BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

13 lata 5 miesiąc temu #158064 przez asia26
dziewczyny ale z tym chodzeniem macie zdolne dzieci :) moja Oliwka to dopiero za jedna raczke chodzi i nie puszcza sie a jak juz to naprawde przypadkowo :dry: ale podobno do 18 mies dzieci maja czas zaczac chodzic samodzielnie pozniej trzeba zaczac reagowac wiec jeszcze 5,5 mies czasu mamy :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #158158 przez Renia2108
Iwka ja pracuje przy choinkach sztucznych, nie jest to praca marzen ale nie ma zle :) Gdzies w polowie sierpnia zaczynamy robic choinki :)

Troche rece bola ale kwestia wyrobienia sie. No i tylko do pazdziernika to jest, niewiem dokladnie do kiedy zalezy jak zamowienia beda.

13 lata 5 miesiąc temu #158194 przez MoNiaaa
u nas w tym tyg duzo sie dzialo :) bylysmy na basenie i Julka zachwycona byla
mamy kolczyki :):)
no i w koncu uslyszalam moje upragnione i wyczekiwane MAMA!!!!! ale sie ciesze :):):):):)

Julka za jedna raczke juz bardzo ldnie chodzi i puszca sie coraz bardziej zwlaszca jak sie czyms zajmie to potrafi nawet daleko dojsc :)

Paulinko jak to rwa kulszowa to ci wspolczuje moja tesciowa to miala to strasznie sie meczyla i do teraz ciezko jej sie schylac i dzwigac wiec bierz sie za to puki da sie wyczymac

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #158924 przez Gosiaczek31
Coś tu cicho strasznie. Dawno tu nie zaglądałam a to dlatego, że ostatnio nie najlepiej czułam się psychicznie. Ciągle szukam pracy i nic. Zaczęłam już wątpić czy w ogóle znajdę:(

Widzę, że Wasze dzieciaczki już śmigają samodzielnie :laugh: Mój tylko za dwie rączki ale nie prowadzam go w ten sposób.

Czy już się chwaliłam, że Kubuś dostał się do żłobka publicznego? Startujemy od września. Czasem daje mi tak popalić, że nawet cieszę się, że idzie do żłobka. Nie zrozumcie mnie źle. Sama go wychowuję i nie mam w pobliżu rodziny, więc wszystko na mojej głowie.

13 lata 5 miesiąc temu #158943 przez MoNiaaa
Gosiaczek nikt cie zle nie zrozumie napewno :) ja cie doskonale rozumiem caly tydzien tez sama jestem z Julka a ona tez niezle daje popalic dobrze ze raz w tyg moge ja siostrze podrzucic i odpoczac troche :)

a z praca...ja poszukiwania zaczynam od wrzesnia ale juz sie rozgladam czytam ogloszenia w gazecie i necie i nic;/ totalna klapa szukaja tylko fryzjerek i na budowe ;/;/ juz sie boje
a tobie w koncu sie udalo czy dalej szukasz??i gratulujemy ze dostaliscie sie do zlobka :)

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #159420 przez Gosiaczek31
Dalej szukam. Właściwie to mam działalność ale coś kiepsko mi szło i chcę zmienić pracę.

13 lata 5 miesiąc temu #159442 przez wola82
Tak Gosiu nikt Cie zle nie zrozumie, znam duzo mam, ktore juz od wrzesnia daja swoje pociechy do zlobkow.
My Lukaszka dajemy od marca, a ja musze pracy szukac.

W sobote przyjechalismy do Polski, a wczoraj juz z moim synusiem bylam u lekarza, bo mial goraczke i plakal caly dzien i noc, myslalam ze to zabki bo wkoncu je widac, ale okazalo sie, ze to wirusowe opryszczkowe zapalenie gardla :( masakra :ohmy:

A samodzielnie jeszcze nie chodzi tylko za obydwie raczki i do roczku raczej nie zacznie i pewnie przez to chorubsko znowu mi schudnie :angry:

13 lata 5 miesiąc temu #159463 przez asia26
Wola Oliwka tez co pieknie przybierze to znow traci apetyt i traci na wadze :( a Lukaszek oby szybko wyzdrowial :*

13 lata 5 miesiąc temu #159579 przez Gosiaczek31
Dużo zdrówka dla Łukaszka :)

Dziś na placu zabaw Kubuś złapał mnie za jedną rękę i zrobił parę kroczków. Ale byłam dumna :woohoo:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #159820 przez monami
Hej. Wpadam na chwilkę, żeby looknąc, co tam u was słychać :)

U nas wszystko dobrze. Zuzia, chociaż najmłodsza z sierpniowych dzieci, już prawie chodzi :) ma już 8 ząbków, jest szalona, radosna i pełna energii :)

Pozdrawiamy Was :*
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu #159869 przez MoNiaaa
duzo zrowka dla Lukaszka :kiss: :kiss: :kiss:

monami milo ze wpadlas musisz to czesciej robic :) gratulacje dla Zuzi :)

Julka z kazdym dniem coraz lepiej chodzi caly czas sie puszca i prubuje swoich sil:) a jak sie zachwieje to siada i na czworaka idzie :P ale potrafi juz caly pokoj przejsc :)

u nas na 6 zabkach sie zatrzymaloi nie wiem co dalej :blink:

a Zuzia juz duza i taka drobniutka sie zrobila :kiss:

http

]

13 lata 5 miesiąc temu #159877 przez paulinkaaa2202
Monami ale Zuzia już duża masakra czas strasznie szybko leci :)
Pamiętam jak była taka malutka i pyzata :P

Moja na razie nie chodzi ale jak stoi przy ławie, meblach, kominku to robi kroczki w bok i po coś sięga więc nie jest źle :)

13 lata 5 miesiąc temu #160350 przez wola82
Sliczna Zuzia, pozdrawiamy was z Lukaszkiem.
A mysmy sie doczekali pierwszego zabka :) , przebila sie nareszcie lewa dolna jedynka, ale widac ze i prawa lada dzien wyjdzie i znosi to dzielnie.

A chorubsko tez pomalu odpuszcza juz dzisaj Lukaszek byl calkiem inny jak wczoraj, nawet "gadal" sobie z tatusiem przez skype i robil glupie miny do niego :silly:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #160815 przez Gosia
Hej dziewczyny!
Monami gratulacje dla naszej najmłodszej ale jak sie okazuje najzdolniejszej sierpnióweczki :laugh:
Wola gratulacje pierwszych ząbków Łukaszka.

Śmiesznie to brzmi jak piszecie, że moja mała się już puszcza!!!! hehehe więc muszę Wam powiedzieć, że moja Maja się jeszcze nie puszcza ale wstaje ładnie sama bez podpórek i trzymanki i taki potrafi długo stać, ale kroczku w przód to narazie nie zrobi.

Zaproszenia na roczek mam już kupione i właśnie je wypisuje hehe "jestem w pracy ...." ale ciiii.... :laugh: Nikt nie widzi.
W sobotę jedziemy na zakupy i mam nadzieję, że uda nam się kupić sukieneczkę dla małej no i dla mamy na zbliżające sie wesele mojej sis :laugh:

13 lata 5 miesiąc temu #160826 przez wola82
Tak Gosiu zabawnie to brzmi z tym puszczaniem... :laugh:

Ja zaproszen nie kupuje, telefonicznie zaprosimy czy tam osobiscie, a u nas roczek bedzie obchodzil Lukaszek razem z dziadkiem, bo urodzili sie tego samego dnia i rowniez z tatusiem, tatus ma 6 sierpnia ale przeniesie sie na 11. :)

Robicie roczki w ten sam dzien co wypada czy przenosicie na sobote czy tam niedziele?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka