BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 5 miesiąc temu #160842 przez asia26
nam roczek wypadl w sobote wiec odprawilismy idealnie w dzien urodzin :) wolu gratuluje zabka nam tez wczoraj przebil sie zabek 3 ale wyczekiwany jak 1 taka dluga przerwa od poprzedniego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #161020 przez paulinkaaa2202
Nam roczek wypada w niedzielę a robimy w sobotę :)

13 lata 5 miesiąc temu #161055 przez Renia2108
U nas roczek wypadnie w poniedzialek ale zrobimy 20 sierpnia bo maz potem wraca do Holandi. Razem z moimi ur bedziemy robic :D Ciekawe czy goscie o mamie beda tez pamietac hehe.

Ja dalej pracuje, w sobote wlasnie maz wraca wiec tym razem on bedzie z mala w domu :D Wreszcie sie doigral hehe, a tak mi mowil ze ja nic w domu nie robie i ze opieka nad dzieckiem to pikuś, no zobaczymy :D

13 lata 5 miesiąc temu #161128 przez asia26
przyda mu sie :P przynajmniej bedzie bardziej szanowal Twoja prace przy Natalce :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #161382 przez Gosia
Nam roczek wypada we wtorek a robimy w niedzielę 21 sierpnia bo w kościele u nas roczki są tylko w niedziele.

Reniu bardzo się cieszę, że z pracy jesteś zadowolona i wpadnie Ci własny grosz do kieszeni. A chłopy no cóż tak sobie właśnie myślą, że to łatwa sprawa z dzieciami. Oj oj mylą się!!! Napisz potem jak sobie poradził. Buziaki i 3mam kciuki za Was!

Wybijają się nam 3 ząbki naraz uch....

U nas kończy się też przygoda z cycusiem. Przestaję karmić. Mleko w piersiach już nie te Maja nie najada się już. Ostatnio raczej tylko muldała albo bawiła się nim. Przeszliśmy na mleczko modyfikowane. Piersi systematycznie odzwyczajały się od karmienia bo karmiłam coraz mniej więc nie mam problemu z obrzękami, ciężkością i bólami piersi. Ufff... myślałam, że z tym będzie gorzej!!!

13 lata 5 miesiąc temu #161495 przez asia26
Gosiu i Maja tak po prostu pije modyfikowane? Oliwka nie chce za zadne skarby :( tez chyba chcialabym juz przestac karmic :(

13 lata 5 miesiąc temu #161561 przez paulinkaaa2202
Dziewczyny co kupujecie swoich pociechom na roczek?
Ja zastanawiam się nad trzema rzeczami...

Szczeniaczek uczniaczek
allegro.pl/nowy-szczeniaczek-uczniaczek-...014-i1718367506.html

Laptop (choć jest dopiero od 3 lat:/ )
allegro.pl/najtaniej-vtech-laptop-malego...3zl-i1712063888.html

Albo taki rozmowny telefon
allegro.pl/vtech-rozmowny-telefonik-tref...sku-i1713022944.html

Chyba najbardziej jestem skłonna do tego szczeniaczka kiedyś koleżanka przyszła z córką ona właśnie takiego miała i mała była zachwycona

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #161577 przez wola82
Reniu a ty nie mialas z Natalka jechac do Twojego meza?

Ja z moim mezulkiem ostatnio´tez przechodzilismy maly kryzys, ale pieniadze nie mialy z tym nic wspolnego, raczej tesciowka :angry:
A moj maz wie jak to jest z malym bo on czesto sie nim zajmuje :)
Ale ja teraz jestem w Polsce on zostal we Wiedniu i dopiero za ponad 2 tygodnie dolaczy do nas,takze to nam dobrze zrobi :) ale ja juz tesknie :dry:

Nie zastanawialam sie nad prezentem roczkowym, zabawek ma mnostwo i pewnie tez duzo dostanie, takze nie mam pojecia, ale taki piesek uczniaczek to jest fajna sprawa,ale wiem ze sa tez takie pszczolki i misie jeszcze :)

Asiu ja tez ciage karmie i Lukaszek nie chce zadnego innego mleka juz nawet smakowe probowalam i nic :(

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #161680 przez Gosia
Tak pije mi mleczko bez żadnego problemu, ale musiałam kilka różnych wypróbować żeby trafić na te które jej naprawdę smakuje i nie wybrzydza A to wcale na początku nie było takie proste. Wprowadzałam mleczko systematycznie, tzn. karmiłam piersią ale 1 karmienie zastępowałam mlekiem modyfikowanym i później 2 karmienia i w końcu 3. I tak odeszłam od karmienia piersią a Maja polubiła mleczko z butelki. Przeszłam przez NAN, Humanę, Bebilon aż w końcu Bebiko i Maja Bebiko lubi najbardziej i aż mlaska jak robię butelkę :laugh:

Acha a jeśli chodzi o prezent na roczek to ja nie kupuję już żadnych zabawek, bo teraz nas czeka większy wydatek a mianowicie fotelik samochodowy dla małej i jeszcze przymierzamy się do zakupu nosidełka turystycznego. Coś takiego www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-300-baby-173273803/

No i poza tym robimy małej imprezkę w restauracji. To wystarczające prezenty tak myślę. :laugh:

13 lata 5 miesiąc temu #161746 przez asia26
my Oliwii tez nie dalismy prezentu w koncu imprezka mimo iz w domu tez mnostwo kosztowala a prezentow dostala sporo a i od nas dostaje mnostwo prezentow bez okazji wiec ona ma urodziny bardzo czesto ;) kurcze troche trudno dzecko od piersi odstawic ale coz skoro to dla niej najlepsze to niech ma :)

13 lata 5 miesiąc temu #161947 przez Renia2108
Wola mialam jechac ale ja tam nie chcialam jechac. I miedzy innymi dlatego szukalam pracy, no i wlasne pieniadze chcialam bo mam dosc wygadywania ze on na nas ciezko pracuje a ja siedze w domu.a teraz marudzi ze poszlam do pracy, i badz tu madry z takim glupim facetem.

Ja roczek w domu raczej bede robic. Niewiem jakie ceny w restauracji sa i ile pieniadzy bedziemy mieli.

13 lata 5 miesiąc temu #161956 przez paulinkaaa2202
My też zamierzamy robić roczek w domu a raczej na ogrodzie zrobimy grilla, sałatki, ciasta itp. Oby tylko pogoda dopisała :)

Policzyłam wszystkich włącznie z dziećmi i wyszło 20 osób sporo troszkę :P

13 lata 5 miesiąc temu #162158 przez iwkaa
Maja roczek ma 2 sierpnia ale robimy imprezke dopiero 15 sirpnia bo tesciow nie bedzie na 2 a bardzo chca byc wiec beda troche pozniej a na prezent kupimy jej mebelki stolik i 2 krzeselka mamut i cos jeszcze jak bedziemy w krakowie tez mamy zamiar zrobic impreze plenerowa jakis kociolek tort oczywiscie i jakies przystawki wymysle i bedzie a gosci duzo nie bedzie bo ok 12-14 osob od kad zaczelam pracowac nawet nie mam czasu zeby tu zagladac ale wchodze jak tylko mam czas takze dziewczyny nie zaniedbujcie forum jak siedzicie w domu!!!:)

13 lata 5 miesiąc temu #162253 przez alutka1011
My prezentu nie kupiliśmy jeszcze bo narazie kupuje jej zabawki z kasy z roczku i nie wiem czy będziemy bo ona i tak raczej sie nie bawi zabawkami a jak zacznie to zawsze można kupic bez okazji a po drugie już mnie szlag trafia jak są powywlekane zabawki po całym dmu :angry:
Nauczyła się sama otwierać skrzynie :angry:

13 lata 5 miesiąc temu #162591 przez paulinkaaa2202
O cześć Alutka dawno Cię tu nie było :)

Judyta dostała od teściowej jedno krzesełka z mamuta ma dostać jeszcze jedno i stolik choć w to wątpię bo ma długi język a słowa nigdy nie dotrzymuję...

A od moich rodziców Judyta dostaję łóżeczko turystyczne

Boże jaka okropna pogoda u was też tak cały czas pada? ani wyjść ani nic :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka