- Otrzymane podziękowania: 43
co mnie wkurza
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ifka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
do lekarza sie umowilam kiedys z corka a tam gabinet na 2 pietrze. korytarze waskie a schody co chwile na zakretach:/ klaudia usnela w wozku wiec niose ja po schodach z wozkiem zeby sie dostac do pediatry!
ostatnio tez mialam przypadek w pksie kiedy to z dzieckiem na rekach i wozkiem pod druga pacha staram sie dostac do autobusu, a ze kierowca stanal a jakiejs dziurze to mialam do schodka przynajmniej pol dlugosci mojej nogi:/ jakos sie wdrapalam. siedzenia blisko siebie a kierowca do mnie - na koniec pani przejdzie z tym wozkiem bo moze przeszkadzac. (w autobusie 4 osoby) ale cisne sie przez cala dlugos autobusy jakby nie mogl mi tego powiedziec od razu:/
i jeszcze wkurza mnie jak ktos parkuje na chodniku tak ze przejsc sie nie da. ale wtedy juz nie patrze czy kogos zarysuje. nie bede sie zastanawiac czy biec ulica z wozkiem miedzy samochodami czy zadrapac palanta co parkowac nie potrafi!
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
czytam twój post, i od razu przyszło mi na myśl wrolimamy.pl/2011/11/07/kobieta-kobiecie-wilkiem-na-drodze/ , bardzo podobne "ale " w stronę kierowców, choć z pewnym rozdziałem na Panów i Paniejako mama z wózkiem muszę ustępować pierwszeństwa kierowcom np.wyjeżdżającym z jakiegoś wyjazdu-podwórka itp.Jedzie taki
Spoiler - Uwagi!
baran
i nawet jak nie może się włączyć do ruchu,bo oczywiście nikt go nie wpuści ,to nie cofnie,żeby mama jak każdy człowiek mogła iść dalej spokojnie.Tylko muszę czekać czasem z krzyczącą w wózku Lenką,aż "Pan" lub "Pani" (też się zdarza dostanie to czego chciał/ła czyli z piskiem opon wyjedzie na jezdnię.Swoją drogą - żenuła
A mnie troszkę przewrotnie wkurzają ludzie nadgorliwi, którzy widzą, że wychodzę z klatki schodowej z psem i wózkiem, rzucają się do drzwi, otwierając je na oścież, a mój czworonóg daje zachwycony dyla. Niby miłe, bo kulturka, ale JA ZAWSZE RADĘ SOBIE DAJE, nigdy nie zdarzyło mi się utknąć, a ci sami ludzie w tych samych codziennych sytuacjach uprzejmie upierdliwi, mimo mojego stanowczo- uprzejmego " Bardzo dziękuję, poradzę sobie"
- ifka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ifka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i....co za idiota tłucze butelki na chodniku co kilkadziesiąt metrów.Przecież, to nie sposób nie złapać gumy w wózku wrrr....
a także wkurza mnie podejście niektórych "allegrowiczów",napisałam do jednej Pani wiadomość z prośbą o podanie wymiarów kurteczki i co? i......nic jak grochem o ścianę ,nawet pocałuj się w....nos
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
Wkuźwia mnie też, jak widzę że ludzie zamiast po chodniku dotrzeć na przystanek, łażą na skróty po trawniku, choć różnica między jedną a drugą"trasą" wynosi JEDYNE 2 METRY. A jak zwracam im uwagę, to udają że to nie do nich moja gadka
a już najbardziej nienawidzę, kiedy w dyskusji, ludzie używają debilnych argumentów albo nie mają własnego zdania, i powtarzają poglądy za innymi.... sama nie wiem co gorsze...
- ifka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
trochę o problemach o których pisałaś ifka wrolimamy.pl/2011/10/03/z-gorki-i-pod-gorke/
i okazuje sie,że problemy te sa bliższe niz nam się wydaje,ale to akurat nie za bardzo dobrze swiadczy o naszym kraju
Teraz to trochę sie głupio czuje , bo nie chciałabym,żeby wyszło,że hmmm...jak to nazwać "ściągnęłam" jakiś temat od Was dziewczyny.Najpierw Marysia teraz Ty sylka...ehhh....ja na prawdę nie czytałam akurat tych tekstów "w roli mamy" biję się w pierś
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
Blogu nie czytają wszyscy bo ja np. nie
wiec zawsze chętnie poczytam co piszesz
A mnie denerwuje to np. ze latem na plac zabaw z małym dopchać się nie mogę a jak pogoda jest taka jak teraz to jestem albo sama albo góra 2 dzieci bawi się.Normalnie czy matki zamykają dzieci w domach jak się robi zimniej ??
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Albo jak byłam u ginekologa... w poczekalni siedziały przyszłe mamusie ze swoimi męzami/narzeczonymi na krzesłach, wiele razy musiałam stać, bo żaden z facetów nie raczył ruszyc szanownego dupska, aby mi ustąpić (dodam tylko, że mój brzuch był widoczny!) kręgosłup bolał i często gęsto musiałam podpierać sciany. Ech... szkoda słów.
- ifka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ifka to jest forum a nie blog wiec nie masz się czym przejmować.
A mnie denerwuje to np. ze latem na plac zabaw z małym dopchać się nie mogę a jak pogoda jest taka jak teraz to jestem albo sama albo góra 2 dzieci bawi się.Normalnie czy matki zamykają dzieci w domach jak się robi zimniej ??
sylwus, dzieki troche mi lepiej, bo mam lekkiego moralniaka
a jesli o place zabaw chodzi, to co prawda moja Lenka jeszcze nie siedziała w piaskownicy, ale wkurza mnie jak widzę psy i koty, które robia wiadomo co .... do piasku.To przeciez wziąć właściciela i nie wiem wsadzić mu w to twarz
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
No mnie też to drażni jak idzie taki/taka z psem do piachu, aby piesek się załatwił Sama mam psy,ale nigdy przenigdy nie wyprowadziłam psów na plac zabaw w tym do piaskownicy! To niedopuszczalne!sylwus136 napisał:
ifka to jest forum a nie blog wiec nie masz się czym przejmować.
sylwus, dzieki troche mi lepiej, bo mam lekkiego moralniaka
a jesli o place zabaw chodzi, to co prawda moja Lenka jeszcze nie siedziała w piaskownicy, ale wkurza mnie jak widzę psy i koty, które robia wiadomo co .... do piasku.To przeciez wziąć właściciela i nie wiem wsadzić mu w to twarz