BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 dni temu #816415 przez ulka1983
dziewczyny które pierwszy raz rodzą - nie jest wcale tak źle jak mówią :) ja rodziłam 2 razy i nie pamiętam tego bólu wcale bo jak widzicie chcę 3 dziecko a drugi poród jest łatwiejszy jeszcze niż pierwszy ale to tak na przyszłość gdybyście się zastanawiały nad drugą dzidzią ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 dni temu #816417 przez majka1987gnoWlkp
Ulka tak jestem z Gniezna:-) a pracuje w Poznaniu.

Co do porodu ja rodzilam 20h, bole krzyzowe i oksy i nie bylo zle!!!! Serio. Najlepiej jest sie naatawic na masakre a jak juz przyjdziie co do czego to sie milo rozczarowac:-) zwlaszcza ze moja kruszynka miala 4130g i 59 cm!! szczerze to gorzej przechodzilam polog niz porod. Bylam nacieta a ekarz ktory mnie zszyl strasznie mnie ponaciagal i to bylo straszne!! Ani siedziec ani stac a wstawalam z lozka tylem!!!
Co moge polecic na tego typu kroczowe dolegliwosci- Altacet w zelu z lodowki na podklad/podpaske.meega ulga!!

[/url [/url]

11 lata 4 dni temu #816419 przez majka1987gnoWlkp
O o Ula dobrze pisze:-) polac jej:-D

[/url [/url]

11 lata 4 dni temu #816421 przez malinka89
Hej :) jestem tu nowiutka :) przejrzałam tylko kilka stron bo wszystkich nie sposób :P i widzę, że Wy dość bardzo obeznane w sprawach testów owu, dlatego szukam porady :( Robię testy dopiero od obecnego cyklu i wygląda to wszystko dziwnie, dziś jestem w 30dc, miesiączki nie widać w ogóle, testy owu teoretycznie cały miesiąc negatywne, a robię od 6dc. Jedynie kilka razy wyszła druga kreska minimalnie zabarwiona, raz nawet trochę mocniej ale zawsze zdecydowanie słabiej od kreski kontrolnej... i takie niby 2 kreski miałam w 9dc, 14dc, 20dc, 21dc, 22dc, 23dc i tyle.. To jest też mój pierwszy cykl po odstawieniu hormonów, więc może dlatego mi się organizm nie rozbudził jeszcze? Dodam też, że zanim stosowałam hormony to naturalne cykle miałam strasznie rozregulowane.. czasem cykl dochodził do 60-70 dni i pewno dłużej by trwał ale wywoływałam.. czasem się zdarzył sam po ok 45-50 dniach... Czy te czasem prawie pozytywne testy owu mogą sugerować jakieś zaburzenia? Może mam pcos? Kiedyś lekarz mi to wykluczył, ale robił mi usg w czasie gdy brałam hormony dość długo i sam stwierdził,że jajniki mam bardzo uśpione, więc pewno ewentualne pęcherzyki po tak długim czasie może się wchłonęły? Już sama nie wiem co myśleć :( I czemu ciągle mam negatywne te testy :( Miała może któraś z Was podobną sytuację z tymi testami? Czy to na prawdę oznacza że nie mam owulacji?

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #816423 przez ulka1983
Majka domyśliłam się skąd jesteś po Twojej nazwie :laugh: ja z okolic Kleczewa do Gniezna mam 50 km a moja siostra tam pracuje i codziennie dojeżdża
Porto ma blisko do Ciebie bo kiedyś wspominała że ona też z tych okolic :blink:

a co do porodu dla mnie też gorszy był jednak połóg B)

to może Piccolo polejemy żeby wszystkie się mogły napić :S dawać kielichy :blink:

Dag rodzisz czy jeszcze mała nie chce wychodzić :unsure:

Malinka witaj :) dopiero zaczęłaś testowanie więc nie stresuj się na zapas zobaczysz co będzie się działo w następnym cyklu a jutro dziewczyny na pewno coś Ci doradzą bo one są obeznane bardziej niż ja w tym temacie :blush:

11 lata 4 dni temu #816424 przez majka1987gnoWlkp
Malinka ja sama dosc swierza jestem ale wydaje mi sie ze skoro dopiero przestas brac hormony to musisz odczekac jeszcze chwilke no i testuj dalej codziennie , wtedy sytuacja Ci sie rozjasni. Pozdrawiam cieplutko

[/url [/url]

11 lata 4 dni temu #816431 przez majka1987gnoWlkp
A ja znow nie moge usnac:-/ szlak!!!!!! Internet to jednak paskudna rzecz! Czytam o przejsciach innych kobiet po pustych jajach i we lbie mi sie robi spagetti.mm ogromnego stracha co teraz bedzie:-(

[/url [/url]

11 lata 3 dni temu #816452 przez ann-sunshine
Majka wiedzialam juz wczoraj rano ze w ciazy jestes. Dobrze bedzie. Limit nieszczesc wykorzystany.

Malinka witaj. Skoro dopiero odstawilas hormony to mozesz miec balagan i testy moga nic nie wykazac. Daj sobie czas ze 3 miesiace i jak nic sie nie zmieni to idz sie poradzic lekarza

11 lata 3 dni temu #816461 przez majka1987gnoWlkp
Ann wiedzialas i nie powiedzialas :-P. zartuje. Ja mialam nadzieje a nadzieja umiera ostatnia. Szkoda ze testy zostaly. Ale moze eszcze sie przydadza;-) zycie pokaze

[/url [/url]

11 lata 3 dni temu #816528 przez Agnilla
ufff sezon żarcia oczami uważam za zamknięty ;) koniec świąt, sylwestrów, urodzin. czekają mnie w styczniu jeszcze urodziny mamy i moje imieniny, ale to juz z górki :)
Iss, myśłałam, że nie zdążę i się nie załapię na foto :) nooo przyznam, że ostatnio ktoś Cię oznaczył na fb na foto i normalnie aż się wystraszyłam, że masz taki mały brzuch. Najwidoczniej zdjęcie było wcześniejsze :) Dobrze wyglądasz, nie gadaj! :)
laski, napisze do Dag bo milczy kurcze
Ann co do Waszej wpadki to tak nie do końca, skoro się swiadomie nie zabzpieczaliście ;)
miłej niedzieli chciałam napisac, a tu zonk, bo poniedziałek :P
Majka, gratulacje! Dbaj teraz o siebie
Chciałam coś jeszcze, ale jak mnie tu dluzej nie ma to juz nie nadrabiam kurcze

11 lata 3 dni temu #816544 przez Kaś_O
co do porodów to trzeba go przeżyć i tyle.. i co tam się bać czy nie bać.. trzeba być dobrej myśli.. ja miałam dwa.. były jakie były, jeden dłuższy drugi krótszy i dało się radę.. więc ;)

Issska bardzo fajnie wyglądasz, brzuszek akuratny :) mi mówili że jak na bliźniaki.. i w sumie urodziłam małego olbrzymka ale co tutaj się martwić fajnie jak maluszek większy bo lepiej sie nim zajmować :)

Majka gratulację.. fajnie że mit testów tym razem dobrze Ci wskazał ;) ale widzisz zrobiłaś test i od rauz pewna byłaś a nie snuć domysły..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 3 dni temu #816565 przez zoi
Witam malinka, ja znów się zgodzę a ann :P , bo również słyszałam, że organizmowi trzeba dać średnio minimum 3 miechy na powrót do swojego trybu po hormonach. Co do PCOS, to chyba przy hormonach bez sensu to diagnozować, skoro nie ma owulacji i jajniki uśpione.
Skoro wcześniej miałaś takie długie cykle, to ja bym jednak szybko udała się do ginka (może w przyszłym cyklu) i zasięgnęła porady, może a nóż już coś będzie mógł powiedzieć. No chyba, że nie spieszy Ci się bardzo to poczekaj te 3 cykle :)

11 lata 3 dni temu #816587 przez ann-sunshine
A wlasnie zapomnialam. Iss wygladasz slicznie, a ze brzuch duzy to normalne

Porod boli ale da sie to zniesc. Tyle sie dzieje, ze nie ma czasu na myslenie o bolu.

Durny dzien w pract, taku mam teraz zepsuty humor.

11 lata 3 dni temu #816593 przez jusia
Hej dziewczyny :) to wy takie zapiski testowe prowadzicie, wow jestem pod wrażeniem i widze ze godzina tez jest ważna... ja myslalam ze jak raz dziennie zrobie to wystarczy...

Majka gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: rewelacja :) no to juz całkeim spore grono zafasolkowanych sie zrobilo :)))))

teraz bede gruby koc obok lozka klasc jak bede wstawac :) ale najlepsze ze mala wogole tego upadku nie pamieta taka byla zaspana :)

hmmm tak piszecie o bolu, ja rodzilam raz, wsumei mialam cearke ale bol pamietam caly czas i wiem jedno nie wyobrazam sobie tego rpzezyc do konca, nie wytrzymalabym, darlabym sie strasznie, u mnie od pcozatku szla oxy i polozne mowili ze skurcze takei sobie a ja myslalam ze polamie drazek od kroplowki :( poległam całkiem...

Witaj malinka :) to moze po hormonach pęcherzyki ruszą jak burza :))))

Isska śliczny domek maluszka :blink:

Majka ja tez po nocach nei moge spac :( i najczesciej wtedy doczytuje forum :)

Agnilla super ze poneidzialek :) tydzien w rpacy bedzie krotszy :)

Moofka z Lublina jestes!!?? super :) mzoe sie kiedys spotkamy z dzieciakami z wozkami :)

Dziewczyny ktore sa w ciazy sweizo po testach czy was boli podbrzusze troche?? mnei cały czas boli :( nieweim czy isc wczesniej do ginka czy jak... w ktorym tygodniu ciazy sie wybeiracie? tzn np tydzien po tescie czy pozniej? ja chcialam isc pod koneic stycznia zeby tak trafic na ok 8 tc ale juz sama nei weim :(

11 lata 3 dni temu #816600 przez julaa
Hej :) ja Was w zasadzie tylko podczytuje, ale napisze do Aggi w sprawie ZUS.
Jeżeli pójdziesz na L4 przed powrotem poprzedniczki, przez max 6 miesięcy, będzie Ci płacił ZUS. Nie należy Ci się zasiłek macierzyński - bo w chwili porodu nie będziesz ubezpieczona. Dlatego też warto się "dopisać" do ubezpieczenia męża, bo po porodzie wystawią fakturę do zapłaty. Ja tak zrobiłam jak straciłam pracę i kasa była płacona - nie byłam w ciąży, ale akurat to nie ma znaczenia - L4 to L4.

A i jeszcze gratuluję wszystkim 2 kresek!!!!!!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka