BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 5 miesiąc temu #168033 przez paulinkaaa2202
asia26 napisał:

Oliwka jest taka sama ale my 24 h ze soba :)

Gosiu my mamy tak samo jestem cały czas z małą a ona cały czas przy mnie jestem w kuchni potrafi przyjść i przytulać się do moich nóg albo się na nich wspinać do góry

A słuchajcie u was też tak jest Judyta zaczęła być nieznośna czegoś jej zabronię od razu płacz taki wymuszony zaczęła nas bić, gryźć jak jej coś nie pasuję mała terrorystka :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #168440 przez MoNiaaa
jak ja ide do kuchni albo lazienki to Julka tez zaraz tam jest ale chyba nie ze wzgledu na mnie tylko to jedyny czas kiedy moze tam przebywac co bardzo lubi :P i tez wspina mis ie po nogach

Julka wlasnie tez wymusza wszystko placzem a jak sie zdenerwuje to od razu gryzie gdzie popadnie ale ja jej nie pozwalam na takie zachowanie i zaraz krzykne na nia ze nie wolno!!

kupilam dzis spacerowke tak jak pisalam coneco flash jak przetestuje dam znac :)

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #168575 przez alutka1011
U nas to jest masakra wezmę jakies dziecko na ręce to jest jeden wielki pisk.A jak mąż sie no mnie przytula to od razu wchodzi międzi nas i nas rozdziela.Mój D już pare razy dostał od Mai że się przytula do mnie :laugh: Mamincycec :blush:
Moniaa koleżanka ma ten wózek już 7 msc i jest zachwycona i żadne kółko nie odpadło :laugh:

13 lata 5 miesiąc temu #168580 przez MoNiaaa
mam nadzieje ze my tez bedziemy zadowolone :)

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #168587 przez paulinkaaa2202
MoNiaaa napisał:

jak ja ide do kuchni albo lazienki to Julka tez zaraz tam jest ale chyba nie ze wzgledu na mnie tylko to jedyny czas kiedy moze tam przebywac co bardzo lubi :P i tez wspina mis ie po nogach

Julka wlasnie tez wymusza wszystko placzem a jak sie zdenerwuje to od razu gryzie gdzie popadnie ale ja jej nie pozwalam na takie zachowanie i zaraz krzykne na nia ze nie wolno!!

kupilam dzis spacerowke tak jak pisalam coneco flash jak przetestuje dam znac :)

Ja tez mówię nie wolno dostaję po rękach jak będzie większa to delikatnie ją ugryzę może zrozumie :P

13 lata 5 miesiąc temu #168595 przez alutka1011
Paulinko nie sądze żeby to skutkowało ja parę razy jak już nie wytrzymałam to Maja dostała po łapkach ale u nas się sprawdziło"agresja rodzi agresję" i ona jeszcze bardziej dokuczała.
Jedynie co teraz można zrobić to chyba przeczekać ten moment aż dziecko będzie bardziej rozumne i jak np będzie chciało ugryźć czy uderzyć to przytrzymać ręke i głowę a później wytłumaczyc dziecku że to boli.

13 lata 5 miesiąc temu #168597 przez asia26
a Oliwka z kolei raczej jest typem pieszczocha ona tylko czasem jak tak mocno chce sie przytulic to tak przyszczypi ze zaboli ale razcej to caly dzien z buziakami i tulaskami lata do nas :) a jak juz zrobi krzywde to raczej niechcacy :) a wozek wiadomo na kazdy model mozna zawsze zle trafic :)

13 lata 5 miesiąc temu #168671 przez iwkaa
u nas na szcesie agresji nie ma raczej same przytulanki jedynie co to za wlosy czesem mnie ciagnie
a kilka dni temu Maja miala lekie zapaenie jamy ustnej ale po smarowaniu fioletem przeszlo na szczesie teraz znowu ma krosteczki w pachwinie takie czerwone smaruje jej to zelem na uczulenia ale narazie jej nie przechodzi jak bedzie tak dalej to bedziemy musialy isc do lekarza i pewie leki sterydowe dostenie a w sumie to nie wiem z czego jej sie to zrobilo wasze dzieci tez to mialy???

13 lata 5 miesiąc temu #168687 przez bombel779
Cześć dziewczynki ;)
Chciałam się tylko zapytać gdzie się podziewa Martela??? Nie widziałam jej na forum już...ho ho i jeszcze dłużej :unsure: :P

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 5 miesiąc temu #168688 przez asia26
Oliwka ma na zgieciu przedramion wysypke i pod kolankami a;le w przyszlym tyg idziemy do lekarza na szczepienie wiec zapytamy co to moze byc

13 lata 5 miesiąc temu #168697 przez iwkaa
bombel779 napisał:

Cześć dziewczynki ;)
Chciałam się tylko zapytać gdzie się podziewa Martela??? Nie widziałam jej na forum już...ho ho i jeszcze dłużej :unsure: :P

Martela zostala niestety usunieta z forum :(

13 lata 5 miesiąc temu #168701 przez Martynka__89
bombel779 napisał:

Cześć dziewczynki ;)

Została zablokowana.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 5 miesiąc temu #168703 przez bombel779
Acha acha. Już kumam.Dzięki za odp. ;)

Aniołek wrzesień 2013 [*]

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #169081 przez Gosiaczek31
asia26 napisał:

Oliwka ma na zgieciu przedramion wysypke i pod kolankami a;le w przyszlym tyg idziemy do lekarza na szczepienie wiec zapytamy co to moze byc

Kubuś tez tak czasem ma. U nas to skaza białkowa. Ale smarujemy maścią protopic i znika.

A co do agresji u dzieci to Kuba podbił mi oko, pilotem od TV. Nie zrobił tego celowo.Ostatnio ma taką fazę ze rzuca czym popadnie. Poza tym to mała przylepka wszędzie za mną chodzi.

Monia a jaki kolorek wózka kupiłaś? Mi się strasznie podobał zielony.

13 lata 5 miesiąc temu #169102 przez MoNiaaa
mamy wlasnie zielony ten jasy :) kolorek sliczny. jak bedzie ladniejsza pogoda na sesje zdjeciowe na spacerku to sie pochwale :P

Julka miala takie chrostki w pachwinie i to z woda w srodku i miala wlasnie masc ze sterydami ale po 2 dniach juz bylo o niebo lepiej

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka