BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2012

10 lata 10 miesiąc temu #839337 przez gusiag
ja też jestem leń, bo mogłabym ćwiczyć w domu tak jak Martyna i Emma ale nie lubię a powinnam ćwiczyć, bo brzuch taki jak mam teraz miałam w 6-7 miesiącu ciąży. Utyłam, nie wiem czemu, bo nie jem dużo, nadal śniadanie, obiad i czasem coś na kolację, ale ja mało pije, ja wypijam pół herbaty i czasem coś soku i to wszystko praktycznie na cały dzień. chciałabym, żeby mnie ktoś zmusił do tego, żeby pić min litr wody wtedy nie miałabym takiego cellulitu. Zapuściłam się strasznie i nie raz już o to płakałam bo mąż narzeka na to jak wyglądam, ale ma rację nie byłam nigdy tak duża i sflaczała jak teraz. Muszę znów chodzić na basen, może od przyszłego piątku zacznę. Wygońcie mnie.
co do walentynek to mąż leży w łóżku i nie wychodzi więc nie dostałam kwiatków jak zawsze ale za to jak sprzątałam łazienkę to widziałam, że siedzi i szkicuje coś, co mnie wkurzyło nawet bo taki obłożnie chory a wstał i rysuje... a okazało się, że rysował dla mnie róże :) narysował piękną różę i napisał coś dla mnie - format a4 więc będzie pamiątka.
Emma mam nadzieję, że będzie Ci pasował ten kolor i że będziesz zadowolona :)
10zł to jednak zawsze coś, nawet dla dziecka :)
Martyna serduszko z puree też miły pomysł :) możesz taki obiad jeszcze ozdobić czymś jak masz czym :) na pewno będzie mu miło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #839370 przez martyna123
Gosia- z zdjęć na fb moim zdaniem masz super figurę. Martwi mnie to że mało pijesz a masz problemy z nerkami tak jak ja kiedyś. Kup sobie wode z Aldi jest dobra niegazowana i pij pomału ale dziennie butelkę całą, nauczysz się ja kiedys nie lubiłam wody a szczególnie niegazowaną a w ciązy się nauczyłam pić i mi tak zostało wolę wodę niż soki zobaczysz nauczysz się a co do ćwiczen to z mel-b te 10 min np na brzuch daje takiego kopa na brzuch że po pierwszym ćw zobaczysz różnice spróbuj a się przekonasz.

A tak wogóle to kocham jak jest ruch na forum przynajmniej mi się tak nie nudzi dzięki dziewczyny że znajdujecie fajne tematy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839375 przez gusiag
Martyna kochana jesteś ale co można zobaczyć pod zimową kurtką ;)
no piję mało, nie lubię :( muszę się nauczyć. A pokaż mi linka do tych ćwiczeń jak możesz//// już znalazłam, zastanawia mnie tylko czemu takie ćwiczenia prawie zawsze wykonywane są w pełnym słońcu...

10 lata 10 miesiąc temu #839389 przez aisod
Cześć!

Wpadam się tylko przywitać :) Niestety nie wiem co się tu dzieje, bo nie mam jak nadrobić :/ Na razie źle mi się jeszcze siedzi :P Jak tylko się mi polepszy to wrzucę jakieś foty i zdam relację z porodu :)

U nas wszystko w porządku! Michał już się powoli oswoił z nową osobą. Pomaga przy Kindze na ile potrafi (przynosi pieluchy itp.), głaszcze ją jak ta płacze, albo wkłada jej smoczka do buzi :). Uwielbia też na niej pokazywać gdzie ma oko,ucho itd.,a ja w tym czasie dostaję zawału, bo już widzę jak jej za mocno wbija palucha w oko :P hehe
Kinga w porównaniu z Miśkiem jest mało absorbującym noworodkiem. Je co 1-3 godzin i dużo śpi :). Jeszcze mam W na urlopie i mi pomaga więc nawet nie odczuwam, że mam dwoje dzieci ;) Niestety tatuś wraca do pracy na początku marca,więc do tej pory musimy się zoorganizować.
No to tak z grubsza napisałam co u mnie.

Życzę Wam miłych Walentynek! Dużo miłości w tym dniu i w każdym następnym :) Pozdrawiam!

10 lata 10 miesiąc temu #839394 przez gusiag
kochana wreszcie się odezwałaś, my tu czekamy na Ciebie codziennie! musisz koniecznie w wolnej chwili wrzucić zdjęcia! teraz to się nie wymigasz, sama piszesz, że Kinia dużo śpi ;)
poważnie mówiąc bardzo chcemy ją poznać!! jak już będziesz mogła usiąść to musisz nam napisać całą opowieść
Misiek jaki kochany i pomocny, super! Dobrze, że mąż jeszcze na urlopie, na pewno dojdziesz już do siebie i będzie ciut łatwiej.
Tobie też miłości i radości nie tylko dziś!! buziaki

10 lata 10 miesiąc temu #839430 przez gaabrysia
Aisod fajnie, ze wpadlas;) dobrze, ze Michal się spisuje w roli starszego brata.

Martyna wiadomo, ze lepiej mieć mięśnie, jak tłuszcz;)

Gusiag, ale masz pomysłowego męża, aż miło;)
Eee dobrze wygladasz kobieto!

Ja za to mojego brzucha nigdy nie doprowadze do stanu sprzed ciąży, bo mam lekki nadmiar skóry wokół pepka;( no, ale cóż.. Grunt, zebym nie była tlusciutka..
Kiedyś może będę miala tyle kasy, żeby coś z nim zrobić;) ale wcześniej trzasne rodzeństwo młodemu.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839442 przez ewelinda83
Wow jestem w domu i juz was nadrobilam :)

aisod fajnie ze sie odezwalas, czekamy na relacje porodowe i zdjecia Kini :)
Michal juz duzy chlopkac, wiec bedzie pomocny ;)

emma zanim doszlam do twonego wyboru, tez bylam za zielonym :)
podaj przepis na te babeczki :silly:

Martyna moze kilogramy ci nie leca bo cwiczysz, zacznij sie mierzyc i wtedy zobacz czy jest roznica.
ty to masz samozaparcie ja juz setny raz odpuscilam :angry: za to trzymam sie postanowienia i tak jak Gabi zrobilam sobie MZ czyli mniej zre :lol: a to w moim wykonaniu jest trudne bo ja kocham jesc, ale póki co daje rade :silly:

Gosia fajnie, ze wyjda wam dwie imprezki i ze wszystkie dzieci beda, moze sie sytuacja zalagodzi :) i powoli wszystko wroci na swoj dawny tor :blink:
jezeli chodzi o picie to mamy ten sam problem, chociaz ja wypijam wiecej od ciebie bo ok 2 herbaty dziennie :silly: Nie wiem nie lubie pic czy co :S jak bylam w ciazy to mialam nakaz picia wiec kupowalam sobie butelke i pilnowalam zeby ja wypic, a teraz znowu to samo ... :dry:

wiki dzieki za stronke :) pisz tu co cie tak zdolowalo, sledzisz nas od poczatkuu wiec wiesz ze mozna tu sie wygadac, dostac rade a czasami upomnienie :silly:

Asia co z ta niania :unsure: chora babka :angry: Kinga tez co prawda malo wychodzi na swieze powietrze ale to tylko z racji tego ze u nas ulewa ulewe pogania :angry:
dzisiaj musialam sie wrocic do domu po spodnie, buty i majtki do przebrania :ohmy: dobrze ze do pracy mam 200, ale nie przypuszczalam ze przemoczy mniae do majtek :huh: :) a jeszcze jak sie przebieralam to mi kolega - ten co sprzata, wlazl do kibelka :lol: mam nadzieje ze mnie nie rozlozy :huh:

10 lata 10 miesiąc temu #839457 przez emma
Ewa, to ciesze sie, ze bylas tego zdania co ja, no i trzymam kciuki, zeby cie jednak nie rozlozylo, mi to chyba to przeziebienie nigdy nie minie :silly:.

Aisod, oby szybko sie wszystko zagoilo i powodzenia w ukladaniu idealnego planu dnia! :kiss: odzywaj sie! :)

Gosia, a ty to chyba chcesz oberwac w ucho... :angry: od ciebie na forum chudsza jest chyba tylko Marigra, ktora ma anoreksje :blink: ;) nie przeginaj paly, bo sie pogniewamy! :angry: a cellulit ma kazdy, chyba ze naduzywa photoshopa :P :P :P i wez starego palnij ode mnie pod zebro, jak to: narzeka?? :angry: a jakby ci znowu chcial wpisac w intercyze, ze nie mozesz przytyc, to powiedz, ze mu do Beckhama troche brakuje :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #839465 przez gaabrysia
Hahahaha Emma rozwalilas mnie;)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839466 przez gusiag
Emma mam 160cm wzrostu i ważę prawie 55 kg a w 8 miesiącu ważyłam 59 kg. Nigdy tyle nie ważyłam!
ale zlikwiduje to bo idzie wiosna, lato więc ciągle w kurtce zimowej nie będę chodziła...
Ewa no no no nie dość, że majty mokre to jeszcze obcy facet w kibelku ;) niezła historia :)

fitness.wp.pl/multimedia/galerie/art1239.html

10 lata 10 miesiąc temu #839469 przez emma
Gabi, no a czyz to nie szczera prawda?? :lol: :silly:

Gusiag, srutututu! :P nie pitol, ze jak nam prawie w listopadzie fotki w bikini wrzucalas to bylas gruba i sflaczala... nie chromol, bo nie lubie tego i zaraz zwyczajem z watku testow owulacyjnych posadzimy cie na karnego jeża! :P

10 lata 10 miesiąc temu #839472 przez gaabrysia
Nie no swietnie to podsumowałas;)) swoją droga jestes też świetna pocieszycielka;)

Gusiag też całkiem niedawno miałam taka sytuację, ze ważylam tylko 4 kg mniej jak w dzień porodu..

10 lata 10 miesiąc temu #839476 przez emma
Gabi, bo moim zdaniem ty tez nie masz na co narzekac! :angry: w ogole dziewczyny mowi sie, ze ladnemu we wszystkim ladnie (z dodatkowym cialkiem tez :)). rok temu, Gabi, bylas troche wieksza, ale ze jestes ladna, to wygladalas ladnie, na pewno nie chudo, ale i nie grubo. teraz wygladasz juz bardzo szczuplo, wiec jak dla mnie, to powinnas uwazac, bo buzia ci sie skurczyla, a szkoda by bylo, zeby znikła, bo jest ładna :P.

Gosia, co ma waga do rzeczy, liczy sie wyglad! ja mam niewiele wiecej od ciebie, bo 164 cm, a w dzien porodu wazylam 67 kg (a nie 59!). wygladasz ladnie i szczuplo, a na tych zdjeciach z plazy to nawet bardzo szczuplo, wiec nie narzekaj, bo nie masz na co, tylko zrob staremu taka kanapke z czosnkiem, zeby mu lezki pociekly! :silly:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #839482 przez ewelinda83
Ja pierdziu emma ty i te twoje teksty :lol: rozwalilas mnie :side:

Gosia ty to chyba naprawde powinnas w leb dostac :angry: to ja mam 158 i ważę 54kg czyli tak samo jak ty i jakos gruba sie nie czuje , ale tak czy inaczej troche nad cialkiem trzeba popracowac :P
cialo po ciazy sie zmienia :)

Gabi nie przecholuj z trzymaniem formy bo nam znikniesz :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #839483 przez emma
dziewczyny, nie obrazajcie sie na mnie, jak ktoras urazilam, to przepraszam, wiecie, ze ja zawsze tak z troski pisze, chce zebyscie sie czuly dobrze, czego i sobie zycze :silly:

zawijam do portu, nie wiem, kiedy sie dluzej odezwe, bo od dzisiaj nie mam juz niani, ale postaram sie byc na biezaco - bylo fajnie byc z wami na L4 :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka