BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 5 miesiąc temu #163990 przez Renia2108
Iwka no ja wlasnie sie tez nad tym zastanawiam, jak sie go prowadzi?

Monia w przyszlym roku tez mala pewnie pojezdzi a zreszta jak kupie to i tak odzidziczy go szwagierka ktora jest w ciazy teraz :)Chyba ze bedzie miec chlopca to z rozowym ciezko :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #164556 przez MoNiaaa
co tu taka cisza??
moja Julka juz chodzi :):):):) super sobie radzi :) jestemz niej mega dumna :lol:
po za tym u nas pogoda do bani zimno i leje :((

my poszukujemy wozka i prawie sie zdecydowalam na gracko mirage ale nie wiem czy w praktyce okaze sie dobry bo w sklepie strasznie mi sie podobal :)
jeszcze tydzien i Julka skonczy roczek :ohmy:

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #164612 przez paulinkaaa2202
Cały dzień są errory :/

Monia wielkie moje gratulację dla Juleczki bardzo się cieszę że już chodzi :)
ja ma jakiegoś doła dookoła dzieciaczki wszystkie już chodzą i to młodsze od Judytki. Wiem że każde dziecko jest inne, szybciej się rozwija inne wolniej wiadomo...

Widze u mojej postępy, ale wydaję mi się że na roczek nie będzie chodzić a może mi zrobi niespodziankę i jak to mój tata mówi "puści się " marzę o tym żeby na roczek zaczęła chodzić :P

13 lata 5 miesiąc temu #164621 przez asia26
Paulinko bez sensu Twoj dol Judytka nie chodzi bo nie jest na to gotowa jak bedzie zacznie moja Oliwka starsza od Waszych dzieci i tez nie chodzi Wiktor od Ilonki tez nie ale to nie znaczy ze to zle do 18 mies maja czas wiec glowa do gory :) Moniu ja mam ten graco mirage i wg mnie jest super :) gratki dla Julki :*

13 lata 5 miesiąc temu #164633 przez MoNiaaa
asia naprawde go masz?to super coraz bardziej za nim jestem a powiedz mijak z koszem bo ogolnie jest duzy ale na koncu jest taki plydszy czy nie wypadaja ci z nego rzeczy? i jak sie jezdzi bo nie rownej drodze? jedziemy do zakopanego myslisz ze podola??

Paulinko nie martw sie Judytka zacznie chodzic :) wiem co czujesz bo pare tygodni temu tak samo mowilam. niby sie wie ze kazede dziecko jest inne ale kazdy chce zeby juz chodzilo ale moze z dnia na dzien cie zaskoczyc i pojsc :) 3mamy kciuki :)

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #164648 przez asia26
mam nawet na aguagu Oliwka ma zdjecie jak w nim siedzi :) a jesli chodzio nierowne drogi to trezsie w nim bo jak kazda spacerowka ma male kolka i kiepska amortyzacje ale moja kolezanka ma coneco i trzesie nim jeszcze mocniej jak nie wybierasz sie na ekstremalny szlak to da rade wogole jest fajny a z kosza nie wypadaja rzezcy i wrecz idzie go zaladowac ze hoho :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #165028 przez Gosia
Juleczka Gratulacje :laugh: :laugh: :laugh:

Paulinko nie martw się Judytka to zdolna dziewczynka i radzi sobie świetnie z raczkowaniem, więc jeszcze widocznie nie czas na "puszczanie się".
Z drugiej strony rozumię Cię, że byś już chciała żeby zaczęła chodzić, bo ja też już o tym marzę. Maja też jeszcze sama nie potrafi chodzić tylko za rączkę. Zrobi może 2 kroczki sama i ciapie na pupę. Cierpliwości. Każdy mówi, że teraz chcecie żeby zaczęły chodzić a za chwilę będziecie mówić oj jak to było dobrze jak dzieci leżały. Hmmm dla mnie to dziwne ja bym już chciała żeby chodziła i to bardzo.

Ja robię roczek dla 23 osób i mam nadzieję, że w 1000zł. się zamknę. Chyba jednak będziemy robić imprezkę w domku, bo w restauracji 100zł. od osoby :ohmy:

Dziewczyny a kupywałyście już nowy fotelik samochodowy? Bo się zastanawiam jaki wybrać. Możecie coś polecić z własnego doświadczenia? Od 9-18kg

13 lata 5 miesiąc temu #165164 przez MoNiaaa
matko to co ty planujesz robic na tej imprezie? :ohmy: ja robie grilla jak bedzie cieplo a jak nie to w domu i robimy tylko jakas salatke 2 placki napoje jakies przekaski i taki tort na zimno z galaretek i kolezanka ma mi zrobic tiramiisu w tortownicy i bedzie tort tanim kosztem mam zamiar w 300 gora sie zmiescic :side:

a fotelik Julka dostanie na urodziny taki allegro.onet.pl/fotelik-bs-eurobaby-9-25...ena-i1729072230.html mam nadzieje ze bedzie ok sgtrasnzie mi sie spodobal a ze nie mamy tez budzetu rzedem 800 zl i wie3cej to w tej cenie podobno jest ok a do tego fajna kolorystyka :)
my wybralismy zielony z tymi motylkami

a co do chodzenia to ja sie strasznie ciesze wiadomo ze teraz mala wszedzie wchodzi i czasem ciezko nadazyc za nia a nawet zaczyna wspinac sie na lozko ale troche jeszcze i jej minie :)

a ostatnio wyciagnelismy jej 2 szczebelki z lozeczka na chwilke to spryciara sama do niego weszla bez pomocy

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #165305 przez Gosia
Nic szczególnego nie planuję robić! Standardowo tort,ciasto,zimna płyta, ciepła kolacja, napoje. Licząc, np.30zł na osobę wyszłoby mnie to ok.700zł.
Uważam, że za 10zł. na osobę trudno Ci będzie zorganizować przyjęcie, ale może się da hmmm ja nie potrafię niestety :(

13 lata 5 miesiąc temu #165395 przez paulinkaaa2202
A my już zamówiliśmy torcik jestem strasznie zadowolona :) sukieneczka jest, buciki są jeszcze muszę kupić rajstopki i opaseczkę :P

No my zobaczymy po fakcie ile wyjdzie my mieszkamy u moich rodziców i pewnie podzielimy się kosztami.
U nas będzie 19 osób więc na pewno 4-5 sałatek, grill mięso i te sprawy, jakieś 3 ciasta, tort i coś tam jeszcze się wymyśli. Musimy z mamą usiąść pomyśleć i napisać co robimy...

13 lata 5 miesiąc temu #165433 przez Gosiaczek31
Widzę, że plany na roczek już zaawansowane. A my jedziemy do moich rodziców. A ponieważ moja babcia ma w ten sam dzień imieniny to imprezka będzie wspólna. Muszę pomyśleć nad tortem :silly: Ale chyba sama będę robić.

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #165438 przez alutka1011
Rany Paulinka ale Wy tego chcecie mieć ja miała prażone jedną sałatkke rybe w jarzynach tort lody ptasie mleczko o którym nawet sobie zapomniałam :blush: napoje i takie tam a mi połowa pozostawało bo było ciepło i nikt nie chciał jeść :dry:
Też wyciągłam Mai 2 szczebelki wejśc wejdzie ale już wyjść ni hu hu :laugh:

13 lata 5 miesiąc temu #165489 przez iwkaa
Renia2108 napisał:

Iwka no ja wlasnie sie tez nad tym zastanawiam, jak sie go prowadzi?

Monia w przyszlym roku tez mala pewnie pojezdzi a zreszta jak kupie to i tak odzidziczy go szwagierka ktora jest w ciazy teraz :)Chyba ze bedzie miec chlopca to z rozowym ciezko :P

no wiadomo ze prowadzi sie gorzej jak wozek z pompowanymi kolami ale ja sie juz przyzwyczailam ja jestem zadowolona

13 lata 5 miesiąc temu #165496 przez iwkaa
Gosia napisał:

Juleczka Gratulacje :laugh: :laugh: :laugh:

Paulinko nie martw się Judytka to zdolna dziewczynka i radzi sobie świetnie z raczkowaniem, więc jeszcze widocznie nie czas na "puszczanie się".
Z drugiej strony rozumię Cię, że byś już chciała żeby zaczęła chodzić, bo ja też już o tym marzę. Maja też jeszcze sama nie potrafi chodzić tylko za rączkę. Zrobi może 2 kroczki sama i ciapie na pupę. Cierpliwości. Każdy mówi, że teraz chcecie żeby zaczęły chodzić a za chwilę będziecie mówić oj jak to było dobrze jak dzieci leżały. Hmmm dla mnie to dziwne ja bym już chciała żeby chodziła i to bardzo.

Ja robię roczek dla 23 osób i mam nadzieję, że w 1000zł. się zamknę. Chyba jednak będziemy robić imprezkę w domku, bo w restauracji 100zł. od osoby :ohmy:

Dziewczyny a kupywałyście już nowy fotelik samochodowy? Bo się zastanawiam jaki wybrać. Możecie coś polecić z własnego doświadczenia? Od 9-18kg

ja mam taki allegro.onet.pl/ramatti-fotelik-samochod...-kg-i1722702374.html Elegance Mix maja w nim jezdzi juz 3 miesiace jest bardzo fajny niedrogi i ma swietne wyniki w testach!!! co jest chyba najwazniejsze

13 lata 5 miesiąc temu #165602 przez asia26
my mamy taki fotelik i sprawuje sie wspaniale allegro.pl/fotelik-romer-king-plus-high-...-18-i1716041397.html tylko inne kolory bo w niemcach kupiony

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka