BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #816754 przez aggi
cz.2 moich wypocin :P Masakra ile Wy zdążyłyście napisać :D

Ann kobieto jak ja Cię rozumiem! Ciągle chce mi się spać... Masakra jakaś :dry:

gosia testy testami a objawy objawami :D A starania to swoją drogą :lol: rozumiesz sama :P

ulka dlatego ja piszę na dwa razy nieraz posty bo mi laptop potem zaskakuje że się wylogował i koniec :P z twoich zdjęć testów to o 12:00 maliny jak nic ! :)

majka no to gratulacje i pokaż nam foto testu bo takie tu lubimy :lol: i oczywiście zaciskam kciuki za to by fasola była cała i zdrowa :)

Isssssska
fajnie że wpadłaś :D Ale się kuleczka zrobiła z Ciebie ! Śliczny Marcelinka ma domek :cheer: :cheer: a wózek fajny :) Ty się modlisz żeby mała miała max 3,5kg i ja Cię rozumiem... Bo mój mąż jak się urodził to ważył 5kg!!!! Nie wiem czy bym wytrzymała taki poród.. modlę się by kropek był malutkim kropkiem po mamie... :dry:

witaj malinka w naszym gronie ;) możliwe że Twój organizm się jeszcze stabilizuje i szaleje po hormonach, nie martw się :) Na pocieszenie powiem Ci że ja wcale malin jakichś super nie miałam a się udało :) może odwiedź jakiegoś naprawdę dobrego lekarza ? który rozwieje Twoje wątpliwości

jusia mnie dwa tygodnie brzuch jak na @ bolał, nic się nie przejmuj to normalne :) ja szłam tydzień po teście i był pęcherzyk sam.

julaa to znaczy jak konkretnie? Mąż musi mnie zgłosić w dniu utracenia pracy przeze mnie, tak? I co jeszcze powinnam zrobić? i będę miała wypłacane pieniądze aż do porodu? Tylko w sumie na L4 raczej nie pójdę teraz a poprzedniczka wraca już końcem lutego, tzn no ja mam wtedy 'wylecieć'

gwiazdka test wystarczy raz dziennie o tej samej godzinie między 10-20 najlepiej - wydaje mi się że to wystarcza i producenci też tak zalecają. A maliny to dwie grube intensywne kreski na teście owulacyjnym lub ciążowym

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 dni temu #816761 przez aggi
cz.3 :unsure: i idę spać :P Ale będziecie mnie miały dość dzisiaj :D mam nadzieję że w ogóle któraś poczyta hahaha :P

co do tej Afrodyty to ja rozważałam kupno tego ale potem stwierdziłam że drogo jak na jeden raz i zrezygnowałam ;-) Ale jak widzicie większości tu pomogły wyłącznie testy na sik

Biedna Dag w sumie tyle czasu leżeć i nic... Oby szybko jej poszło :kiss:

Agni torebka do pozazdroszczenia B) ulce by pasowała do kozaczków, a mi do kurtki :S

No, mogę iść spać :P Całuję wszystkie i zamelduję się jutro :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 3 dni temu #816763 przez Agnilla
Aggi kurna właśnie o to chodzi, ze zanim ona przyjdzie masz iśc na L4, chocby w polowie lutego. wtedfy do konca ciazy jstes chroniona, bo umowa musi byc z automatu przedluzona do konca ciazy. a to zawsze kilka miesiecy z kasa na plus. no a potem jak ktos tu pisal, dopisac sie do meza czy jakos tak, tego juz nie wiem :)
która o maliny pytala a nadal nie rozumie? ;) otoz test posiada zawsze jedna kreske tzw kontrolna. i ona jest jak to sobie nazwalysmy w kolorze malinowym :) jsli wystepuja skok LH przed owulacja, pojawia sie druga kreska tzw. testowa. i jak obie sa rownego koloru tzn, ze mamy maliny :) dwie piekne :) co zwiastuj owulacje :)
ulka, torebke sama wybralam, ale dostalam od meza na urodziny, na łatwizne poszedl ;)

11 lata 3 dni temu #816773 przez ulka1983
Gwiazdka dokładnie tak B) innej opcji nie ma :P

Aggi długo Cię nie było :dry: to są właśnie uroki ciąży :silly: no fakt boli jak cholela ale efekt na dłużej :S a nie mogłabyś dogadać się z dyrekcją żeby Ci aneks do umowy zrobili i na czas określony dali bo i tak oni nic na tym nie tracą a ty byś miała macierzyński B) dobrze kombinujesz z dużą gondolą bo maja siostra miała taką że córeczka w piątym miesiącu już się nie mieściła

11 lata 3 dni temu #816780 przez Porto1987

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aggi, zobaczysz jak później będzie ciężko :P :P ja dziś w Kościele siedziałam ale byłam laska z takim małym brzdącem, może pół roku miało to dziecko, ale nie dałam rady jej ustąpić :dry: bo ja bym nie wystała :( :( A kg się nie przejmuj ;) będzie więcej :P :P Aggi, to szukaj wózka z długą gondolką. Są takie. Ten mój ma dłuższą taką. Może sobie przypomnę jak te z długimi gondolami się nazywały.

Ulka, Agni chyba tą torbę dostała od męża na urodziny, prawda Agni :unsure: albo już sama nie wiem :P A zgaga póki co nie męczy, ale profilaktycznie mleko na noc być musi :D :D To czekamy na następne maliny. Pamiętaj, że maliny z wczoraj są ważne i dziś :P bo niby jest do max 36h czasu B) więc jak to mawiają dziewczyny gól nogi :) :)

Gwiazdka, maliny są wtedy kiedy na teście są dwie kreski :) a wzięło się od tego, że są malinowe :D ja też nie wiedziałam i mnie dziewczyny uświadamiały :P :P

Ja się zabezpieczałam przez kilka miesięcy stosunkiem przerywanym i ta forma antykoncepcji u nas działała :) ale podobno stosunek przerywany nie jest formą antykoncepcji B) i wyszło u mnie masło maślane :P ale wiecie o co chodzi na bank B)

Widzę, że ja piszę na posty, które już mają odpowiedź, więc proszę niepotrzebne skreślić :) najadłam się a moja dziewczyna szaleje, zaraz zapodam jej miętkę ciekawe co zrobi :S

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #816786 przez aggi
ulka niestety umowa na nieokreślony nie wchodzi w grę bo ich na to nie stać. To państwówka i mają ograniczone etaty. Tak mi to tłumaczono. A na określony też nie wchodzi w grę. Jedynie to zastępstwo co jest i nic więcej. A szkoda gadać ;) No właśnie wyczytałam że gondola w wózku który chcę ma 75cm długości :huh: ciekawe czy to nie zbyt mało :unsure: echhh no ale jakoś się chyba pomieścimy bo wózek na 90% wybrany :dry:

Porto ja miałam to samo, niby przerywany, niby to nie metoda a jednak działało sprawnie :P ale potem jak już normalnie działaliśmy niby się nie starając.. to i tak nie wychodziło :dry:

Dobranoc raz jeszcze :silly: :kiss:

11 lata 3 dni temu #816787 przez Kaś_O
Porto mam nadzieje w sumie teraz było troche wolnego.

Aggi tak nadal szyje :) jutro moze uda mi sie Maksiowy zestaw wstawić a teraz czekam na materialy na koc Czarkowy i do salonu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 3 dni temu #816790 przez gwiazdka2014
Teraz już wiem co to są MALINY, dzięki za odpowiedz. Dobra jutro zrobię test ze śluzu :)

Zrobiłam dziś mojemu murzynka :) resztę wezmie do pracy żeby mnie nie kusiło :) mały zakładzik z koleżanką :)

Dobra kłade sie jutro o 5 wstaje i do roboty całe szczęście ze to tylko 4 dni :D

Z wyliczeń kalkulatora 13go powinnam mieć maliny zobaczymy co pokaże test - już nie mogę się doczekać :)

Wysyłam wam mojego małego chłopca :)

Buziam Was :**

11 lata 3 dni temu #816793 przez gwiazdka2014
Mój mały chłopiec

11 lata 3 dni temu #816795 przez Porto1987
Dziewczyny z okazji dzisiejszego święta :) :)

11 lata 3 dni temu - 11 lata 3 dni temu #816796 przez ulka1983
Aggi to ja mam tak samo myślałam że mnie tylko komputer tak w ciula robi :silly:
a wracając do malin Porto też tak sądzi :) ej dziewczyny to mamy komplet kozaczki torebka kurtka któraś jeszcze coś dorzuci i będziemy się wymieniać tak po tygodniu :silly:

Gwiazdka wróć do strony 892 tam są moje testy 18 dc godz 12 00 kreska testowa i kontrolna są tak samo intensywne i to dziewczyny nazywają malinami :)

Agni to chociaż dostałaś fajny prezent taki który chciałaś B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

o widzę że ta forma antykoncepcji jest popularna u nas też się sprawdza ale pani doktor odradzała ze względu na stres i wstrzymywanie że to niezdrowe dla mężczyzny B)

11 lata 3 dni temu #816806 przez ulka1983
Aggi ale jak by Ci dali na określony chociaż do lutego to potem przechodzisz na zus i oni już nie płacą to to samo przecież a tak w ogóle to rozmawiałaś już z nimi że w ciąży jesteś czy jeszcze nie :unsure:

11 lata 3 dni temu #816822 przez majka1987gnoWlkp
Porto rodzilam u nas i powiem ze personel meega pomocny a do szkoly rodzenia nie chodzilam czyli typowa pierworodka bylamco do sali porodowej to szalu jeszcze wtedy nie robila ale w miedzy czasie byl ramont i podobno jest slicznie. Polozne noworodkowe zajefajne wszystko mi pokazaly. A lekarze no rozni- jak trafisz. Mnie szyl Nowak- menda jedna ale przyjmowala oszkodarowa a badal ordynator Gliniewicz i moj prowadzacy Juste;-) ogolnie pozytyw:-)

[/url [/url]

11 lata 3 dni temu #816844 przez julaa
Aggi jeśli chodzi o pieniądze w ciąży na L4 i na macierzyńskim to wszystko zależy od tego jaka kto ma umowę. Jeżeli masz wpisane w umowie, że jest ona na zastępstwo to umowa niestety nie jest przedłużana do dnia porodu, tylko wygasa w momencie powrotu do pracy osoby za którą pracujesz. Jednak zanim ona wróci ( nawet 1 dzień )idziesz na L4 i ZUS płaci ci zasiłek chorobowy. Zasiłek jest wypłacany max przez 6 miesięcy - potem jest komisja i mogą Ci przyznać rentę, ale wiadomo, że to nie dotyczy ciężarnych, ale tak ogólnie jest. Także max 6 miesięcy ZUS będzie Ci płacił - nie wiem czy obejmuje to Twój termin porodu czy nie. Oczywiście na bank masz zaraz kontrole z ZUS, ale ciężarnych się nie czepiają :)
W tym czasie jednak nie jesteś ubezpieczona, także wszystkie badania, wizyty lekarskie i poród są płatne. Najlepiej, żeby mąż zapytał się u siebie w kadrach jak to załatwić, żeby dopisać Ciebie do swojego ubezpieczenia. Ja jak się teraz przyjmowałam do pracy to dostałam druki do wypełnienia, czy jakiś członek mojej rodziny ma być ubezpieczony przy mnie - pracodawca to zgłasza.
Ewentualnie zapytaj się u siebie, czy nie mogliby dać Ci umowy na czas określony a nie na zastępstwo - ich to i tak nic nie kosztuje, bo na L4 płaci Ci ZUS, a miałabyś przedłużoną umowę z automatu do dnia porodu, a wtedy należałby Ci się normalny macierzyński po porodzie. Różnie z tym bywa, ale czasami pracodawcy są w porządku.

11 lata 3 dni temu #816849 przez Kaś_O
poród w wizyty w szpitalu dla ciężarnych są bezpłatne. więc Aggi tutaj Cię prawo chroni.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka