BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 dni temu #816108 przez gosia28
dzień dobry.

dzisiaj dzień wyglądania przez okno czyli kolęda :laugh:

majka ja też radzę skoczyć po testa ciążowego ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 dni temu #816112 przez Porto1987
Witam się i ja :)

Muszę się cofnąć kilka stron żeby Was nadrobić :P

A tak za pamięci :P Majka idź po test ciążowy :) test owu jest do owu, a nie do testowania ciąży ;) a przewietrzenie się dobrze Ci zrobi :S :S

Kaś, jaki ładny awatarek :) :) wózek testowałam już wiele razy po sklepach. Wydaje mi się, że stanie na nim, ale jakąś niepewność czuję ;)

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #816120 przez Agnilla
o kurde, wszyscy mają dziś kolędę :P tzn ja nie, ale moi rodzice, znajoma, Jurek :)
Porto o kołach się nie wypowiadam, bo chcę skrętne, ale że ja wizualnie też patrzę, to musze przyznac, że bardzo ładne te wózki :) muszę je prześwietlić ;)
Która tu taka niecierpliwa?? Gwiazdka, rzadko komu udaję się zajść w planowaną ciążę za pierwszym razem. moof już wiekowa, więc ją los oszczędził ;)ja zaszłam w 8 miesiącu starań, cykli nie liczę, bo się rozjechały totalnie, aż do 40 dni jeden. w ciązy ofc byłam co cykl :D noo dodam, że z 8 miesięcy starań podan 6 to było leczeni, bez tego mogłabym sobi pogwizdać
Ann ja własnie spieprzyłam sos beszamelowy, bo miałam składniki i w przepisie napisane "ze składników zrobić sos" kuwa :angry: ale potm doczytalam co i kiedy po kolei i udalo sie, a cannelloni ze szpinakiem i feta wyszly przepyszniaste :)
ofc chciałam coś napisać, zapomniałam :dry: wstaje, musze sie wypindrzyc, bo wieczorem kolejni goscie.
Asia, Iss, Porto czy ja mam Was na jeża posadzić?? upominam się o fotki brzuszkow!! nooo bo lubię oglądać :)
mój kalendarz intrnetowy pokazuje, ze od przyszlej soboty, kiedy skoncze 15tc moge zaczac odczuwac ruchy, nasluchuje fasole, ale narazie to tylko jelita mi tancza :P
Jak mnie denerwuj to moje E w laptopie kuwa :angry:

11 lata 4 dni temu #816139 przez Porto1987
Ann, jaki to miałaś syropek od zgagi? Mi póki co pomaga mleko i mięta, ale muszę w razie czego wiedzieć co i jak. Dzisiejsza noc po mleku przespana bez zgagi :D za to sikać mi się chciało jak nie wiem. Jak mi moja księżniczka smyrnie po pęcherzu, to czasami myślę, że robi to złośliwie ;)

Majka, to miałaś powrót do domu :dry: współczuję :( często się zastanawiam, jak można nie szanować własnego życia, żeby się targnąć na samego siebie. Targnięcie się na własne życie w akcie desperacji też do mnie nie trafia :(

Gosia, jaka kolka Cię męczy :unsure: mam nadzieję, że nie nerkowa :unsure: wiem, że ból jest wtedy nie do zniesienia :( :( Mam nadzieję, że już Ci troszkę lepiej :)

Zoi, to mam nadzieję, że dobrze wykorzystałaś czas owu :)

Jusia, zakładasz wrześniówki ;)

Aggi, ja skrętne koła chcę też mieć. Powiem Wam, że z gondolki na spacerówkę chcę przesiąść się na jesieni. pojeździć tym czołgiem przez zimę, a po roku już przesiąść się na coś lekkiego i skrętnego :) Taki mam plan, jak myślicie :unsure:

Ada, może troszkę zejdą z ceny :unsure: Ja też chcę teraz zmienić jeszcze mieszkanie, ale coś mój mąż nie chce. Mamy możliwość zamiany na 3 pokoje, a tak w razie czego będziemy w dwóch :(

Asiaa, ja nie odpowiem na pytanie, bo ja testowałam tylko przez jeden cykl ;)

Chudzinka, dobrze, że choć na chwilkę masz dla nas czas :) Jak się dziewczyny nie pojawiają, to tak się zastanawiam co u nich :D Ale dobrze, że u Ciebie wszystko dobrze :P :P :P

Czyli Dag dziś ma balonik, yhm... to teraz mnie proszę uświadomić co to jest ten balonik :P :P

Moof, to u mnie chyba była bardzo podobna sytuacja z zachodzeniem w ciążę :) ja miałam raczej regularne cykle (+/- 2 dni) ale nie wiedziałam kiedy jest owu :)

Ulka, dziś już robiłaś teścik owu? Ciekawa jestem jak tam :unsure: może jakaś fotka :P :P :P Ula, no właśnie kareta :) Myślę, że będzie dla dziecka wygodny, tylko nie wiem jak dla mnie. W sumie każdy wózek trzeba podbiijać :P

Aggi i Ulka, Wy się cieszcie, że jeszcze widzicie co golicie :P :P :P

Gwiazdka, ja się nie śmieję, bo ja też nie wiedziałam o czym dziewczyny do mnie mówią :) I też pytałam co to są maliny :D :D a na drugie pytanie odpowiem, że w pierwszym nam się udało. A co do statystyk, ja bym się ich nie trzymała sztywno, bo co organizm, to inna sytuacja. Życzę Ci żeby Twoja cierpliwość nie była wystawiona na próbę :)

Jusia, właśnie, bo Moof też pytała. Jesteś z Lublina :unsure: Jusia, mi też się wydaje, że wózek solidny. Może by tak i na drugie dziecko w razie czego dało się wykorzystać. Chociaż jak widziałam na allegro używane, to jakoś bardzo zniszczone nie były :P

Powiem Wam, że dziwi mnie, że kolędę macie w niedzielę :side: u mnie nie chodzą w dni wolne :)

Agni, to ja może zaraz pyknę jakąś brzuszkową fotkę, może nawet przy choince :P :P
A ja ruchy poczułam w 16 tc. Właściwie mnie coś lekko smyrnęło :) a później, to czekałam na każde małe pyknięcie :S :S

Uff, sorki za tasiemca, ale chciałam Was nadrobić :D :D

11 lata 4 dni temu #816144 przez emma
czesc, dziewczyny!

ja ostatnio tylko z komorki, wiec nie bylo mowy o odpisywaniu, jedynie "meldunki" i zyczenia, dzisiaj wlaczylam laptopa pierwszy raz od ponad miesiaca, ale tez tylko na chwilke.

jeszcze nie zdazylam przywitac nowych dziewczyn, a tu juz witam przyszle mamy! wow! gratuluje, dziewczyny! :woohoo: no i oczywiscie tez witam wszystkie! :)

u mnie wlasciwie nic sie nie dzieje, wiec nie ma o czym pisac (no moze poza tym, ze mam nowy telefon, gdzie nie mam swipe'a, wiec jednego krotkiego posta pisze sie z niego wiek ;) te wiadomosc pisalabym pewnie z godzine ;), dlatego wpadam, jestem na biezaco, co u was, ale bez specjalnych rewelacji, co u mnie :)). duzo pracuje, staram sie jak najwiecej bawic z Zosią po powrocie, do tego dom musi jakos wygladac i trzeba cos jesc, jakas chemia musi byc miedzy nami tez, wiec czasu na wlaczenie laptopowego emeryta naprawde nie ma ;).
co do testow to raczej kupowac juz nie zamierzam, nie tyle ze wzgledu na kase, co na zwiazane z tym zamieszanie i jakies wewnetrzne nakrecanie sie. u nas leci wlasnie 7. miesiac staran, a ja docieram do punktu zrezygnowania i stwierdzen "moze tak mialo byc". staram sie nie martwic, bo i tak nie mam na to wplywu. ostatnio tez, tak jak zoi, mialam sen o pozytywnym tescie ciazowym, czyli niby o tym nie mysle, a podswiadomosc robi swoje.

poza wszystkim mam ciagle jakies problemy z dostaniem sie na forum i ladowaniem watkow. czesto nie moge sie zalogowac ani wyslac wiadomosci. wkurzajace, ale chyba trzeba sie przyzwyczajac ;).

ciesze sie z wami i czekam na wiecej pozytywnych testow! :) sciskam!

11 lata 4 dni temu #816160 przez moofka
a ja nie mam dzisiaj kolędy :P a nawet jakbym miała to nie biorę udziału.

Agi sama jesteś wiekowa :P

Porto ja na zgagę brałam rennie i mi przechodziło.

u nas dzisiaj beznadziejna deszczowa pogoda, nie wiem czy pójdziemy z Zośką na spacer :dry: a w nadchodzącym tygodniu planuje samotny wypad do CH :lol: muszę się tylko wyrobić między karmieniami bo tatuś z tym nie podoła :side:

11 lata 4 dni temu #816163 przez Ada2424
majeczka ja od ok 3 tygodni mam problem z zasypianiem a jak juz zasnę to często się bbudzę w nocy i od kilku dni też mnie męczą zawroty głowy i do tego niskie cisnienie :( nie wiem czy to od pogody czy co ale ciąża to na pewno nie jest bo jeszcze nie zaczeliśmy starań.

[/url] [/url]

11 lata 4 dni temu #816184 przez jusia
Hej dziewczyny w nocy mi Wiki z lozka spadla :/ nic jej sie nie stalo, nawet sie dobrze nei obudzila al emam wyrzuty sumienia bo ja zamiast spac i obstawiac drugi koniec lozka siedzialam na forum... ech...

Niewyspana jestem, wczoraj mielismy rodzinne przyjecie, Wiki balowala do 12 :) byla muzyka na zywa a ona tanczyla i wziela sobie takie niby pianinko i udawala ze tez gra i spiewa :) cudna byla :)

Porto z Lublina jestem :) jest ktos jeszcze? :)

Majka testuj !! testuj !! :)

ja mam skretne kola i mi sie nei podoba bo jak siedzialam np n alezaku i chcialam małą tak pobujac w przod i w tyl to mi sie ciagle rozblokowywaly i wozek sie krecil prawie w kolo, takze jesli tak chcialam to musialam stac :/

ja ruchy czulam od ok 18 tc, a teraz jak czasem jelita mi graja to bardzo podobnie czuc takze milo wspominac :)

nie ja nie zakladam wrzesniowek :) nei nadaje sie na założyciela, jak wroce do swojej pracy to bede miala bardzo malo czasu na pisanie...

u nas tak naprawde to sprawdzila sioe gondola i wozek parasolna, spacerowk awogole, jak mala byla w tym wieku zeby jezdzic spacerowka to akurat za nic nie chciala grzecznei siedziec i wtedy sie taki niby rowerek do pchania przydal :) takze duzej spacerowki prawie nie uzywalam :)

Dag ma cewnik Foleya, do szyjki si ewklada i pompuje płynem i on rozpycha szyjke i powoduje ze skurcze sie pojawiaja, zawsze tak zaczynaja wywolywac

11 lata 4 dni temu #816201 przez katasza
Dziewczyny nie wiem czy mogę tu wkleic- mam do oddania 5 testów owulacyjnych, dwa ciążowe. Staraliśmy sie bardzo dluuugo i zostalo mi trochę zapasów :) szkoda wyrzucać

11 lata 4 dni temu #816216 przez ann-sunshine
Porto Gaviscon przepisal mi go ginekolog.

Povzytalam ale nie mam sily pisac bo znow chce mi sie spac

11 lata 4 dni temu #816227 przez Kaś_O
Jusia nie wiem jak Twoj wozek ale moj ma blokowane przednie kola.. wiec jak chce to sa skretne jak nie to sa proste i tyle :)
A spacerowke uzywalam az do pojawienia sie Maxa :) szczegolnie zima parasolka zakopywala sie w sniegu i bylo ciezko ja prowadzic a pompowane kola jak marzenie :)

Ja np tylko slyszalam o baloniku.. i mimo tego ze porodu z wywolania obydwa byly to zawsze oxy albo tabletke dopochwowo dostawalam..

Dag nie wiem czy doczytasz ale najwyzej napisze Ci jeszcze raz.. jak wam sie piankowe kola nie sprswdza to przewaznie mozna dokupic sobie pompowane ;)

A ja serniczek dzis pieke :)

Ps. Kto testuje owu a kto ciazowe??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 dni temu #816253 przez gosia28
księciu już poszedł :laugh:

ja testuje owu ale coś lipa i nie wiem czy nie skończę z nimi bo malin nie mogę doczekać a objawy dni płodnych wyraźnie mówią, że to ten czas :S
w sumie po tym cyklu mam się zgłosić do mojego gina, zobaczymy jaki ma plan B)

kaś słodki avatar :)

gwiazdka ja Ci nie piszę ile się staram bo to nie jest optymistyczne :dry:
a maliny pokazują się za każdym razem w innym dniu cyklu, było i tak, że w ogóle ich nie widziałam :S

Porto to była kolka jelitowa, przeszło ale pół nocy nie spałam :angry:

emma fajnie, że się odzywasz, racja ciężko wyłączyć tą psychikę, mam wrażenie, że to od nas niezależne i tylko czas może sprawić, że przestaniemy się starać

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 dni temu #816254 przez ulka1983
cześć leniuchy :)

posta napisałam długiego i co :unsure: blokada złapała laptopa i wszystko wcięło :angry: no nic jeszcze raz napiszę :dry:

11 lata 4 dni temu #816280 przez ulka1983
Ann nie wykorzystane bo śpię z Natalką jeszcze jej nie przeszło i mdłości doszły może dzisiaj popracujemy B)

Kaś ślicznych masz kawalerów jak by to nasze babcie powiedziały :lol:

Majka rób test ciążowy on Ci coś pokaże :S córcia bystra a wpadki się zdarzają nawet starszym :S

Gosia dzisiaj kolęda :unsure: u nas w niedzielę nie ma
o widzę że nie tylko u Ciebie :huh:

Agni zdjęcia brzuszków by się przydały jestem za :) a co u Dag pisała do Ciebie :unsure:

Porto dawaj fotkę :S a tasiemce są ok :side:

Emma :kiss: wyłącz myślenie a załącz działania a może a czasem będzie niespodzianka :S tego Ci życzę :kiss: a z ładowaniem wątków też mam problemy :angry: ten piszę 3 raz :dry:

Jusia koło łóżka kładź koc żeby było miękkie lądowanie moje dziewczyny też nie raz spadły :S ja też nie lubię skrętnych kół masakra ale może to zależy od wózka

Katasza fajnie że o nas pomyślałaś na pewno chętne się znajdą :kiss:

11 lata 4 dni temu #816288 przez jusia
Hej ja tez chce zdj brzuszkow zobaczyc :)

mialam blokade na kola ale niestety nei dzialala dobrze, rozblokowywaly sie i wozek chodzil zamiast prosto w przod i w tyl chaotycznie i tez zwroccie uwage na rozstaw kol, u mnei przednie byly węziej niz tylne, to niepraktyczne na podjazdach. Duzy kosz na zakupy sie przydaje i oczywiscie kola pompowane, duza gondola i fajnie jak mozna ją podnosic za uchwym, nei kazda ma, czasem jak corcia spala w wozku to całość bralismy z dzieckiem do domu. Fajnei jak spacerowke mozna montowac do rpzodu i do tyłu u mnie corcia n apoczatku chciala patrzec na mnie, jak byla starsza zmienilismy kierunek jazdy. a i u mnie np gondola składała sie na płąsk, koła mozna bylo zdjac takze miescil sie caly wozek w malenkim bagażniku- to chyba tyle z własnego doświadczenia :) a i nieraz sa do kompletu torby, nei beizcie na rzepy, ciagle mi sie rozpina :/ lepsza na zamek lub zatrzask i najlepiej jakby byla sztywna z przegródkami :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka