- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie (i nie tylko) ćwiczą ! :)
Mamusie (i nie tylko) ćwiczą ! :)
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Edit: Widzę, że wątek hula
Ja wróciłam z biegania i było ok dawałam radę Pod koniec co prawda wymiękałam ale nie było źle Najgorsze to bieganie promenadą pośród lasu w tej ciemnicy i pełno żab po deszczu na chodnikach
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
wcale,że Nas nie zanudzasz tylko wiesz ja jakos teraz nie mam weny do ćwiczeń więc nie mój temat ale grzej miejscówkę dla mnie...kto wie może za jakiś rok będę już rozmawiać ze specjalistą w tej dziedzinie
trzymam kciuki
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To ja dołączam jesli mozna?
ja jestem mama czerwcowa.w ciazy przytylam 18 kg i tez sie zmagam ze zrzuceniem,ale nie jest to łatwe...ja od 5 miesiecy cwicze,na poczatku Ewka(lubie jej treningi)...w pierwszych tygodniach waga spadla kilka kg ale mysle ze tez karmienie piersia pomoglo,pozniej juz gorzej bylo,choc cwiczylam 5 razy w tygodniu,waga nie grgnela ,ale to pewnie przez to ze nie potrafilam zrezygnowac ze slodyczy ,pozniej dołaczylam do treningow Mel B i jeszcze znalazlam fajne treningi na wyrobienie miesni"chce miec takie cialo"super treningi,teraz wrocilam do pracy to tak rzadziej cwicze bo nie ma czasu,ale tez chce zaczac biegac,choc wiem ze na poczatku bedzie ciezko
Pozdrawiam i zycze powodzenia w treningach
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Też od ponad tygodnia ćwiczę. Całej historii nie będę opisywać. Wyjdzie w praniu. Grunt, że się działa.
Do lata coraz bliżej więc trzeba się za siebie zabrać.
ja też ćwiczę to co Wy. Do tego Fitness Blender - polecam super. Tak sobie szperam to tu, to tam i wyszukuje coś, bo szybko mnie ćwiczenia nudza.
Dodam, że niestety nie mogę ćwiczyć na maxa jakbym chciała, bo mam lekkie rozjeście się mięśni prostych brzucha po 2 ciąży, ale mam nadzieję, że powoli wszystko wróci do normy i znów moje oczy zobaczą kaloryfer
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Violcia no niestety bez diety efekty nie będą takie spektakularne Ja nie mam jakieś ścisłej diety tylko ograniczam niektóre składniki przede wszystkim wszystko co mączne chodź nie powiem czasem coś zjem bo ciężko mi robić 3 obiady. Dużo jogurtu naturalnego, wafelków ryżowych, warzywa, kasze, chude mięso no i staram się jeść 4-5 posiłków dziennie. W weekend jak gdzieś idziemy czasem zrobie sobie odpust i coś smakowitego dziabnę
Dave Zobaczę ten Fitness Blender
Vika Mam nadzieję, że wytrwam Czuję się zobowiązana
Daarika Tylko żeby to był TEN poniedziałek
A i byłam w poniedziałek na zumbie bo jest darmowa 5 minut od mojego domu Będę chodzić Nie jest jakaś super intensywna ale fajnie wyjść i poruszać się troszkę bardziej na luzie
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Ucieklo 1,5 kilo. Tak mnie to ucieszylo ze cwicze codziennie począwszy od soboty i tak jak wy raz Ewka raz Mel B. Choć cos misie wydaję że predzej zrzucę z Mel B niż z Ewka- nie wiem czemu.
obawiam sie ze tylko tymi ćwiczeniami za mocno wyrobie sobie miesnie ud a mi chodzi o zmniejszenie ich obwodu.
Poki co biore potężny lyk wody i uciekam spać.
czy nie wyspanie moze mieć wplyw na to ze waga pomalu leci?
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tysiiak od tego od tego bo juz lato coraz blizej a ja patrzec nie moge na siebie ;P
Od poniedzialku melduje sie zwarta i gotowa. Ja najgorsze problemy mam z piciem wody, poprostu zapominam o tym i w ciagu dnia mi wychodzi jakies 500ml...;/ a wiem ze to zle i musze chyba sobie alarm nastawiac co jakies czas zeby pic az wejde w nawyk
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- tysiiiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dave Czytałam kiedyś o tym rozstępie mięśni i podobno wiele kobiet to ma tylko o tym nie wie. Jak to wyczaiłaś? Czytałam tam, że nie powinno się robić brzuszków prostych tylko skośne
Daarika ja akurat do picia wody jestem nauczona od małego. Nie lubię pić na co dzień słodkich napojów ale z wypiciem dużej ilości w ciągu dnia też mam problem jeżeli nie ćwiczę. Liczy się też woda wykorzystana do herbaty czy kawy
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
pamiętasz jak na staraczkach katowałam się skalpelem i mel b
boziu jak mi tego brakuje
ja póki co mogę tylko spacery i basen -tak mi Dr Cud kazał, ale jak tylko bedę mogła wrócić do Ewki to z szaloną przyjemnością to zrobię
Będę Was tu wspierać duchowo a jak zaczne ćwiczyć to sie włączę na całego
3mam kciuki za wytrwałość w treningach
daj znać kochana jak bieganie czy lubisz je już czy wciąż nienawidzisz
- tysiiiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do basenu to pamiętaj o kupieniu w aptece tamponów z kwasem mlekowym bodajże żeby się żadna infekcja nie przypałętała
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Takie efekty tak cieszą, że ćwiczę tera prawie codziennie jak uspię Kube w ciązy przytyłam ok 15 kg. PO porodzie wyglądałam super, lepiej niż przed ciążą, ale niestety po zakończeniu karmienia piersią przybrałam 8 kg!!
Teraz się nie poddam. To tylko miesiąc, a efekty naprawdę super! wskoczyłam w spodnie sprzed ciąży obcisłe, 38! i w pracy czuję się teraz świetnie, wszyscy mówią, że nie widać, żebym miała figurę mamuski
cycki oczywiście po karmieniu piersią zerowe jedyny minus, ale co tam! mam cudnego dzieciaczka więc cycki nie ważne
dziewczyny mam nadzieję, że was zmotywuję! jak poćwiczycie, naprawdę super się poczujecie, a 5 kg w miesiąc to super! jak zrobi się ciepło, wskakuję na rower i zacznę biegać.
aaaaha na początku żeby się zmotywować kupiłam sobie wymarzone bikinii i powiesiłam na szafie rozmiar mniejsze niż noszę. To, że w nie wejdę to pewniak! grunt żeby ladnie w nim wyglądac i nie martwić się czy mi fałdka zwisa czy nie
ubyło mi 5 cm w talii i 6 w brzuchu (fałdka). Po 2 tyg. zrobił się lekki cellulit na brzuchu, ale już zanika. A co do skalpela wyzwanie - jest super na cellulit i pośladki! wręcz rewelacja! mój M nie może wzroku ode mnie oderwać jak się rozbieram wieczorem
nic tylko, ćwiczyć i ćwiczyć.
co do diety to tak i owszem bo jak to mówi Ewka: 70% efektów to dieta, a tylko 30% to ćwiczenia!
Jem 5 razy dziennie, co 3 godziny. Zaczynam śniadaniem o 7 (standardowo owsianka - 3 łyżki płatków owsianych, 1 szkl mleka 1,5%, łyżka suszonej żurawiny i pół banana). Potem o 10 w pracy najczęściej dwie małe kromki pieczywa pełnoziarnistego z chudym twarogiem i rzodkiewką, albo kiełkami, albo pomidorkiem, potem o 13 w pracy np. kefir zmiksowany z mrożonymi truskawkami (biorę w słoiku do pracy) lub jogurt (150ml) z kiwi lub mandarynką. Potem o 16 obiad: moje dwa ulubione dania to:
1. pierś z kurczaka z ryżem brązowym i surówką z czerwonej kapusty (robię marnatę: troche oliwy z oliwek, curry, papryka ostra, sól, czosnek- nacieram tym kurkę, wsadzam w rękaw do pieczenia, ryż najlepszy z firmy Kupiec (nie jest twardy), i do tego czerwona kapusta posolona i polana połówka jogurtu naturalnego.
2. Makaron razowy smażony na oliwie z oliwek ze szpinakiem i czosnkiem| mniam
Po treningu (nie później niż 30 min!) jem jogurt (150ml) z cynamonem i łyżeczką miodu mniaaam
Po 2 tyg na tej diecie i przy ćwiczeniu co drugi dzień miałam już -4 kg.
No to się rozpisałam, ale dostałam fiołka na punkcie odżywiania i ćwiczenia Ewka na swojej stronie zamieszcza fajne przepisy, tylko wymagają większej ilości czasu, a ja pracując mamgo niewiele
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2