BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 dni temu #815465 przez aggi
Porto ja mam wstępnie wybrane dwa starsze modele, przetestowane :D atlantic espiro lub tako jumper x :) Teraz tylko czekam jakie fundusze będą i jaka płeć bo cena między tymi dwoma waha się o niemal 400zł ;) Najlepiej chyba pojeździć po sklepach dziecięcych i potestować, ewentualnie może zasięgnąć porad koleżanek czy coś :) co mają, co polecają :) Wierzę że się stresujesz, ja mam dopiero początek a na samą myśl o szpitalu mnie mdli :dry: pokaż jaki wózek masz na oku :)

Hahaha widzisz Dag jak to pięknie Porto podsumowała :D To Ty oaza spokoju jesteś :) A ja to o mój Boże, gdzie tam do końca a mi się po nocach śni :S

ulka zdrówka dla małej :) a macierzyński mnie nie obejmuje bo mam umowę na zastępstwo, a takiej umowy żadne uregulowania prawne co do ciąży nie obowiązują

majka niestety dopiero drugi miesiąc na zastępstwo jestem.

gosia co u Ciebie? :kiss:

Domiśśśśś udanego wypoczynku :)

No nic dziewczyny idę chyba zajeść trochę lodów bakaliowych (jezuuu w biedronie mają takie litrowe pyszne :blush: ) i spać :S Dobranoc kochane :kiss:

Dag powodzenia jutro!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 dni temu #815497 przez ulka1983
Porto fajnie że jesteś i wszystko u Was ok :) nic się nie bój będzie ok jak zobaczysz maleństwo o reszcie zapomnisz :kiss:

Zoi jesteśmy w tym samym miejscu też czekam na maliny :side: mamą jestem ale po tabletkach anty moje @ są krótkie i skąpe :dry: a hormony płciowe bada się z krwi ? ile to kosztuje?
Życzę aby sen się spełnił :kiss:

Agni wózek fajny :) ten nasz to ma 10 lat teraz są fajniejsze :S i wszystkiego najlepszego życzę już dzisiaj bo jutro będę znów ostatnia przede wszystkim zdrowej dzidzi i żeby ciśnienie nie skakało :blink: :kiss: :kiss: a tak w ogóle tort dobry? B)

Dag trzymaj się dzielnie :kiss: jak urodzisz daj forumowym ciociom znak żebyśmy kciuki puściły ;) zdrówko dla Natalki się przyda dzięki :)

Majka oby @ nie zjawiła się :side:

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #815512 przez Agnilla
taki dobry, że mnie kurna przeczyścilo i mi mąż zielona herbate parzy, za ciezki na moj biedny zoladek :dry: ale dziekuje dziekuje :kiss:
o matko jak mnie kreci bleeee
jutro jak tylko otrzymam smsa od Dag dam Wam znac :)
a co do hormonow plciowych to bada sie z krwi i kosztuja od 20 do 50zl nawet, nie wiem. najwiecej placilam za dhea czy jak to sie zwie

11 lata 6 dni temu #815525 przez ulka1983
będziemy czekać z niecierpliwością
trzeba się było z nami podzielić :P
a Aggi chyba ma rację z tą umową trochę poczytałam i macierzyński nie przysługuje ale chyba chorobowe się należy

11 lata 6 dni temu #815532 przez Agnilla
no macierzynski nie wiem, ale jak pojdzie na L4 to jej nic zrobic nie moga.

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #815547 przez Porto1987
Agni, wiem, że porodu nie uniknę. Myślę, że to też będą cudowne dla mnie chwile :S Ale zawsze jakaś obawa jest. Poza tym przeraża mnie fakt, że dopiero robiłam test ciążowy, a już jestem w 3 trymestrze :ohmy: niespodziewanie szybko mi ten czas do tej pory minął :P :P i jeszcze szybciej pewnie zleci do marca :S

Moof, Agni, ja tak do końca nie wiem po czym będę jeździła. Muszę być przygotowana na wszystkie możliwości. A chyba najwięcej daje mi klasyczny. Na pewno ze skrętnymi kołami wygodniej jest jeździć :S

Moof, to miałaś fajne wsparcie przy porodzie :)

Ann, masz rację z tymi cechami wózka. A Ty jaki wybierasz :unsure:

Ulka, zdrówka dla Natalki :kiss:

Goś, życzę Ci z całego serca tego wspaniałego prezentu na urodzinki :kiss: :kiss:

Domiś, życzę Wam udanego wyjazdu :) a powiedz jak tam Twój brzuszek :unsure: spory już :unsure: w sumie Asia też by mogła się pochwalić :P

Dag, życzę żeby poszło sprawnie wszystko jutro :kiss: i czekamy na wieści :S

Agni, co fajnego dostałaś na urodziny :unsure: jeśli możesz zdradzić oczywiście :P a tort pewnie pychota, ja dziś mam ochotę na słodkie :P więc też awansem składam Ci wszystkiego co najlepsze na jutrzejsze urodzinki, żeby załapać się na kawałek ciacha :P

Aggi, ja wybrałam taki: navington.com/produkty/galeon/ nie podoba mi się "kosz" na zakupy ale postaram się zamówić z innego modelu. A wersja kolorystyczna chyba będzie taka: www.zonabebe.ro/media/catalog/product/ca...n-corvet-corsica.jpg

Znowu zaczyna się zgaga u mnie. W nocy spać nie mogłam, bo mnie aż przełyk bolał :( Pomaga mleko, ale nie będę całą noc piła mleka przecież :P

edit:

Ula, wiem, że jak zobaczę moją laleczkę, to mi minie wszystko :)

Agni, to jak Cię z czyściło, to ja jednak nie chcę kawałka :P wystarczy mi moja zgaga :D :D :D Agni, tylko weź pamiętaj nie wyciszaj telefonu, żeby nie było tak jak z Moof, że po 2h zobaczyłaś wiadomość :P :P

11 lata 6 dni temu #815557 przez zoi
ulka, te podstawowe badania (FSH, LH, prolaktyna, estradiol, progesteron) kosztują ok. 30 zł za jedno i wszystkie są z krwi. Pierwsze 3 do zrobienia w 3cim dniu cyklu, a progesteron 7 dnia po owulce. To tak w skrócie z tego co wiem :) , a mogę wiedzieć źle :P

11 lata 6 dni temu #815570 przez Asiaa
Agni wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :lol:
Spokojnej reszty ciąży i szybkiego rozwiązania jak już przyjdzie czas :) :kiss:

11 lata 6 dni temu #815574 przez zoi
Jestem druga- Agni sto lat :laugh: !

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #815579 przez ann-sunshine
Jusia najlepsze zyczenia, przede wdzystkim zdrowej ciazy. Sliczny prezent urodzinowy.

Agni ty juz nie kaz Dag nog zaciskac coby zdazyla urodzic jutro tzn dzisiaj. Najlepsze zyczenia urodzinowe i dla Ciebie.

Porto ja wozek mam po Marcie i zostanie ten sam. Moglby byc lepszy, nowoczesniejszy, ale na moje potrzeby wystarcza. Moze glupi szczegol ale patrzcie zeby mial jedna raczke do prowadzenia, no taki pałąk, a nie dwie tak jak w spacerowkach bo wtedy mozna jedna reka prowadzic a druga gafac przez komorke. A na gadanie jest czas na spacerach jak dziecie blogo spi.

Gosia odchorowujesz swieta i sylwestra?

Porto na zgage mialam jakis syrop, taka zawiesine, o mietowym posmaku, nazw y nie pamietam ale pomagalo jak juz nic innego nie dawalo rady. Chyba ze 3 butelki tego wypilam. Do snu podloz sobie dodatkowa poduszke zeby wyzej miec glowe

A co do zachcianek to kupilam dzis mega kwasne galaretki w cukrze

A propos wozka jeszcze jezeli wasze dziecko bedzie dlugie to patrzcie na duze i dlugie gondole, zeby wyrosniety 5-miesieczniak sie zmiescil

11 lata 5 dni temu #815581 przez Porto1987
Agni naj naj dla Ciebie :kiss:

Ann, jedna rączka obowiązkowo ;) ale mnie cholerstwo męczy. Mleko już wypiłam. Zobaczymy. Właściwie prawie dokładnie z początkiem 3 trymestru zaczęła się zgaga.

A gdzie jest Ferri? Miała już być chyba :unsure:
Chudzinka też przepadła :(

11 lata 5 dni temu #815586 przez majka1987gnoWlkp
Aggi a kiedy ta kobieta ma wrocic?? Nie wiem kochana z kad jestes ale wiem ze sa punkty bezplatnego doradztwa prawnego- maja oni swoje biura i mozna e-maila wyslac. Wpisz w googlach swoja miejscowosc powiat i haslo porady prawne finanssowane z UE. Zadzwon lub wyslij e- mail. Zawsze odpowiadaja.

Co do tematu wozka- ja mam polecam Jedo Bartatina: duza gondola nie plastikowa a z dykty- plastik ziębi, duze pompowane kola bo na sniegu roznie bywa, zawieszenie na paskach wiec bardzo miękkie, oczywiscie montowac gondole i spacerowke mozna w obie strony, jak sie ja zlozy to miesci sie do normalnego bagaznika nie musi byc kombi.
I jeszcze wam napisze ze ja to mam pecha. Normalnie wracam do domu o 24!! A dzis jakis delikwent smial sie rzucic pod pociag. Dopiero dotarlam:-/ to sie nazywa pech

[/url [/url]

11 lata 5 dni temu #815587 przez ann-sunshine
O ja cie Majka ale ci sie przytrafilo. Mam odczucie ze ludzie u nas dosc czesto rzucaja sie pod pociagi.

11 lata 5 dni temu #815625 przez Asia K
Agni - sto latek :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 5 dni temu #815632 przez gosia28
dzień dobry.

Agni najlepsze życzenia, spełnienia wszystkiego czego pragniesz :)

ann od wczoraj męczy mnie kolka :S

Dag powodzenia :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka