BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 dni temu #815022 przez ann-sunshine
Bry

Juz na nogach. Mam dzis wielkie plany: pranie, zakupy, obiad i pare innych. Zobaczymy na ile sil mi starczy.

Milego dnia.

No wlasnie Porto ja tez cie przywoluje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 dni temu #815023 przez gwiazdka2014
Cześć dziewczyny

ledwo siedzę tak mi się spac chce :P Jak dobrze, że teraz będzie - jak to ja dziś powiedziałam "sześciu króli" - wytłumaczenie, mówiłam to o 6:30 więc spałam :P he he

Temperatura zmierzona 36,5 - w sobotę skocze kupić do Rossmanna termometr elektroniczny - jeden już mam w domu ale pokazuje mi ze mam poniżej 36 stopni :P

11 lata 6 dni temu #815028 przez jusia
Hej dziewczyny :) pochwale sie ze mam dzis urodzinki :) M sprezentował mi voucher na zabiegi pielegnacyjne :)))))) takak neispodzianke mi zrobil :) czy sie ostatnio na niego nei skarzylam ze nei umie kupowac prezentow... :blink:

Wczoiraj przespalam pol dnia i wieczorem wstalam na 3 godz i znow padłam :)

a oto moj tescik :)))))
Załączniki:

11 lata 6 dni temu #815035 przez majka1987gnoWlkp
Jusia no to pogratulowac. Ciaza az sie milo patrzy;-)
Teraz rozsadny termin i do gina. 3 mam kciukasy by bylo dobrze.

Ja wlasnie z moim dzieckiem ogladam troskliwe misie a tez bym sobie pospala zwlaszcza ze o polnocy dopiero po pracy laduje w domu.:-/ ehhh te dojazdy mnie dobijaja:-(
A dalej dzis kolejny dzien bez @ bo wczorajsza plamka nic nie wywrozyla. No nic trzeba spiac poslady i wziac sie do pracy. Mamuski obecne i przyszle zycze milego dnia:-)

[/url [/url]

11 lata 6 dni temu #815036 przez aggi
Witam się z pracy zapracowana B)

jusia gratulacje :woohoo: umawiaj się do ginka i pokazuj nam fasolkę :)

gwiazdka ja tak jak Agni polecam elektroniczny termometr, ja kupiłam za 15zł na allegro taki różowy z giętką końcówką :P

Agni co z Twoim ciśnieniem??

Ann co dziś serwujesz?? :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 dni temu #815041 przez ann-sunshine
Jusia gratuluje :laugh: dzis to nawet na telefonie widze :laugh:

No wlasnie przez tych 6 kroli znow trzeba obiad na dwa dni zaplanowac z gory i zakupy zrobic.

Aggi na sniadanko zjadlam mega jajecznice na cebulce a na obiad sprzatanie lodowki czyli zapiekanka makaronowa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #815047 przez Agnilla
dzien dobry :)
co do rogala, ucze sie z nim spac, najlepsze pozy ofc przybieram takie, ze ich nawet w instrukcji nie ma :P ja go dostałam od kolezanki, wiec wydatek mi odszedl z czego sie bardzo ciesze :)
jusia najlepszego! :kiss: moj maz ni jest taki blyskotliwy z prezentami i generalnie wiem juz co dostane pff :P
co do mojego cisnienia wczoraj zaczlo powoli wzrastac. ni wiem czy pisalam, ale w neci wyczytalam , zeby nie lzec na plecach bo cos tam ma ucisk. i faktycznie, wstalam, glowa przestala bolec i cisnienie wzrastalo. niestety w nocy lubie pospac na plecach, a co dzis sie na plecy kladlam to znowu to cholerne pulsowanie, wiec 90% nocy spalam na boku :angry:
wazne, ze mog funkcjonowac, nic nie boli, pewnie mam ciut nizsze ale jest ok i nie tak tragicznie jak wczoraj. dzis musze wypic butle wody chocby nie wiem co :)
Ann, ja tez mam dzis ambitn plany. Zaraz lce na zakupy, bo chce mi sie ryby na obiad. wracam, musze posprzatac zeby tego jutro nie robic. i zrobic liste zakupow wieczornych, bo jutro goscie wpadaja...a ja nie wiem co mam zrobic :P
Aggi szczerze? pilnuj terminu porodu tej laski, po porodzie od razu nie wroci na pewno (na kiedy ma termin?) bo połóg itp. ale ja bym poszla na zwolnienie juz ciązowe wtedy. koniec lutego to bedziesz wkraczac w 4 mc
Porto to chyba zalatana, wiem, ze na marcówkach sie odezwala, że czasu mało i tylko podczytuje ;)

11 lata 6 dni temu #815057 przez aggi
Agni, Ann

11 lata 6 dni temu #815062 przez Agnilla

11 lata 6 dni temu #815072 przez gwiazdka2014

11 lata 6 dni temu #815097 przez Asiaa
Jusia wszystkiego najlepszego i gratulację fasolki :)

Aggi a w marcu nie będziesz już na "chronionym" z racji ciąży?
przecież jest jakiś minimalny czas urlopu macierzyńskiego z którego matka nie może zrezygnować więc może nie będzie tak źle?

Dziewczyny czy liczyłyście ilość dni między malinami na teście owu a okresem? czy zawsze miałyście tyle samo?

11 lata 6 dni temu #815154 przez majka1987gnoWlkp
Nie do konca wiem o ktora z Was chodzi bo widze powklejane teksty. Ale z regulacji prawnych:
Jesli jestes na umowie o czas okreslony ale przedstawisz im zaswiadczenie od gina z przypuszczalna data porodu nie moga nic zrobic tylko przedluzyc umowe do dnia porodu!!!! Tak samo z L4 jak dasz to i tak umowa do dnia porodu. Dalej maciezynskie zalatwiasz chyba w zusie bo panstwo normalnie ci wyplaca. Tyle wiem na pewno;-)

[/url [/url]

11 lata 6 dni temu #815162 przez Porto1987
Melduję się dziewczęta w Nowym Roku :)

Czytałam Was na telefonie już prawie dwa tygodnie, ale czasu żeby siąść do kompa nie miałam, bo kurcze musiałam ostatnio organizować Sylwestra :P

U nas wszystko w [prządku. Malutka dokazuje ile tylko sił ma. Czasami zastanawiam się jak mój brzuch daje radę to znieść.

Z tego co pamiętam:

Ann, super, że było serduszko, baaaardzo się cieszę, ale innej opcji nie było :)

Moof, Zosia śliczna dziewczyneczka :) Ja też zastanawiam się nad Zosią, miałam prababcię Zosię, więc teraz imię byłoby jak znalazł :) A że mieścisz się już w rurki sprzed ciąży, to pozostawię bez komentarza :P :P Zazdroszczę :S :S :S

Dag, zaciskam kciuki za Was dwie bardzo mocno :) :) Ale widocznie Wiki jest dobrze u mamusi i nie spieszy się do wyjścia :P :P

Jusia, gratulacje :)

A nie witałam się z nowymi koleżankami B) no więc witam Was serdecznie i trzymam kciuki i życzę oprócz szybkiego zafasolkowania, cierpliwości :S

Gosia, ten Twój psiuniek to wymiata :S żeby skakać za fajerwerkami :D :D

Jeszcze coś chciałam do Agni i Aggi, ale co to nie pamiętam :S :S

No to jeszcze na koniec skład Wam kochane wszystkiego naj w Nowym Roku! Niech się spełniają Wasze marzenia :)

A właśnie, czy mi się wydaje, czy ostatnio forumowe pociechy rodzą się ze wspomaganiem, czy mi się tylko wydaje :unsure:

11 lata 6 dni temu #815182 przez Agnilla
Porto spoko, ja też często chcę coś napisać i zapomnę ;)
wróciłam własnie z zakupów, wciagnelam 2/3 paczki skittles :P kanapeczki, odpoczynek i biore sie za sprzatanie :) kurde, ostatnio nosi mnie na gazowane, wiem, ze nie powinnam bo i uczulona jestem, ale wciagnelam szklanke pepsi :P
Asiaa wydaje mi się, że chodzi Ci o fazę lutealną, czyli czas od owu do @. zazwyczaj każda kobieta ma tę fazę stała. moja np trwała 16 dni zawsze, nie wazne czy miałam owu 19dc czy 12, to fl mialam 16 i jak juz do tego doszlam to sobie co do dnia moglam obliczyc kiedy dostane@. kiedys mnie to nie interesowalo, owulacje, fazy itp ale jak zaczelam sie starac to sie w to troche zaglebilam :)
Porto, szykujecie juz cos dla malej, robisz powoli zakupy?

11 lata 6 dni temu #815202 przez ann-sunshine

Jeszcze tylko obiad muszę zrobić, ale tak mi się nie chce i tak mi się chce spać :-(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka