BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 5 dni temu #815875 przez moofka
Agnilla napisał:

moof i starania, pffff :P

dzięki Agi :P

gwiazdka ja po rozmowie z mężem że zaczynamy starania od razu zaczęłam cykl z testami owu, bo miałam bardzo nieregularne cykle i nie miałam pojęcia kiedy może być owulacja. no i jestem mega szczęściarą bo udało nam się trafić w pierwszym cyklu starań :) ale to się raczej nieczęsto zdarza więc na mnie się nie oglądaj i nie zamartwiaj jak Ci się nie uda od razu.

myślałam że Dag już dawno po a tu pfff.... zrobiła nas w balonik :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 dni temu #815890 przez ann-sunshine
Asia probuje sobie przypomniec jak tam bywalo u mnie z malinami i okresem. Wiec jezeli widzialam cos na kdztalt malin to malpa przychodzila po 14 dniach. Problem w tym ze nie zawsze mialam maliny. Owu jezeli byls to wypadala roznie bo przez ostatni rok cykle wahaly sie od 28 do 36 dni.

Dag czekamy cierpliwie.

Agni na pateni rozpudzczasz dwie lyzki masla i wsypujesz dwie lyzki maki. Caly czas mieszajac smazysz tak przez kilka minut aby pozbyc sie zapachu surowej maki. Konsystencja mniej wiecej smietany. Po kilku monutach dolewasz mleka i energicznie mieszasz rozga aby nie bylo grudek. Mleka dolewasz duzo, chyba z pol litra tylko nie pytaj mnie bo robie to na oko. Doprawiasz sola pieprzem i galka muszkatolowa.

Majka a rozwazasz jeszcze jeden test? Moze to byc ciaza ale nie musi. Mnie sie slabo robi rzadko wiec nie bede sie wypowiadac

11 lata 5 dni temu #815905 przez majka1987gnoWlkp
ann oczywiscie ze rozwarzam:-D. Ale poczekam jeszcze na @. Jesli do wtorku sie nie zjawi wtedy wykonam. Po prostu jesli nawet sie okaze to nie mialam tak nigdy i mnie to martwi. No nic jeszcze troche czasu przede mna. Ide sie myc i spac. Padam na ryjek po wczorajszej akcji.

[/url [/url]

11 lata 5 dni temu #815977 przez ulka1983
Agni Zoi :kiss: dzięki za info

co z Dag?

Zoi u mnie prawie maliny zobaczymy co będzie jutro

Aggi to golenie tak mnie ostatnio wkurza bo 2 razy się zacięłam że chyba wrócę do depilatora :dry: ała

Ada ja mam już 2 córeczki a jak widzę małe dzieci to mam to samo co Ty :S

Asiaa u mnie różniła się o 1, 2, lub 3 dni to zależy kiedy i ile trwał cykl

Chudzinka my Ciebie też ściskamy :kiss:

Porto fajna kareta dla królewny ;)

Majka to może rób jutro następny test ciążowy B)

11 lata 5 dni temu #816018 przez gwiazdka2014
Po 1 dziewczyny nie śmiejcie się ze mnie ale o co chodzi z tymi malinami?
Po 2 do mam w którym cyku udało wam się zajść?

Mój mówi, że ja teraz zaczniemy to się od razu uda, a ja w to nie wierzę, statystycznie 4 miesiące trzeba się starać. Co o tym sadzicie.

moofka - dziękuję za odpowiedz, szczęściaro :)

11 lata 5 dni temu #816028 przez jusia
Majka no to moze moze sie udalo :)))))) ja robilam test z tydzien przed @ i pisalam ze kreska ,...hmmm w zasadzie jej nei bylo :) stwierdzilam ze mam zwidy i wywalilam test bo to bylo naprawde neiwidoczne, tylko sobei wmawialam ze jest, takrze poczekaj i zrob drugi :)

Gwiazdka my chyba w 4 cyklu zaskoczylismy, juz sama nie wiem, bo na poczatku to bylo tak a ze moze sie zdecydujemy a mzoe nie no to zacznijmy od stos przerywanego i zobacyzmy na ile skuteczny w zapobieganiu ciazy :) ale liczylismy cichutkoi ze wpadniemy :P no ale niestety skuteczny :side: i tak powoli, takze ok 4 cykli, ale kazdy sie dluzyl jakby trwal kilka :/
ale w pierwszej ciazy staralismy sie od maja do listopada

Angilla spoznione życzonka !! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Wszystkiego Najlepszego ! niech fasolka sobie zdrowo rośnie !! a tobie sił i duzo pogody ducha w codziennym życiu :kiss:

ja mam wozek dada paradiso, moze byc, jest ok ale znajomi maja taco i chyba fajniejszy jak porownywalam, teraz nie bedziemy zmieniac, wykorzystamy stary :)

Ada super :) ja tez tak mialam, teraz pracuje z malymi dziecmi i noworodkami takze sie oswoilam i juz podchodze do tego spokojniej :) przed i w pierszej ciazy szalalam, cieszylam sie jak dziecko, jzu jak sie staralismy potrafilam kupic jakis ciuszek albo cos innego :) a teraz pełen luz :) podchodze do ciazy bardziej racjonalnie i spokojnie :)

Asia ja tez testowalam jeden cykl, jak byly maliny to przestalam, bo stwierdzilismy ze przekladamy :silly:

Porto fajny wozek :) i fotelik samochodowy tez wyglada solidnie

11 lata 4 dni temu #816032 przez Asia K
Bry :D

Asia - ja mialam 14-15 dni po malinach @

Cos jeszcze mialam ale zapomnialam :S

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #816034 przez ann-sunshine
Asia jak sie masz ciezaroweczko

Majka chodzi nam o poytywne testy owulacyjne- malinami nazywamy dwie grubasne krechy.

Nie wszystkim udaje sie za pierwszym razem. Pierwsza ciaza w 4 cyklu, druga po roku z czego staralismy sie chyba 9 czy 10 cykli.

Ulka prawie maliny wykorzystane odpowiednio?

Rozpadalo sie :-( a mielismy sobie jakas wyprawe i spacer zrobic

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #816045 przez Kaś_O
Cześć dziewczyny :* witam się poświątecznie :) mąż wraca do pracy, młody do przedszkola i powinnam mieć chwilkę żeby zaglądać znowu do was regularnie :)

Jak się miewacie moje Kochane? u nas jest dobrze.. teraz mam chwilkę to postaram się poczytać trochę wstecz co u was :)

Ach Ach Dag :* :* :* zaciskam kciuki :) ps. dziękuję.. to taki mały początek sesji.. :)

witam też nowe starające :)

Aggi nie jestem pewna ale kiedyś czytałam gdzieś że jeśli jesteś na umowę na zastępstwo i zachodzisz w ciążę to umowa jest zobowiązująca jak umowa normalna.. I masz wszystkie prawa.. zresztą jak odkładają za Ciebie składki do ZUS to sam ZUS przejmie wypłacanie Ci kasy.. Ale to musisz sobie poczytać i się upewnić..

edit

Porto a jeździłaś już takim wózkiem po sklepie czy coś? Chodzi mi czy jesteś zdecydowana na brak skrętnych kół.. ;) ja żyć bez nich nie potrafię ale co kto lubi :) doczytałam już że patrzysz na amortyzację.. Fakt że wózki bez skrętnych kół są na pasach i wydają sie bardziej miękkie ale te ze skrętnymi też mają dobre amortyzacje tylko trzeba popatrzeć i szczerze ja swoim po mega wybojach jeździłam i Czarula był mega zadowolony :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 dni temu #816048 przez majka1987gnoWlkp
ann ale to gwiazdka pytala o maliny:-P. Ja dzis grzecznie ogladam Kota w kapeluszu z moja coreczka. Poki co @ nadal brak. I w pozycji horyzontalnej helikopter ucichl ale misze sie poskarzyc na bezsennosc:-( mam problem ostatnoe kilka dni z zasypianiem. Pewnie to ze stresu ehhh

[/url [/url]

11 lata 4 dni temu #816056 przez majka1987gnoWlkp
Nie wytrzymalam!! Nie mialam pod reka testu ciazowego wiec rano siklam na owu i poszlam spac dalej. Ide teraz patrze a tam maliny!!! A czekam na @! Watpie by to byla owu. A czytalam kilka wczesniejszych postow no moze nie waszych a wczesniejszuch kolezanek i byly takie przypadki. Co o tym sadzicie??

[/url [/url]

11 lata 4 dni temu #816067 przez Kaś_O
ja sądzę że temat już wałkowany a dziewczyny miały tutaj maliny i żadnej ciąży nie było.. lepiej idź do apteki i kup ciążowy i sobie siknij nawet nie z pierwszego sika jak jesteś już po terminie.. to bardziej wiarygodne..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 dni temu #816070 przez majka1987gnoWlkp
Moze masz racje- po prostu chyba szukam nadzieji wszedzie;-) ehhh. Nic zmiana tematu- musze sie pochwalic. Moja coreczka za chwilke skonczy 17 miesiecy a nauczyla sie przynosic nocnik jak chce jej sie siusiu i kupke:-) nie zawsze zdazy i zdazaja sie wypadki bo lata w majtusiach ale jestem z niej meega dumna:-)

[/url [/url]

11 lata 4 dni temu #816080 przez Kaś_O
weź małą na spacer do apteki i po sprawie.. wtedy nie będziesz mogła spekulować.. kup sobie dwa testy jak jesteś bardzo niecierpliwa to jeden zrobisz dziś a najwyżej 2 z samego rana :)

gratulację dla córy :) mój starszy a nadal w papy robi.. ale jakoś nocnik dla niego to doskonała zabawa..

11 lata 4 dni temu #816096 przez ann-sunshine
O widzisz Majka to mi sie pomylilyscie z gwiazdka. Z testow owu nie wroz ciazy, smigaj po ciazowy i bedzie jasne. Cos mi sie wydaje ze dolaczysz do wrzesnioweczek.

Moja tez jeszcze w pieluchy robi. Czasem zawola przed alw najczesciej komunikuje po fakcie ze cos zrobila.

Znow chce mi sie spac

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka