BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 3 dni temu #817099 przez Asia K
Bry :D

Kaś – pikny avatarek :) Słodziaki – chłopaki :*

Porto – pewnosc poczujesz jak juz go kupisz :p

Agni – poprawie sie z tym foto ;)

Gosia – nie przestawaj testowac bo maliny musza sie pojawic , a powiem ci ze mi tez sie pojawily po “moich objawach owu”

Jusia , ale rady co do karet :) Ja tak bardzo chcialabym nowy , ale szkoda mi kasy bo po synku stoi w garazu

Majka – gratuluje

Iss – wygladasz swietnie :* A ja coraz bardziej sie boje bo jem jak zwykle a na wadze coraz wiecej kg I to w takim tempie ze szok

Majka – a moze ta róznica w intensywnosci malin wynika z tego ze nie trzymalas sie zasady “nie pij przynajmniej przez 2 h przed testem” ??

Ulka – drugi poród nie koniecznie jest łatwiejszy bo sama Kaś nam pisala ze tak nie bylo :p
A poza tym kazdy ma inna ciaze I inaczej przechodzi poród – moja siostra rodzila 2 razy I tak jej to szybko poszlo ze my sie smiejemy ze nie rodzila tylko “pierla” I juz dziecko bylo , ja z kolei meczylam sie 22 h I panicznie boje sie 2 porodu , ale caly czas mysle ze dla Aski dam rade

Malinka witaj wśród nas – nie panikuj jeszcze – to moze oznaczac ze owu nie mialas w tym cyklu , ale nie oznacza ze owu nie masz wcale – brak owu dzieki testom wykryla rózwniez Agnila I zaczela dzialac , leczyc sie I teraz ma pikna fasolke w brzuszku wiec poczekaj jeszcze troche, posprawdzaj a napewno wszystko sie wyjasni

Majka – wylacz internet z tych stron I sie nie katuj dziewczyno , poczekaj na wizyte u gina I wszystko sie wyjasni , a teraz najwazniejsze jest pozytywne myslenie

Jusia – ja testy owu tez raz dziennie robilam , staralam sie zawsze o tej samej porze , no I nic nie pilam 2h przed
Mysle ze jak sie przestrzega tych zasad to raz dziennie wystarczy
To ze boli podbruzsze to naturalne bo macica sie rozciaga tylko jesli to ból podobny do @, jesli silniejszy to skonsultuj sie z ginem

Gwiazdka – to zalezy jakie długie masz cykle , - ja mialam cykle 28 dni I zaczynalam testowac od 8-9dc az do malin
Robilam zawsze o tej samej porze z brakiem picia przed 2h

Gwiazdka - z tego co wiem to na taki test powinnas widziec paprotki a nie babelki

Majka – a gdzie pracujesz ? Moze dasz rade wytrzymac do konca miesiaca? Ale z drugiej strony jesli jest to praca fizyczna to ja dla 500 zł bym nieryzykowala

Ann ma racje – nie utrudniacie sobie za bardzo z tym mikroskopem? Widzicie cos , niewidzicie, moze xle nalozycie itd , jak sikniecie na testa owu to zaraz wsio widac I wsio jasne , bez domysłów. Ja tam wole ulatwiac sobie zycie a nie je utrudniac

Kas - :* Asia jest zapracowana – zaczal sie nowy rok I sama musze inetwryzacje wklepac , popodliczac I takie tam , do tego zaczal sie sezon dla mojego szefa I pracy mam coniemiara , czuje sie juz tym wszystkim zmeczona :( uprzedzam wasze rady ze mam isc na wolne – niestety nie moge bo póki co to nie ma mnie kto zastapic, wczoraj tez w pracy byłam :(
Niewysypiam sie i jak wracam do domu to poprostu padam na twarz :(

Aggi – ja przeczytalam wszystko :p

Agni – przynajmniej nie bedziesz zawiedzona jak prezent otworzysz :p

Gosia – dawaj te maliny :) super , nie dawaj spokoju męzowi dzisiaj :D
Oooo widze teraz ze jednak foto nie bedzie :(

oooooooooooo witamy Wiki :D
Dobrze ze juz jest po I ma córcie przy sobie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 dni temu #817124 przez Kaś_O
Asia :* :* :* ♡

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 3 dni temu #817146 przez moofka
Dag gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: i życzę szybkiego powrotu do formy po cc :kiss: 60 cm to kurka o 8 więcej niż Zośka miała, pewnie dzisiaj też jej jeszcze brakuje :ohmy:

11 lata 3 dni temu #817162 przez gosia28
Dag ściskam :kiss: :kiss: :kiss:
super, że Wiki już po tej stronie :) :kiss:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 3 dni temu #817171 przez Chudzinka
Jula, fajnie, że z przyszłym małżem takie rozmowy prowadzicie, choć wiem, że te decyzje na nic Wam się nie przydadzą, bo Wam się uda zajść naturalnie :kiss: Ale to zbliża i uspokaja i wiesz, że masz wsparcie i może się dziać co chce ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dag, gratulacje!!! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i do nas ze zdjęciami córci :kiss:

11 lata 3 dni temu #817184 przez gwiazdka2014
Witam dziewczynki, ja już w domku i od razu testuje - posłuchałam sie jednej z naszych koleżanek chyba Uli i robił test ze śluzu - co ja tam zobaczyłam aż się zaczęłam bać jakieś dziwne bąbelki jakieś patyczaki. Czy ktoś zaserwował coś takiego?

Gratulacje dla nowo upieczonej mamy :)

11 lata 3 dni temu #817187 przez ann-sunshine
Dag gratulacje. Ale Wikusia dlugasna. Odpoczywajcie i dochodzcie do siebie.

Julka, Chudzinka, Asia ciesze sie ze sie odezwalyscie.

Strojem sie pochwale tylko musze go po pracy skonczyc jeszcze.

Kas cudenka nam pokazujesz.

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #817189 przez Agnilla
Anooo to racja z moimi owulacjami, ze ich brak wykrylam wlasnie testami i szybko wyladowalam u lekarza na leczeniu, Asiaa bidulu zmeczona :kiss: ale racje masz ;)
Pisalam Dag, ze czekamy na nia i Wiki, wiecej informacji nie mam, ale na pewno wszystko jest ok. Nie wiem tylko, gdzie ta chudzina Dag pomiściła taką długaśną Wiki ;)
Gwiazdka, zadna z nas nie miala mikroskopu, wic Ci nie napiszemy cosmy widzialy, bo niejedne tu po winku pewnie i gwiazdy liczyły ;)

11 lata 2 dni temu #817194 przez Domiśśś
Melduje się po Zakopiańskim weekendziku. Bardzo fajnie było po spacerowaliśmy po odpoczywaliśmy ;)
Także wszystko dobrze. :)

Witamy nowe koleżanki.

Gratulacje dla Dag i Wiki :)

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #817226 przez gwiazdka2014
dziewczyny ja chyba nie umiem sie tym mikroskopem posługiwać :P
Zamówiłam dziś normalne testy owulacyjne.
jusia Buldogi francuskie to cudowne psy mają mega dużo energii, są mega śmieszne i mega słodkie, za nic na świecie bym go nie oddała :) Są idealne dla dzieci polecam :kiss:

11 lata 2 dni temu #817238 przez issska1986
Witam PAnie :lol:

Wow !!!!!!! Dag moja droga, to niezłą modelkę wyhodowałaś w brzusiu :lol: Gratulacje :woohoo:

Co do tych mikroskopów ja oglądałam na ślinę , ale wybrałam testy jednak... Tak jak Asia pisała, więcej zachodu niż to wszystko warte... Chociaż ja niby tej kreski nie miałam takiej intensywnej jak powinna być a jednak owu była.... Może zależy od testów...

W moim przypadku, a raczej mojego męża nie ma mowy o stosunku przerywanym, z resztą dla mnie to za duży stres chyba by był, znam tyle maluszków ze stosunków przerywanych...

Kaś super kocyk i podusia, o modelu nie wspomnę :silly: , oglądałam takie w "Świecie dziecka" to 150 zł taki kocyczek kosztował....

11 lata 2 dni temu #817245 przez Porto1987
Bry, bo chyba dziś jeszcze nie mówiłam Wam, a czytam od samego rana B)

Gwiazdka, niezły gacek z tego chłopaczka :P to buldog francuski :unsure:

Ulka, też słyszałam już gdzieś, że wstrzymywanie jest niezdrowe, ale co zrobić, jak ja gumek nie lubię :P się przyzwyczaiłam tyle czasu na tabletkach, że nie i już :S Czyli jedyne wyjście, albo wstrzymuje facio i nie ma sexu albo wyskakuje pod koniec :D wóz albo przewóz :S No w każdym bądź razie skuteczne jest, bo przez kilka miesięcy działało :) a po ciąży, to nie wiem czy będę taka odważna :P :P

Majka, no ja właśnie zastanawiam się nad tym Gnieznem. Widziałam nawet filmik jak wypowiadał się Ernst o porodówce :) Wcześniej słyszałam, że Września jest dobra, ale podobno teraz to się coś trochę zmieniło.

Gwiazdka, myślę, że mierzenie temperatury wejdzie Ci powoli w krew. No zdarza się zapomnieć, tym bardziej jak się rano człowiek spieszy.

Ann, jaka Martusia wybredna, co do stroju :P ale słyszałam, że z dziewczynkami tak już jest, że są wybredne w ubieraniu. Marta wcześnie zaczyna :D :D Też bym chciała zobaczyć nowy strój :S

Kaś, śliczny Maksio i śliczny kocyk z poduszeczką :) :)

Gosia, a czy Ty już nie brałaś clo wcześniej :unsure:

Malinka, ciekawa jestem jak u Ciebie sprawdzi się ten mikroskop, bo tu dziewczyny ostro z nim walczą :P :P ja bym dała chwilkę czasu organizmowi żeby się sam podregulował po hormonach.

Gosia, u Ciebie też maliny, no no to razem z Ulą chyba się zgrałyście :D

Jusia, wczoraj było 3 króli :P i dlatego dałam Wam linka do skoczu Neonówki 3 królowie :S

Dag gratulacje ogromne :) dzielna kobitka :kiss: ale z Wiki to kawał dziewuszki jest :P 60 cm :D pewnie ubranka będą na nią małe :P :P No to zdrówka dla Was :) :):)

Agni, ja też miałam takie sny :) i wtedy z rana dopadałam męża B) nie powiem cieszył się B) B)

Asia, uważaj na siebie :kiss: i się nie przemęczaj :kiss:

Julka, zaciskam mocno, żeby clo pomogło :kiss:

Gwiazdka - patyczaki zobaczyłaś :P ciekawe co Wy tam jeszcze widzicie :P ostatnio były bąbelki, teraz patyczaki :S :S

Domiś, fajnie, że wyjazd się udał :)

Gwiazdka, już widzę, że to buldog francuski :P dobrze, że zamówiłaś testy owu :)

11 lata 2 dni temu #817253 przez gosia28
Porto tak, przerabiałam już clo dawno temu, które nic nie poskutkowało dlatego tak się zastanawiam co tam mój nowy gin mi zaoferuje i jeżeli będzie to clo to jakiś taki dystans jednak mam do tej metody, przynajmniej w moim przypadku, z drugiej zaś strony nie mam pomysłu na dalsze działania :dry:

Domiś super, że wypad się udał :)

nam taka metoda "antykoncepcji" wystarczała, bo bardzo jakby się okazało, że by zawiodła to jedyne co to musiałabym wziąć dziekankę, a to przecież straszny problem by nie był :laugh:

ehh ja tam całkowicie w ciąży byłam pozbawiona wszelkiego libido :S

gwiazdka to jak już zaczniesz sikać na testy to wrzucaj, prędzej pomożemy ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 2 dni temu #817259 przez Agnilla

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

ja nigdy przerywanego nie stosowałam, bo bym porobiła w galoty ze strachu, never never, nawet po ciązy. najwyżej wrócę do tabletek, wtedy czułam się bezpieczna
Domiś, troszku zazdroszczę gór, choć jak pomyślę, że miałabym jechać całą Polskę to mi się juz nie chce ;)

11 lata 2 dni temu #817260 przez malinka89
Asia K dziękuje za powitanie :) wiem wiem, spanikowałam niepotrzebnie, ale wiem jak wyglądał mój okres wcześniej i wiem, że moja mama miała problemy z płodnością, więc jakoś tak wszystko mi się nawarstwiło :) Na razie dam na luz i popatrzę co się dzieje :)

Julka, nigdy nie miałam takich rzeczy badanych :O Zobaczę kiedy zjawi się kolejny cykl i podrepczę do lekarza i popytam :)

Porto1987 hehe też jestem ciekawa :D myślałam , że to będzie wygodniejsza metoda, a tu widzę same problemy :P Jutro przetestuję i zobaczymy :D

Aaaa i nie dawno @ przyszła... poprzedzona mega bólem :( więc kolejny cykl przede mną, zobaczymy jak będzie teraz :) będę testować i paskami i mikroskopem i na pewno nie przeoczę (jeśli będzie) :P :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka