- Otrzymane podziękowania: 92
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Buziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
Hej dziewczyny, jak ja lubie to forum tyle sie tu dzieje Mam do was pytanie dziś mam 7 dzień cyklu czy od dziś mam robić już testy owulacyjne? ile razy dziennie i w jakich godzinach?
Buziaki
zależy wszystko od tego jak długie masz cykle?
Nie można ich robić z porannego moczu, najlepiej robić o stałej godzinie, co najmniej dwie godziny po piciu (żeby mocz nie był za bardzo rozrzedzony). Z drugiej strony łatwo przeoczyć moment największego wyrzuty hormonu LH więc w dniach kiedy najbardziej możliwa jest owulacja robiłabym ze dwa razy dla pewności
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 105
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
malinka89 ja nie mam testu na mocz tylko taki mini mikroskop - widzę same jakies takie bąbelki, co o tym sadzicie?
Właśnie jutro chce zamówić ten mikroskop jedyne co wyczytałam, że np po spożyciu alkoholu itp trzeba odczekać dwie godziny aby pobrać próbkę śliny. Więc chyba najlepiej odczekać czy to po posiłku czy po piciu, żeby próbka śliny była jak najbardziej czysta bąbelki widzisz, hm, a nie zostało na szkiełku trochę pęcherzyków powietrza? podobno w dniach niepłodnych są kropeczki a im bliżej owulacji tym większe paprotki się tworzą.
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
malinka89 zrobię jeszcze o 18 nic nie bede jadła i piła zobaczymy poczekam równie 5 minut - jestem strasznie niecierpliwa
tylko pamiętaj, że ta próbka śliny musi dobrze zaschnąć, w instrukcjach które czytałam, zalecane jest nawet poczekanie do 15 minut, a jeśli nadal nie zaschnie znaczy, że za dużo się naniosło pewnie na początku to kwestia przyzwyczajenia a później samo będzie szło ja od środy zacznę przygodę z mikroskopem a powiedz mi jakiej firmy masz?
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/mikroskop-test-owulacyjny-afr...iaz-i3840072119.html masz odrazu z testami opłaca się mhm takie nuty to zaraz ide zobaczyć test leży godzinę wiec teraz moze coś lepiej zobacze
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
malinka89 ja kupiłam Afrodytę
allegro.pl/mikroskop-test-owulacyjny-afr...iaz-i3840072119.html masz odrazu z testami opłaca się mhm takie nuty to zaraz ide zobaczyć test leży godzinę wiec teraz moze coś lepiej zobacze
ooo właśnie myślę nad afrodytą chyba ją wezmę a nie dołączyli Ci instrukcji do tego? Szkiełko musi leżeć najpierw w spokoju te max 15 min i później skręcasz i sprawdzasz czy są paprotki ale to twój 7 dc dopiero, więc jeśli masz cykle 28 dniowe to dopiero w 11-12 dc coś zacznie się dziać
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
malinka89 dalej widzę bąbelki chyba źle nałożyłam ślinę, w instrukcji jest napisane ze można jeszcze nakładać śluz szyjkowy.
a może te bąbelki to te kropeczki, które są w dniach niepłodnych?
I może faktycznie spróbuj z tym śluzem szyjkowym, może będzie Ci tak łatwiej
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Jusiac no widzisz a tak się obwiniałaś zupełnie niepotrzebnie takie zapiski widziałam u dziewczyn i też teraz takie robię bo łatwo je porównać czasami jeszcze serduszka się pojawiały a co do tego ile razy i kiedy to opinie są bardzo różne ważne jest to żeby nie przegapić malin
Gwiazdka ja też bardzo lubię tu zaglądać jeszcze za wcześnie żeby coś zobaczyć zobaczyć
Malinka i Gwiazdka ja też mam mikroskop Afrodytę ale jakoś paprotek się nigdy nie doczekałam co prawda różnicę jaka zachodzi podczas cyklu widać ale ja wolę testować na śluz bo na ślinę zero efektów
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Co do boli podbrzusza w poczatkach ciazy to wiekszosc czuje bole jak na @. Jak boli bardziej to trzeba sie skonsultowac. Mnie czasem cos zakluje, czasem czuje ucisk to chyba rozciaganie, ale wiekszosc czasu nie czuje nic
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130