placz :(

A wczoraj u Lukaszka zauwazylam jakies biale plamki na wargach od wewnatrz i nie wiem co to jest :dry:

To pewnie pleśniawki... mój Filipek to miał..kup w aptece aftin... szybko zejdzie...

"Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoło i klęka"

13 lata 6 miesiąc temu #152869 przez paulinkaaa2202
asia26 napisał:

ale Viburcol od roku mozna kupic tylko na recepte :( ja Oliwce nic nie daje bo jakos jestem przeciwna palowaniu w dziecko chemii a ja do pracy musze wrocic od wrzesnia jestem zalamana :(

Normalnie go się kupuję poza tym lepiej dziecku dać czopek niż jakieś kropelki bo to omija żołądek...
ja małej podałam ze 2 razy jak była potrzeba

13 lata 6 miesiąc temu #152871 przez ilona
Prawdopodobnie pleśniawki czy afty. W sumie nie wiem jaka różnica. Ja przecierałam gazikiem z ciepła wodą i później Aftin do kupienia w aptekach bez recepty.

13 lata 6 miesiąc temu #152925 przez paulinkaaa2202
Ja też zamierzam wrócić do pracy we wrześniu o ile znajdę tą pracę i zależy jakie pieniądze z tego będą bo jak większość wypłaty ma pójść na żłobek to nie ma sensu lepiej żebym siedziała w domu

Iwka nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę że małą możesz zostawić u rodziców ile ja bym dała żeby Judyta została z moją mamą

13 lata 6 miesiąc temu #153070 przez MoNiaaa
ja tez od wrzesnie chcialabym znalesc pracy ale nie wiem czy znajde bo teraz jak sie rozgladam to wiekszosc ogloszen jest dla facetow albo fryzjerek... chcialabym z jednej strony pracowac bo wiadomo kasa a po drugie jakis kontakt z ludzmi tez jest poxczebny choc pewnie ciezko by bylo mi Julke tak zostawic :( niestety z moja mama tez bym jej nie mogla zostawic bo jezdzi za granice co 3 mc :( a tesciowa ma chory kregoslup wiec chyba tez odpada:( ale zlobek ma tez swoje plusy bo dziecko ma kontakt z ruwiesnikami :)

http

]

13 lata 6 miesiąc temu #153372 przez paulinkaaa2202
Monia fakt kontakt z rówieśnikami poza tym żłobek, przedszkole dzieci wiele się uczą ale też dużą chorują, a pracodawcy teraz nie chcą zatrudniać matek z dziećmi bo twierdzą że będą chodzić co chwilę na zwolnienia :/
tak źle i tak źle...

A u nas żłobek prywatny 700-900zł masakra :ohmy:
może załapiemy się dopiero na przedszkole miejmy nadzieję

13 lata 6 miesiąc temu #153445 przez iwkaa
no nie powiem ze mam zle z mama bo bez niej nie wiem jak by to bylo tez siedziala bym w domu co prawda to co ja zarobie w tym gabinecie to wydam na szkole i tak maz bedzie musial utrzymac rodzine ale puki co i z jego pensji da sie wyzyc nie ma zle ale nie po to sie uczylam i ucze dalej zeby w dmu siedziec choc to tez mi sie spodobalo;P
a mame fajnie jest miec dostepna nawet teraz jak mam sesje to siedze u niej ale ona bawi Maje a je zakuwam bo z Majka za duza sie nie po ucze pozaty ja ide do prac na 2 miesiace tylko potem ide wykorzysatac zalegly urlop i umowa mi sie konczy i na zime tez zostane bez pracy bo narazie na przedluzenie nie mam co liczyc tazke tez kicha;(

13 lata 5 miesiąc temu #154277 przez Renia2108
Ja jutro bede dzwonic w sprawie praccy, ale to tylko jest do listopada bo praca sezonowa, ale chcialabym sie zalapac :)

13 lata 5 miesiąc temu #154382 przez MoNiaaa
ja sie boje co bedzie u mnie z ta praca bo mam male doswiadczenie do tego male dziecko a ofert jak na lekarstwo ;/

my wczoraj bylysmy na grillu i Julka tak slicznie sie bawila na kocyku i w piasu i nawet do buzi go nie brala :) twarda byla bo normalnie o 18 idzie spac a tu do 21 wyczymala i usnela dopiero jak wracalismy :) coraz ladniej chodzi choc jeszcze czeba za nia isc bo chce szybko i wtedy sie wywraca ale i tak jestem z niej mega dumna :kiss:

ostatnie wogole tak mam ze patrze gdzies tak z boku na nia jak sie juz ladnie bawi z dziecmi jak chodzi itp i sie wzruszam ze tak szybko rosnie i jest taka kochana i juz taka samodzielna :kiss:

w tym tygodniu chyba idziemy przebic uszka 3majcie kciuki :woohoo:

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka